Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti
Fasulye turşusunu süzüp, mısır ununa bulayıp az yağda kızartarak da yiyebilirsiniz  Fakat yağmur hanım karalahana turşusu yapılıyor demişsiniz, karalahanın turşusu varda ben niye bilmiyorum ? Herhalde yanlış yazmışsınız.Ayrıca Kabadüz-Mesudiye ilçelerinde dürme adıyla beyaz lahana muadili bir sebze yetişiyor, beyaz lahana turşusu olarak geçebiliriz onu.
Sayın hira, market turşularının sularında katkı olduğu için kavrulmaz..
|
Sayın Lazuti;
Kara lahana turşusu turşuların hasıdır bana göre

Birinci sıra, yani o kadar güzel. Fakat en güzeli üstüne en az bir kez kar yağmış karalahanadan olur ki bu sene kara hasret kaldık. Bizim köyde kızartılacak olan fasulye turşusu ayrı kavrulacak olan ayrı yapılır. Kızartılanı ince sayılabilecek şekilde kıyıyoruz.
Marketteki turşuların suyunda katkı olduğu doğru olabilir ama bu onun kavrulmasına engel değil
