agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 3 Gönderen hozat
  • 2 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen furkan yıldız
  • 2 Gönderen zappie
  • 2 Gönderen mavi eylul
  • 3 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen cefrin
  • 2 Gönderen çiftçi5234
  • 2 Gönderen gül-

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-01-2011, 00:09   #1
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Mısır Unu helvası

Baştan belirteyim; Çok kolay ve ve olmAdı ihtimali olmayan bir helva çeşidi.

hazıRlama süresi 20 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı fırınlanmış mısı unu
ince paketlerden, yarım paket tereyağı
1 su bardağı çekimiş fındık.

Şerbet için: Önce şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakın
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

yapılışı:

Mısır ununu tavaya alıp, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kaurun(fazla olmasın)
Tereyeğını ayrı bir kapta eriterek mısır ununa katıp,10 dakika kavurun
çekilmişfındıktan 2 çorba kaşığı ayırın, gerisini helvaya ekleyip karıştırın.

Soğuk şerbeti,azar azar ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
helvayı servis yapacağınız kaba alın.(çok büyük olmasaın)
Üzerine iki kaşık çekilmiş fındık serpin.
kenarlarını çekilmemiş fındıkla süsleyin.

Kiraz, mrduran ve mavi eylul beğendi.
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025