Lahana Sarması(zeytinyağlı)
Dolma içi: 3 kahve fincanı pirinç
7 büyük soğan zeytinyağı, bir çorba kaşığı domalık fıstık, bir çorba kaşığı kuş üzümü
bir tatlı kaşığı şeker , yarım bardak su
Dolma yapmak İçin Lahana ,su ,tuz
Dolma içi hazırlama: Bir tepsiye 3 silme kahve fincanı pirinci koyarak ,
taş ve darılarını ayıklamalı,sonra pirincin üstünü iyice kapatacak kadar sıcakça,kaynar
olmayan su koyduktan sonra ,su iyice soğuyana kadar bir tarafa bırakmalı.
Sonra süzerek bir tarafa bırakmalı.
Diğer taraftan tencereye zeytinyağını ,küçük doğranmış soğanları ,yarım kahve fincanı
fıstık , ve tuzunu ilave derek soğanlar pembensi bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.
Sonra soğanlara ıslatıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek karıştırmalı biraz
daha kavurmalı ,sonra bu pirinçli soğanlara ,yarım bardak su ,yarım kahve fincanı kuş üzümü
toz şeker,domates salçası ,arzuya göre baharat(karabiber, nane,dereotu ) koymalı
ve pirinçler suyuu çekinceye kadar beklemeli.Ilınması için bir tarafa alamalı.
Sonra Dolmalık Lahananın yapraklarını ayırarak yıkamalı. Kaynamakta olan tuzlu suda
tek tek haşlıyarak bir taşım kaynatatarak sudan almalı.Soğuduktan sonra, sarma işlemine başlamalı.
Kolay gelsin.
