agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Sıcak Kompost
(https)

Beğeni Düzeni22Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-11-2010, 09:46   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Paylaşımlarımın açıklanması.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Ben, 50 lt'lik bir varil içerisin'de kompost yapmaya başladım.

Madeni yağ varilinin ağzını açtırıp, oto yıkama'da 2 defa tazyikli su ve deterjan ile yıkatıp temizlettim. Dün, alt kısmına toprak ve torf yaydım, sonra'da daha önceden kolilerde biriktirdiğim ağaç yapraklarını, meyve kabuklarını varilin içine aktardım. Bundan sonra ise, yemek artıklarını ve bahçeyi çapaladıkça çıkacak olan otları, küçük parçalara ayrılmış yumurta kabuklarını ve çay posalarını varilin içine atacağım. Ara sıra ıslatıp, karıştıracağım.

Balkonların'da kompost yapmak isteyen arkadaşlarımız, böyle bir varil içinde uygulama yapabilirler ya'da sn. mavikartal5'in dediği gibi her hangi temizlenmiş bir kutu olabilir.

Sn. mavikartal ve epsody, ben bu varilin altını delmedim. İlla'ki delmek gerekiyor'mu?

2. sorum. Yaprakları ince şekilde kıymadım. Bu şekilde geç çürüme olacak'sa, çürümeyi hızlandıran bir yol var'mı?

Şimdiden teşekür ederim.
Sayın ayazkentli, böyle bir varilde bu işi yapmak istiyorsan, size parlak bir fikir sunabilirim,başka varil alarak varilin yanaklarında meneteşeli bir kapak açarak atıklarını bu kapaktan koyduktan sonra kapatarak varili yerde veya bir düzenekle alt üstünden monte edeceğin bir bazada atıkları çevirerek olgunlaşması sağlayabilirsin.

Büyük parçaların olgunlaşmasını hızlandırmak için nemi arttırarak karışımı daha kısa sürelerde sağlamalısın.

mrduran beğendi.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025