![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
İklimsiz / hoyalar
Sevgili hoyadag kardeşimizin aktif rol aldığı mumçiçeği sipariş organizasyonun son halkası, bugün elime geçen üç ayrı ve daha önce konu başlığı açılmamış türlerle bu sezonluk sona ermiş bulunmaktadır. Kendisine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Ve Mucip abiciğim ![]() ![]() Elimdeki hoya türleri: AUSTRALİS ANGUSTİFOLİA BELLA BİLOBATA BREVİALATA CARNOSA COLOURA CARNOSA CRİNKLE CARNOSA TRİCOLOR CİNNAMOMİFOLİA CURTİSİİ DAVİDCUMİNGİİ DİVERSİFOLİA DOLİCHOSPARTE EL-NİDİCUS FUNGİİ İMPERİALİS İNCONSPUCA KERİİ KERİİ VERİAGATA KENTİANA LACUNOSA LİMONİCA LOHERİİ MİNİBELL MELİFLUA MEREDİTHİİ MİNDORENSİS NİCHOLSONİAE NUMMULAROİDES OBSCURA OBOVATA PİCTA PURPREO FUSCHA PARASİTİCA PHYLLURA RİGİDA İML. RUSCİFOLİA SP.AMBON SP.HARAKU SP.MOLUKKEN SİLVER PİNK SİLVER PİNK RED BUTTON SERPENS SHEPERDİİ TSANGİİ VANUATENSİS--- Ölecek gibi. WAYETİİ Düzenleyen İklimsiz : 07-08-2009 saat 00:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
hoya camphorofolia
Şimdi Mucip abiciğim, aşağıda camphorifolia nın üç ayrı bakıştan fotoğrafını koyuyorum. Birinci resim çeliğin bana gelen hali ve ben onun, o haliyle fazla uzun olduğunu düşünüyorum. İkinci ve üçüncü resimlerde okla işaretlediğim yerlerden kesip yeni çelikler elde etmem mümkün mü? Düzenleyen İklimsiz : 06-08-2009 saat 14:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
hoya inconsi
Hoya inconsi sanırım diğer arkadaşlarda olmayan bir tür. Mumçiçeği profesörümüz Mucip abi acaba benim gibi mi düşünecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Merhaba, Sağ taraf ÜST Çeliği ortasından böl iki çelik olsun her çeliğin alt yapraklarını kes üstte tek veya iki yaprak bırak ve dik. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Alt taraf ALT Siyah kalemle işaretli yerden kes, alt taraf bir çelik üst bir çelik olacak, yine alt yap. kes en üstte yaprak bırak ve dik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, yön alt= ALT tek çelik olur altyaprakları kes üstte yaprak bırak ve dik. Bölersen alt taraf riskli olur tutmayabilir, karar senin. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
O görev sevilayın kızabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İklimsiz, aslında bu yöntemle balığın kavağa çıkması zor gibi. Yapraklar normalde Begonya Rex'e uygulanan bu yöntem için bana biraz kalın ya da etli geliyor zira. İzin ne demek.Dükkan sizin. Ama bence siz bir kısmını balık için yatırın, bir kısmını da ne olur ne olmaz bir umut diye normal şekilde küçük bir saksıya dikiverin derim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İklimsiz, Çeliklerinize kavuşmanıza çok sevindim, sağolsun sevgili Hoyadag ve Cezzar sayesinde hakikaten çok güzel bir organizasyon oldu.. Ben Cummingiana'mı kendi hatamdan dolayı kaybettim. Çok fazla ısı farkı bulunan bir yerde köklendirmeye çalıştım. (Kalorifer peteği üzerinde) Hoya Kerri çeliklerimden birini de bu yüzden ve çok su vermekten kaybettim. Bu deneyimim doğrultusunda, çeliklerinize 18-22 dereceler arasında tutabileceğiniz bir ortam yaratırsanız ideal olacaktır. Sulama hakkında sanırım yeterince yazıldı, genelde fazla sulamadan kaynaklanan kayıplarımız oldu. Umarım siz bizlerin yaptıkları hataları yapmazsınız, aslında en son çeliklerinize kavuşmanız belki de çok iyi oldu. Her şeyde bir hayır vardır derler ya... Hepimizin deneyimlerini ve hatalarını çok güzel gözlemleme şansınız oldu. En kısa zamanda tüm çeliklerinizin ilk sürgün ve yapraklarını görmenizi yürekten dilerim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Hafize hanımcığım ilgine teşekkür ediyorum. Çeliklere en kavuştuğuma hiç mi hiç üzülmüyorum. Neden derseniz siz değerli kardeşlerimin çalışmalarını, başarılarını, başarısızlıklarını, amatör sevincini ve heyecanını gün be gün takip ettim, sizinle sevindim, sizinle üzüldüm. Sonuçta epey bir tecrübe birikimi olmasına neden oldu bu durum. Sevgili Cezzar'a buradan bir kere daha teşekkürler iletiyorum. Hoyadag'a gelince ahh ahhh az kahrımı çekmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık bir aydır toprakta olan çeliklerimden inconsi ve cumingiana, bu sabah fısfıslarken yapraklarını düşürdü ![]() ![]() Camphorofolia ise kalın ve iri yapraklarıyla sessiz bekleyişine devam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerin baharı beklediği kesin, baharla birlikte atağa geçecekler, bugünlerdeki gece ve gündüz arasındaki aşırı ısı farkının çelikleri çok etkilediğine inanıyorum. Ben akşamları çelikleri pencere önünden alıp sabah tekrar koyuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım büyük bir sürpriz yapacak Güler hanım ![]() ![]() Ben sabredemiyorum umarım yakın bir zamanda açmış fotoğraflarını görebilirim. Koku işini nasıl yapacağız halen bir çözüm yok ![]() Japonlara buradan sesleniyorum acilen koku tüplerini geliştirin halka arz etmeye başlayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Güler Hanım merhaba, 23 nolu mesajınızda Inconspicuanın yanında duran alacalı yapraklı tür hangisi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah çoşmuşlur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|