![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba sn.tourkana,Öncelikle böyle bir mekanı tanıttığınız için size bir teşekkürü borç bilirim.Gittiğiniz bonsai köyü tahminimce hem ağaçseverler hem de bonsaiseverler için bir cennet niteliğindedir,ayrıca Japonya'ya bu kadar ucuza gitmek bence ayrı bir sanat olarak nitelendirilebilir.Resimleri incelerken aklıma şu takıldı,satışta olan bonsailerin hepsi ayrı bir güzelliğe sahip sanat parçaları,peki onların adayları satışa sunması ne kadar sürüyor ? Fiyatlar nasıl bu kadar ucuz,bonsaileştirme süreci onlar için kısa ve zahmetsiz olduğu için mi yoksa belki toplu ihracat olduğu için mi (Böyle birşeyin olup olmadığından haberim yok ama mantığıken böyle olabileceğini düşündüm) Ancak edindiğim izlenim bu ağaçlarda bir sanat dokunuşu olduğu,herhalde oradakiler bu işi severek yapıyor.Bize bu güzellikleri gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
ManseiEn , Aldığım saksı, özel yapım ,ustası tanınmış ve saksının değişik yerlerine parmak batırmasıyla tanınıyor ![]() Bu ladini beraber hazırladık, seneye Kokufu da yer alacakmış. (Önce ve sonra olarak bakın farkı göreceksiniz.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Ve son 5 fotoğraf , Bonsai Köyünü kuranlar, ve eski bonsai ustaları anısına dikilitaş, Torii Kapısı , Mazgalda Bonsai Desenleri , ve Günün sonunda güzel bir yemek,(unagi don,yılan balığı). Japonya- Tokyo 'nın bahçeleri ile başka bir başlıkta devam edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
mükemmel bir gezi, imrenmemek elde değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn.tourkana Sonunda kafanızdakini gerçekleştirdiniz ve bonsai severlere bu forumda paylaştınız. Sız fotoğraflarda mutlu ve çok keyifli görünüyorsunuz. Umarım daha çok sık Japonya seheyatı yaparak,bu sanatı daha iyi öğrenmeye çalışırsınız. Bazı arkadaşlıklarda kurmuşsunuzdur herhalde. Uzun vadeli bir yolda çalişmalarınızın devamını delerim. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
sayın tourkana bazı karelerde küçük saksılar içine kalem kalınlığında belki daha ince fidanlar var bu başka bir tarzmı yoksa bu saksılar içinde büyüsün bonsai formu alsın diye yapılmış acaba(benim bildiğim büyük saksılarda gövdeyi kalınlaşınca küçük saksıya almak),birde balçık topları gibi toplar içinde bonsailer vardı,netten bakınca akadama ve yosun karışımı olduğunu gördüm,ağaçlara özel başka karışım varmı acaba bunların içinde,sulama sıklığı nedir acaba bu konuda da bilgi verebilirseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Tokyo'nun Bahçeleri ile devam edelim, ilk park Shinkuku'da bulunan Chuoku park, burada bir Şinto Tapınağı vardı, Japonlar Şintoizm ve Budizm 'e inanıyorlar, bu iki din de inançtan çok ahlak kurallarına göre şekillenmiş yapıdalar. Bir görüşe göre 88 milyon tanrıları var ( Ameterasu (güneş tanrısı) başta olmak üzere (imparatorun da onun soyundan olduğuna inanılır) ve diğerleri), hatta ölmüş büyükler bile bir süre sonra Kami (Tanrı) olur ve ev içlerinde kendilerine özel hazırlanmış kısımlarda tapılırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu.
|
Tapınma işlemini şöyle yapıyorlar, öncelikle eller su havuzunun olduğu yerde ahşap kepçe aracılıığı ile yıkanıyor. Sonra tapınma alanına gelindiğinde, ipler çekilip çanlarla gürültü yapılıyor,birkaç kere el çırpılıyor, boş kutuya bozuk para atıliyor ve selam verildikten sonra dua ediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2011
|
tebrikler çok güzel resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sayın tourkana 40 numaralı mesajda ben ve charlaux size birşeyler sorduk ya sorduklarımızı görmediniz ya da cevap vermeye tenezzul etmediniz ,acaba hangisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Balçık toprak üzerine dikili gördüğünüz çalışmalara Kokedama deniyor, sanırım mesajlarda onlardan bahsetmiştim. Daha çok açelyalar ve çalı türü ağaçlarda bu çalışmaları gözledim. Açıkçası Kokedama hakkında çok bilgi sahibi değilim, bu isimle araştırma yapıp uygulama yaparsanız çalışmanızı mutlaka bizlerle paylaşınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, köyü, muraya, omiya, oomiya, village |
|
|