![]() |
bizim bahçeden görüntüler. bunlar bunlar ziraaat900ün dölleyicileri
http://img464.imageshack.us/img464/6043/dsc00015yp3.jpg |
1 Eklenti(ler)
|
Hoş geldin pitbull. Kendini Yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtırsan seviniriz.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar z0900 için her 8 ağaçta bir dölleyici şarttır.Ayrıca bodurlarda ilk 3 yıl az da olsa kiraz alınır fakat istenilen büyüklükte istenilen aromada olmaz birz sabırla istediniz ürüne mutlaka kavuşursunuz.Eğer bahçede vişne ağacınız varsa kirazı hemen yanına dikin böylece döllenme problemine kökten çözüm getirmiş olursunuz.
|
Alıntı:
İki sebepten ötürü genç ağacımızda bu problem yaşanır. Biri gençlik kısırlığı diğeri ise yetersiz soğuklama ihtiyacı... |
Alıntı:
Yeni kurulan plantasyonlarda hiç bir riski göze almamak için tek bir dölleyici çeşitten vazgeçilmiş; bir kaç dölleyici çeşitle bahçeler kurulmaya başlanmıştır. Farklı çeşit bulundurmanın döllenmeye etkisi de kanıtlanmıştır. |
tür, cins, familya vs. terimler konusunda haklısınız , düzelttiginiz için teşekkürler
|
Merhaba Arkadaslar;
Meyve fidanlarinda "Manyas Fidancilik" oldukca iyi gorunuyor. Ben tuplu bodur elma, kiraz,ayva ve badem siparis ettim. Henuz elime ulasmadi ama 2 yasinda 1.5m civarinda herbiri 10 ar lira. Isterseniz arastirin derim... |
Acaba bodur agaclar buyuk ve agzi genis cop kovasi seklindeki saksilarda yetisirmi?
|
Saydığınız meyveler Antalya ikliminde yetişecek mi? Çünkü soğuklama ihtiyaçları var diye biliyorum.
|
Erkenci cesit olursa pek problem olmuyor.
Yani biraz golgeli bir yer olursa ve sik nemlendirme yapilirsa (aksamlari) 10 meyve verecegine 5 verir ama o meyveyi dikme zevkindende mahrum kalmamis olursunuz. Bu anlayisla birsuru cesit diktim ve henuz kuruyan veya hic meyve vermeyeni olmadi. Ben camlardan tropikallere kadar herseyi denemek istiyorum. Size biraz delice bir fikir gibi gelecek belki ama bahcemde saksida veya yerde hercesitten en az birtane olsun istiyorum. Gelecekleride dikersem bazi tropikaller haric %80 islem tamam demektir. Baktim gordum bir agac iklimden dolayi kuruyormu veya gerilememi var. En sonunda umudu kesersem onu soker baska bir sey dikerim yerine. Ama simdiye kadar sokulecek sekilde bir gerileme yok bitkilerimde. Neyse basinizi agrittim simdilik iyi aksamlar... (Isyerinde klavyem Turkce degil kusura bakmayin) |
Kiraz
Kiraz ağaçlarına dormex uygulandıktan sonraki yıl verimde azalma olur mu?
|
Alıntı:
|
kiraz agacı hakkından bilgi
kiraz bahcem var ama agacların hepsi yaralı iç damarları kurumuş nasıl iyileştirebilirim ve nasıl kaliteli meyve elde edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim
|
herkese selam
3 yasındaki mahlebe aşılı kirazlarımdan beklenmedik kurumalar oluyor yer:eşme /UŞAK rakım 850 toprak tınlı kireç oranı %5 humus oranı orta eğer idriste böyle sorunlar yaşanıyorsa anacı kuş kirazına çevirelimmi? |
arkadaşlar benim kirazların bir kısmı hastalandı yaprakları sararıyor meyveleri edken olgunlaşıyor bu ağaçları nasıl tedavi edebilirim.http://www.negatif.com adresinden hasta kirazları görebilirsiniz. ***
|
arkadaşlar bende kiraz fidanı alacağım yarı bodur olmasını istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. ***
|
kiraz
arkadaşlar bende kiraz fidanı alacağım yarı bodur olmasını istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. ***
|
bodur ve yarı bodur kiraz fidanları
Bodur ve yarı bodur kiraz fidanları hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatırlarsa sevinirim
|
Merhabalar,
Ben bodur ve yarı bodur meyve ağaçları satan ve ihraç eden bir firmanın bayisiyim.Bodur kiraz ağaçları son zamanlarda çiftçiler tarafından tercih edilmektedir.Nedeni klasik ağaçlara göre 18 ay gibi kısa bir zamanda ürün vermesidir.Klasik kiraz ağacı Mazzard ekildikten 7-8 yıl sonra kiraz verirken bodur ağaçlar 1.5 yılda ürün vermeye başlamaktadır.Aynı zamanda hasat kolaylığı nedeniyle işçi masrafları önemli ölçüde düşmektedir.Özellikle napolyon denen 30 mm kalibrsyonu olan Ziraat 900 çeşidinin Gisela5 bodur anaç üzerine aşılanmış fidanları çok verimlidir.Aynı zaanda kaliteli ürün satışı da kolay olduğundan ilk tesis masraflarınızı kısa sürede karşılayacaksınız.Dekara 80 adet bodur kiraz ekebileceğiniz için dekardan elde ettiğiniz ürün miktarıda fazla olacaktır.Hiç olumsuz tarafı yok mu diyeceksiniz.Var tabii.Kökleri yüzeysel olduğu içinçok soğuk bölgelerde donma tehlikesi var.Ozamanda bodur yerine yarı bodur ağaç kullanmak gerekir.Birde bodur ağaçların ömrü kısa deniliyor .Ancak ben yurtdışında çokiyi bakıldığında25 yaşında bodur ağaç gördüm.Zaten erken ürüne yattığı için daha karlı oluyor.Soracaklarınız varsa ona göre cevap vermeye çalışırım. HOŞÇAKALIN |
verdiğiniz bilgilerden dolayı size teşekkürederim. saygılar selamlar
|
Fidan fiyatlarınızı bildirirseniz sevinirim.Özelliklye yarıbodrur kiraz fidanının
|
Niğde iklimi soğuk olduğu için mi yarı bodur tercih ediyorsunuz?
