agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2008, 11:43   #1
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Lahana Sarması

Hamaratlığım tuttu, geceden beyaz lahana sarması sarıp dolaba koydum. Akşama pişecek, üzerine de nar ekşisi dökeceğim.

Ee yanında ne olsun, sadece sarmayla doymaz ki çocuklar

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 19:05   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Lahanayı sanırım etli yaptınız değil mi?
Ben etli lahana yaptığımda(dolma) pişip de inmesine yakın, kuru nane, yarım limon suyu ve bir iki diş dövülmüş sarmısak karışımına, lahananın suyundan bir kepçe katıp, sonra hepsini dolmaların üzerine döküyorum. Bizimkiler de bu tadı beğeniyorlar.

Nar ekşisini hiç denememiştim, deneyeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2009, 10:43   #3
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 270
Lahana Sarması(zeytinyağlı)

Dolma içi: 3 kahve fincanı pirinç
7 büyük soğan zeytinyağı, bir çorba kaşığı domalık fıstık, bir çorba kaşığı kuş üzümü
bir tatlı kaşığı şeker , yarım bardak su

Dolma yapmak İçin Lahana ,su ,tuz

Dolma içi hazırlama: Bir tepsiye 3 silme kahve fincanı pirinci koyarak ,
taş ve darılarını ayıklamalı,sonra pirincin üstünü iyice kapatacak kadar sıcakça,kaynar
olmayan su koyduktan sonra ,su iyice soğuyana kadar bir tarafa bırakmalı.
Sonra süzerek bir tarafa bırakmalı.

Diğer taraftan tencereye zeytinyağını ,küçük doğranmış soğanları ,yarım kahve fincanı
fıstık , ve tuzunu ilave derek soğanlar pembensi bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.

Sonra soğanlara ıslatıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek karıştırmalı biraz
daha kavurmalı ,sonra bu pirinçli soğanlara ,yarım bardak su ,yarım kahve fincanı kuş üzümü
toz şeker,domates salçası ,arzuya göre baharat(karabiber, nane,dereotu ) koymalı
ve pirinçler suyuu çekinceye kadar beklemeli.Ilınması için bir tarafa alamalı.

Sonra Dolmalık Lahananın yapraklarını ayırarak yıkamalı. Kaynamakta olan tuzlu suda
tek tek haşlıyarak bir taşım kaynatatarak sudan almalı.Soğuduktan sonra, sarma işlemine başlamalı.
Kolay gelsin.


Düzenleyen tener : 30-01-2009 saat 22:53
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 21:39   #4
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
Bu bayana da biri sarmanın nasıl yapıldığını göstersin

Eklenen Resimler
 
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 21:49   #5
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben buna çok güldüm, sarmadan çok bohçayı andırıyor, Sayın Mahon teşekkürler paylaşım için

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 22:15   #6
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Bu pazı galiba ama sarması değil, berduray'ın dediği gibi bohçası. Tutturmak için bir de bağlamış mı ne. Bunun bir tanesi bir porsiyon gelir. Hanım haklı; ne o öyle, saatlerce sar sar sonra millet üç dakikada yesin yutsun.

Acele bu hanımla tanışmam gerek. Tam benim gibi tembeller için ideal

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025