agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 2 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 3 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen bay tömürcek
  • 1 Gönderen melissa77

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2012, 17:32   #1
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcan Turşusu

Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler:
Küçük patlıcan
Sarımsak
Biber salçası
Sirke
Name:  IMG_7350.jpg
Views: 3911
Size:  59.1 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 17:58   #2
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
Name:  IMG_7345.jpg
Views: 3432
Size:  41.6 KB
Name:  IMG_7346.jpg
Views: 3439
Size:  39.5 KB
Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.
Name:  IMG_7343.jpg
Views: 3341
Size:  31.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 18:10   #3
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
Name:  IMG_7311.jpg
Views: 23224
Size:  63.7 KB
Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Name:  IMG_7313.jpg
Views: 4676
Size:  57.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:49   #4
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Sos hazırlanışına devamı.
Name:  IMG_7309.jpg
Views: 3274
Size:  52.3 KB

Name:  IMG_7310.jpg
Views: 3356
Size:  49.7 KB

Name:  IMG_7315.jpg
Views: 3310
Size:  57.3 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:55   #5
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
Name:  IMG_7316.jpg
Views: 3403
Size:  43.5 KB

Name:  IMG_7318.jpg
Views: 3325
Size:  42.3 KB

Name:  IMG_7320.jpg
Views: 3455
Size:  43.4 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:58   #6
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Üstüne sostan gezdir.
Name:  IMG_7321.jpg
Views: 3258
Size:  47.1 KB

Name:  IMG_7322.jpg
Views: 3213
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7324.jpg
Views: 3253
Size:  38.1 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:15   #7
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7327.jpg
Views: 3272
Size:  51.0 KB

Name:  IMG_7328.jpg
Views: 3267
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7329.jpg
Views: 3185
Size:  45.0 KB

Name:  IMG_7331.jpg
Views: 3278
Size:  57.8 KB

mrduran beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:25   #8
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7334.jpg
Views: 3316
Size:  49.3 KB

Name:  IMG_7338.jpg
Views: 3287
Size:  45.9 KB
İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.
Name:  IMG_7340.jpg
Views: 3295
Size:  48.7 KB

Name:  IMG_7342.jpg
Views: 3304
Size:  50.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:40   #9
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur.
Name:  IMG_7349.jpg
Views: 6368
Size:  57.6 KB

Name:  IMG_7347.jpg
Views: 5243
Size:  52.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:47   #10
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu

Maviş beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 00:22   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak

Maviş beğendi.
melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025