Fiyatlar biz saksılı meyve fidanları da satıyoruz.Yaş büyüdükçe fiyat artıyor.Siz açık köklü düşünüyorsunuz sanırım.Açık köklü olanları Kasım-Mart arasında ekmek gerekir.Geçen yıl bodur ve yarı bodur G5-G6 ANAÇLI Z900 ÇEŞİDİNİ 20ytl ye sattık.15-20gün sonra sökülecek olanlarda bu civarda olur sanıyorum.Kolay gelsin. |
Kiraz
Arkadaşlar merhaba . Ben yeni üyelerden biriyim. mesleğimin yanısıra kiraz yetiştiriciliği ile de uğraşıyorum. son zamanlarda ön plana çıkan bodur kiraz ile ilgili olarak çok fazla bilgim yok. klasik kiraz yani kuş kirazı denilen cinsle üretim yapıyoruz. öğrenmek istediğim afyon ve civarında bodur kiraz üretiminin başarı oranı nedir.? genel olarak çanakkale,mersin,denizli manisa civarında başarı oranları yüksek . bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden ilginiz için teşekkürler.:confused:
|
kiraz
kiraz çekirdeğinden nasıl fidan elde ederim
|
kiraz
kiraz tohumu ekiyorum 10 cm büyüdükten sonra hepsi kuruyor acaba sorun tohumdamı topraktamı veya ektiğim tarıhdemi sorun var hangi çeşit tohum ekmem gerekiyor rize bol yağışlı olduğundan bu konuda tavsiye edeceğiniz neler olabilir. şimdiden teşekkür ederim
|
Alıntı:
Cevabını aşağıda bulabilirsiniz. Bu arada yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmanızı rica ederiz. Alıntı:
|
1ooo adet 4 yaşında mahlebe aşılı kiraz ağacım var.Bu yıl Allah nasip ederse meyve alacağız .Yalnız Mine Hanım'a sormak istiyorum.Meyveleri incelediğimde ikizlenmenin çok olduğunu gördüm.Bu konuda alabileceğim önlemler nelerdir?Uzman arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
|
Kiraz ağacı
Evdeki yarı bodur kiraz ağacım henüz yaprak vermeye başlamadı bitkimin ölü olmasından şüpheleniyorum nasıl anlarım?
|
*** arkadaşlar bende Boluda kiraz yetiştiriciliği yapmak istiyorum fakat bu konuda pek fazla bilgim yok. Fakat Boluda kiraz yetişip yetişmeyeceği ile ilgili teredütlerim var. Sizce Bolunun iklimi bu iş için uygunmudur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
ben de kiraz ekmeyi düsünüyorum yetiştirici arkadaşlara sorum üretilen kirazların pazarlanması ben balıkesirde oturuyorum bölgemizde pek kiraz üreticisi yok yetiştirdiğim ürünleri pazarlamam sorun olurmu? birde önemli bir sorum daha ürünlerin fiyatı tabi türüne göre degişir ama toptanda ürünlerin kilogram diyatı ne kadar ?teşekkürler
|
Kiraz ağacım ve bakımı
2 Eklenti(ler)
Merhaba;
Geçen sene taşındığımız evin bahçesinde bir adet kiraz ağacı bulunmakta. Açıkçası geçen sene çiçek bile açmamıştı. Bu sene ise sanırım humik asit ve çapanın faydasını görmüş olacağım ki bol miktar çiçek açtı ardından ise meyveler oluşmaya başladı. Yalnız ben kiraz ağacının ne şekilde budanacağını kestiremedim. Bununla ilgili forumda güzel bir başlık var fakat budama işini ilk dikimden itibaren anlatmakta. O yüzden hali hazırda dalları uzamış bu kiraza ne yapmam veya yapmamam gereklidir? Kiraz yaklaşık 2,5 metre boylarında. |
Arkadaşlar capnodis (dip kurdu) erginleri kiraz sürgünlerine zarar vermeye başladı. erginleri hergün toplamalarını (sabah veya akşam) tafsiye ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemde bulunan kiraz ağacını sadece budamıştım ve gerisini kendi haline bıraktım. Bu sene çok güzel çiçekler açtı. Üstünde kirazlar olmaya başladı. Bir iki fotoğraf çektim acaba nasıl görünüyorlar diye merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Acil yardım lutfen.
Bu senede bahcemdeki kirazın yaprakları sebebini anlayamadıgım sekilde bozuk. Bu mantarmı? Ne ilac verebilirm? Tesekkurler |
Alıntı:
sayın lizard ağacınızın tam şekli resimde göründüğü gibimidir. |
Evet fotoğrafta görüldüğü gibi. Tam ortada en uzun dal ana daldır. Onun da yanlarında 3 adet daha kısa olan yan dallar ilk fotoğrafta görülmekte. Bir de ikinci fotoğrafta daha net görülen altta kısa kalmış sola doğru bir dal daha bulunmakta. Şu anda üstünde meyveler yetişmekte. Sanırım bu sene yapraklarını döktükten sonra budama yapmam gerekecek. Geçtiğimiz hafta farkettim yan dallardan da yeni sürgünler çıkmaya başlamış :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025