View Single Post
Eski 27-08-2012, 11:01   #24
islam_joker
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-05-2012
bende bir kompost yapıyorum elimde dışarıdan getirdiğim vede sonra eleyerek elde ettiğim kuru yaprak ve dal parçaları, sonrasında evde çıkan hertürlü yeşil atık,yumurta kapları ve yine saksı ortamındaki kurumuş yapraklar bunları bir un çuvalına koydum un çuvalınıda bir deliksiz büyük çöp poşetine koydum onuda eski kullanılmayan delikli elbise sepetine koydum
şuanda bir kere eledim 5 lt lik bir toprak çıktı eledikten sonra kalanları tekrar çuvala doldurdum vede güneş alan yerde genel olarak duruyor
böyle yaptık vede çok küçük sinekler var 5,6 tane genel olarak sinek pek yok
çöp poşedi sayesinde içerisindeki su çabık buharlaşıp yok olmuyor onun yerine kompostun sıcaklığını arttırarak topraklanmayı hızlandırıyor
evde mutfakta 3kg yoğurt kovası tezgah üstünde sürekli atıkları koyuyoruz vede bu kova dolunca çuvala boşaltıyorum ekstra olarak marangozdan bir miktar toz talaş aldık bunuda kovayı çuvala boşalttıkça üzerine toz tolaşı atıyorum vede tabi o anda biraz karıştırıyoruz vede bunu yaz ayı bitene kadar kesin yapıcaz tahmini 1 çuval dolacak belki 2 ci çuval içinde hazırlık yaparız bile
aslında birde bunları toprak salucanı veya kaliforniya solucanlarına yedirme imkanımız olsa işte o zaman tamam olur ne de olsa çürümüş malzeme olacak
yeni başlayanlara tavsiyem ilk etapta yoğurt kovalarından 5 6 tane dolacak kadar yine yoğurt kovası ağzı kapalı bir şekilde biriktirsinler sonrasında çuvala koysunlar bu sayede sıkışık çok miktarda atık çok daha fazla yanma oluşaçağı için böceklenme daha zor olacak en azından benimkilerde yok onu biliyorum hatta dışardan getirdiğim toprak içindeki böcekler bile galiba ölmüşki 2 3 kere boşaltıp kontrol etmiştim vede hiç bir böceğe rastlamadım şu an 2 3 milim lik ufak sinekler uğruyor malum büyük sineklerin girebileceği alanda bırakmıyorum çuvalın ağzını katlayıp girmelerini önlüyorum ama un çuvalı oldugu için hava alma noktasında da sorun yaşanmıyor

islam_joker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön