![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
labne peynir yapalım
labne peynir yapalım ![]() -------------------------------------------------------------------------------- arkadaşlar hoşuma giden yemeği bir yerde okuyum ya da tadıyım ilk fırsatta yapmak isterim Karşı komşumuz trakyanın en güzel insanları birgün kahvaltı için kesik'e benzeyen daha çok labeney benzeyen homejen bir peynir göndermişler, benim çok hoşuma gitti bu tarifi yapıpta bana mesaj yazarsanız 2. başka bir tarif vericem) labnenin yapılışı 5 kg taze inek sütü kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım içersindeki su buharlaşsın ve 40 derece kadar soğutuyoruz (el yakmayacak kadar süt soğsun) yaklaşık 150 gr beyaz peynir(bildiğiniz herhangi beyaz peynir) yaklaşık 200gr soğumuş 40 c lik sütten alıp beyaz peynirimizi çatalla eritiyoruz ve sütümüzü bu karışımla mayalıyoruz yaklışık 24 saat kalorifer peteğinin altında ürtü ile bohça şeklinde sarıp sarmalıyp bırakıyoruz ve 24 saatin sonunda tenceremizi açıyoruz sütümüz pelteleşmiş oluyor ve tarkyada çendela) istanbulda tülbent bezi tabir ettimiz bezle bu beze yavaş yavaş dökere yüksek bir yere asıp altınada bir kap kuyup yaklaşık 1 saat süzülmesini bekliyoruz(bu süzel suyu atmayın ,,peynir altı suyu ..için) daha sonra tülbentin içersinden aldığımız labne peynirmizi hafif tuzla tuzlayıp karışım sağlıyoruz ve içersine çok ince kıydığımız tatlı yeşil biberleri kıyıp karıştırıyoruz dah sonra dolaba koyup bir gün bekletilip ıhmmmmmmmmmmmmmmmmıh) HADİ NE BEKLİYORSUNUZ SÜTÇÜYÜ KOVALAYIN işin espirisi bir tarafa peynir yediğinizi bileceksinzi daha doğrusu ne yediğiniz bileceksiniz |
![]() |
![]() ![]() |
|
|