![]() |
teşekkürler k0900...
|
arkadaşlar forumun yeni bir üyesi olarak hepinize merhabalar.sevgili K0900 öncelikle bol hasat dilerim. yaklaşık 15 dekar bir alanda bodur kiraz yetiştiriciliği yapmak istiyorum ve bu aşamada sana bir kaç sorum olacak. kirazlarının anacı ne? ve Allah nasip ederse bu yıl yani 4. yılında dekarda ne kadar ürün alacaksın,gerçekten 3. ve dördüncü yıllarda 800- 900kg ürün almak mümkün mü? şimdiden teşekkürler.
|
kiraz fiyatları
merhaba arkadaşlar. kiraz hasadına başladığım için iki haftadır yoktum. 15 haziran gibi demirci ilçe merkezi ve köylerinde açılan hasat sezonunda ilk fiyatlar 4,5 - 5 tl idi. ben 18 haziranda ilk kirazımı hasat edip sattım. halende satıyorum. şu an baş fiyat 4 tl. bu sene bol ve kaliteli ürün aldım. sayın hizals a da *** ederim bol ürünlü ağaçlarım için yaptığı kaliteleştirme tavsiyeleri için.
ben 3,900 - 4 tl den sattım. şu an bahçem yarı oldu satıma devam edicem bir hafta daha. herkese bol ve kaliteli ürün hayırlı ve bol kazanç diliyorum :) |
sn hunter15
bodur anaçlarda adaptasyon malesef olumsuz olduğu için yarı bodur ya da klasik anaç tercih etmenizi öneririm. yarı bodurlarda max60 max14 gisela6 gibi anaçlar tercih edebilirsiniz. 3. ve 4. yılında dekara800 900 kg imkansız bir rakamdır. |
syn hizals ilginiz için teşekkürler.peki yarı bodurlar ekonomik olarak kaçıncı yılda ürün vermeye başlar (****** normal şartlar altında) klasik anaç düşünmüyorum çünkü 8 dekar kadar 2007 mart dikimli mevcut bir bahçem var.sayın hizals eğer mahsuru yoksa sizinle telefonla görüşmek isterim.
|
Sn. hunter15, bahçemde ;
22 adet 4. yılında Alara bodur kiraz, 220 adet 3. yılında mahlep üzerine ziraat 900 yarı bodur kiraz var. 4. yılında bodurlarda bu hafta sonu, veya sonraki hafta sonu hasat yapılacak. Ağaç başına şuandaki gözlemim 10 kğ. gibi. 3. yılında olan yarı bodurlarda ağaç başına 3 ila 10 adet kiraz var:) Dikim Mesafeleri ; Yarı bodurlar 5x4 mt. ile, Bodur 4x3 mt. ile dikildi. Her 2 çeşittede Lambert ve ismini çimdi hatırlamadığım 2 çeşit daha kullanıldı. Size tavsiyem; uzmanların (uyğulaması olan) tavsiyesine uymanız:) |
Sayın Ahmet Danış!Merhaba. Ban Çankırıda sizin gibi kiraz bahçesi yapmak istiyorum. Özellikle Alaradan fidan almayı düşünüyorum. Bu yıl kasımda dikmeyi planladım. Hazırlık yapıyorum.On dönüm ve bin fidan düşünüyorum.Aladan fidan alarak dikenlerin düşüncelerini ve tavsiyelerini bekliyorum.Bildiğiniz alaradan alarak fidan dikenleri araştıryorum prk bilgi edinemedim.Yardımcı olursanız tavsiyelerinizi bekliyorum selam.
|
Sayın AĞAÇ DOSTU !Merhaba. Ban Çankırıda sizin gibi kiraz bahçesi yapmak istiyorum. Özellikle Alaradan fidan almayı düşünüyorum. Bu yıl kasımda dikmeyi planladım. Hazırlık yapıyorum.On dönüm ve bin fidan düşünüyorum.Aladan fidan alarak dikenlerin düşüncelerini ve tavsiyelerini bekliyorum.Bildiğiniz alaradan alarak fidan dikenleri araştıryorum prk bilgi edinemedim.Yardımcı olursanız tavsiyelerinizi bekliyorum selam
|
merhaba arkadaşlar!
