![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
Omiya Bonsai Köyü - Japonya İzlenimleri
Bonsai'ye merakımın başladığı günden beri bildiğim şey, Bonsai Sanatının Japonlar tarafından geliştirildiğiydi. Bu sanatın doğduğu topraklara gitme hayalimi en sonunda gerçekleştirdim. 13 günlük Japonya seyahatimin 5 gününü Bonsai Köyü'nde geçirdim, burada en büyük ve en kaliteli bonsailere sahip Saburo Kato'nun oğlu Hatsuji Kato ve torunu Katahiro Kato tarafından işletilen ManseiEn fidanlığında 3 günlük bir çalışma yaptım, ordaki ustalara yardım ettim ,izledim ve birçok pratik bilgi öğrendim. Bonsai'de amatörlük ve profesyonel arası bir konumdaysanız gitmenizi mutlaka önereceğim bir yer, aktarmalı bir havayolu firması ile 4-5 saat farkla yerli havayolu firmasından 1000 TL daha ucuza 1650 TL ye gidip, konaklamayı da çok merkezi bir yer Ikebukuro 'da 4 kişilik odada yaşıtım arkadaşlarla geceliği 55 tl den kaldım. Özet olarak yol ve konaklama 2500 TL 'ye mal oldu. ![]() Bonsai Köyü 1923 'deki Büyük Kanto depreminden sonra , Bonsai Yetiştiricilerinin uygun iklime sahip bir alanda toplu birşekilde yetiştiricilik satış faaliyetlerinde bulunma konusunda anlaşmaları sonucu oluşturulmuş. Saitama 'ya bağlı Omiya Bonsai Köyü, Tokyo şehir merkezine trenle aktarma yaparak 30 dk mesafede bulunuyor. İlk önce Omiya Bonsai Müzesinden başlayayım, bundan sonra da her gün bir fidanlığı detayları ile anlatayım. Bonsai Müzesi , çok seçme ,ünlü Japon ustaların koleksiyon niteliğindeki ağaçlarından oluşmakta. Burada şansıma ,yılda bir kez bu müzeye ağaçlarını kontrole gelen dünyaca ünlü belki de bir numara Masahiko Kimura ile karşılaştım, birkaç poz fotoğraf çektirme talebimi kabul etti, ve Türkiye'de Türkçe'ye çevrilmiş bonsai kitabı olmayışına inanamadı. Herkese selam söyledi. ![]() Buradaki birçok ağaç ,kitaplarda ,dergilerde, internet sitelerinde ve takvimlerde gördüğümüz ağaçlardan oluşuyor. Not: Karşılaştığım tüm Japonlar , Türk olduğumuzu öğrendiklerinde çok güzel ,çok onore edici tepkide bulunuyorlar ki açıkçası Türk olmaktan çok gurur duyduğum bir ülke oldu Japonya benim için. Düzenleyen tourkana : 28-05-2013 saat 09:17 |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
bonsai, köyü, muraya, omiya, oomiya, village |
|
|