agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler
  • 8 Gönderen yağmur
  • 1 Gönderen sonkez
  • 2 Gönderen tortunga
  • 1 Gönderen Harun Parlak
  • 2 Gönderen yağmur
  • 1 Gönderen TRAKLI
  • 1 Gönderen sonkez
  • 1 Gönderen gürcan_keskin
  • 2 Gönderen Harun Parlak
  • 3 Gönderen yağmur
  • 1 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen altintasna
  • 1 Gönderen hira
  • 1 Gönderen yağmur
  • 1 Gönderen Lazuti
  • 1 Gönderen kaknus
  • 2 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen TRAKLI
  • 1 Gönderen gurbik67
  • 1 Gönderen Harun Parlak
  • 2 Gönderen Lazuti
  • 1 Gönderen yağmur
  • 1 Gönderen yağmur

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-01-2014, 16:10   #1
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Turşu Kavurması

Eskiden memleketim Ordu'da gezici kamyonla köye kadar gelen sera sebzeleri yoktu. Doğal olarak insanlar kışın yiyeceklerini çeşitli yöntemlerle yazdan hazırlardı. Kış günlerinin en vazgeçilmezlerinden biri elbette ki turşulardır. Neyse ki hala bu gelenek devam ediyor. Ordu'da turşu deyince akla önce kara lahana turşusu ardından fasulye turşusu gelir. Bunları bidondan direk sofraya koyup tükettiğimiz gibi kızartarak yahut kavurarak yemeyi de severiz. Bizim oralarda beyaz lahana yetiştirilmiyor ancak şehirde yaşayan akrabalarımızın hemen hepsi onun da turşusunu yapar ve tabi kavurmasını da. Genellikle yan yemek olarak ya da beş çayının yanında atıştırmalık olarak(kahvaltıya da olur) yapılan bu basit tarifi paylaşmak istiyorum. Tarifi; beyaz lahana-fasulye-karışık biberli,domatesli turşularla yapabilirsiniz. Ben en son beyaz lahana turşusuyla yaptığım için onun resmini ekledim.

-Tüketmek istediğiniz kadar beyaz lahana ya da karışık turşu (ben genellikle dolu bir yemek tabağı kadar kullanıyorum)

-1 büyük baş soğan

-1 yemek kaşığı salça (İsteyen salçayla 1 adet domates katabilir)

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Turşuları istediğimiz boyutta doğruyoruz. Sonra soğanlarımızı biraz irice hilal şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz,. Soğanlar diriliğini yitirince salçayı(tercih edenler küp küp doğranmış domatesi) ekleyip biraz da salçayla kavuruyoruz. En son turşuyu ekleyip,salçayla karıştırıp,kapağını kapatarak 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

Not: Turşunuzun suyu süzülmüşse yarım bardak kadar su eklemeyi unutmayın ki yanmasın.

Afiyetle yiyoruz


Name:  IMG_1370.jpg
Views: 2154
Size:  32.4 KB

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025