![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Maude / Bahçe
Herkese merhaba, Bu harika konular, öneriler, fotoğraf ve paylaşımlarla dolu siteyi 6 aylık kızımın ve de işimin bana fırsat verdiği zamanlarda mutlaka ziyaret ediyorum. Bu yoğunluk içinde beni öyle rahatlatıyor ki, daha iyi bir terapi düşünemiyorum. 1.5 yıl kadar önce aldık evimizi. Eşim ne olursa olsun, minik de olsa bir bahçesi olsun, ayağımız toprağa bassın dedi ve bu 40 m2 kadar bahçsi olan evde karar kıldık. Çok da iyi etmişiz ancak bahçe konusunda hiç ilerleme kaydedemedik. Evi aldıktan hemen sonra gebelik nedeniyle çok isteyip de uğraşamadığım bahçemize artık can vermenin zamanı geldi. Kızımız da büyüyor ki, baharda ve yazın onun bu bahçede rengarenk çiçekler arasında olmasını istiyorum. Ve belki de birkaç domates ve biber fidesi arasında. Ben ve kocam bahçeden koparılmış meyve sebzenin tadını biliyorken, kızımızı bundan mahrum etmemeliyiz değil mi? Gelelim konuya: Bugün evin yol tarafından bahçe fotoğraflarını çektim, daha rahat anlaşılır gibi geldi bana. İsteğim odur ki, baharda ve yazın çiçklerin rengarenk coştuğu bir bahçem olsun. Şu andan başlamak üzere ne gibi işlemler yapmalıyım bahçe üzerinde? Geçen yıl sadece çapalanıp, gübrelendi. Bahçemizde neler var şu anda? Gül sağ ortada, onun hemen yanında elma ağacı ![]() Bir erik ve hemen yanında minik bir kayısı ağacı ![]() Asma ile kaplı bizden önceki ev sahibinin yaptığı eğreti görünen ama oldukça sağlam bir çardak. Altına döşemek için karolarımız mevcut. ![]() Sol başta, duvar dibinde 2 çam, onların hemen bu tarafında ceviz ağacı Bir de tabii kafamda sardunyalarım için rezerve ettiğim balkonlarımız var. ![]() Şimdi ben şu dakikadan itibaren bulduğum fırsatlarda bahçemde neler yapmalıyım ki diğer üye arkadaşlaımın bahçelerinin verdiği huzurun birazını ben de yaşayabileyim. Önerilerinizi ve paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Düzenleyen Maude : 09-01-2010 saat 18:03 Neden: Uyarı |
![]() |
![]() ![]() |
|
|