Kiraz bahçesi kurmayı planlıyorum.Ana çeşit olarak ziraat 0900 olarak belirledim.0900 den bir hafta daha geç "sveet hart ve late lory" cinsi geç kirazlar olduğu duyumunu aldım az bir alana bu iki çeşidi dikmemi tavsiye edermisiniz bahçe deneyimi olan ve uzman arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum ,ilgilenenlere teşekkür ederim. |
Sayın KİRAZ 26!Merhaba. Ankarada öğretmen Memiş Emecen.Çok fazla yazılarınızı okuyorum. Görüşlerinizden yaralanmak isterim. Ben Çankırıda sizin gibi kiraz bahçesi yapmak istiyorum. Özellikle Alaradan fidan almayı düşünüyorum. Bu yıl kasımda dikmeyi planladım. Hazırlık yapıyorum.On dönüm ve bin fidan düşünüyorum.Aladan fidan alarak dikenlerin düşüncelerini ve tavsiyelerini bekliyorum.Bildiğiniz alaradan alarak fidan dikenleri araştıryorum pek bilgi edinemedim.Yardımcı olursanız tavsiyelerinizi bekliyorum selam
|
Sertifikalı fidan satan her firmanın fidanını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çeşit seçiminde çiçeklenme zamanlarını dikkate alıp tozlayıcı dengesini çok iyi kurmanız gerekir aksi halde ağaçlarınız döllenmeyi gerçekleştiremez ve meyve tutumu olmaz. Dikimden önce yapmanız gereken birçok uygulama söz konusu bunların en başında toprak analizi gelmektedir. Toprak yapısına göre gübre uygulaması ve toprağın dikime hazırlanması gerekir. İlk 3 yıl zaralı mücadelesi gerekmeyecektir ancak toprak altı kurtlarının çok dikkatli takip edilmesi gerekir. Haziran böceği dediğimiz böceğin larvası ağaç köklerini yiyp ağacı kurutan çok tehlikeli ve mücadelesi çok çok zor bir zararlıdır. Yardıma ihtiyac duyduğunuz konuları buraya sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar |
Sn. Hizals, bilgi tecrübeleriniz bizim gibi amatör ya da sizin deyiminizle yeni yetiştiriciler için çok önemli.
Bir hususu öğrenmek istiyorum, bodur veya yarı bodur kararında kriterler nedir? İklimmi, toprak yapısımı, ve ya başkası? |
Bodur veya yarı bodur tercihi anacın çeşit ile , toprak yapısı ile ve en önemlisi iklim koşulları ile uyumu ile alakalıdır. Ülkemizde bodur anaçların ne yazık ki adaptasyonu sağlanamadı ve binlerce üretici ağaçlarını söküp yerine yenilerini dikmek zorunda kaldılar. Ancak yarı bodur klasik anaçlara daha yakın yapısal özellikler gösterebildiğinden ve ticari olarak verime bodura yakın senelerde düştüğünden çok talep görüyor.
|
Teşekkürler, bodur elmada durum nedir, ondada böyle adaptasyon olamama durumu varmı?
|
Elma ile ilgili bir sıkıntı olduğunu duymadım. Ancak kiraz kadar takip ettiğim söylenemez.
|
Benim bir sorum var, belkide yanlış yere yazıyorum: 0900 ziraat tipi kiraz ağaçlarından çelik alarak bu ağaçları çoğaltmak mümkünmüdür? Vereceğiniz cevap çok önemli bir sorunu çözmeme yardım edecektir. Oktay Mutaf
|
Sn Oktay.mutaf;
Bildiğim kadarıyla 0900'en çelikle üretim yapman mümkün değil. iyi bir anaç bulman ve üzerine 0900'den aşılama yapman gerekir. Unutma fidanı bodur yapan kendisi değil anacıdır. Budama da buna yardımcı olur... |
Cevabınıza teşekkür ederim, amacım bodur 0900 yetiştirmek deyil. Amacım, bahçemde bulunan on tane kadar çok kaliteli ve idris anaçlı 0900 kiraz ağacını kopyalamak. Alacağım çeliklerin kökleneceğini bilyorum. Ancak bu fidanlar torağa dikilince yaşayabilecek ve gelişebilecekmi bunu öğrenmek istiyorum. Saygılar. Oktay Mutaf
|
Aynı tip anaçları dikip bahçenizdeki on adet ağaçtan aşı çoğaltırsanız yapmak istediğinizi gerçekleştirmiş olursunuz.
|
Sayın ağaç Dostu hizals, beklediğim cevap ve desteği aldım. Teşekkür ederim. Oktay Mutaf
|
sayın ağaç dostu hizals. iki adet sorum olacak.rahatsızlığım nedeniyle 3 yaşındaki kiraz ağaclarıma haziran sulaması yapamadım.15 güne kadar sulama yapabileceğim.idris anaçlı bu kirazlarda sıkıntı yaratırmı.ikinci sorum sulama kanalıyla bahçemdeki sulama havuzu arasında nohut ekili bir tarla var.tarlanın kiracısı tarlasının anından boru ile su taşımamı engelliyor.ne yapabilirim.saygılar.
|
Öncelikle yağış durumuna bağlı olmak kaydıyla ihtiyaç karşılanmış olabilir. Ancak sıcak geçti ise kirazın meyve gelişimine çok ciddi etki eder. Ağaç kurumaz ancak meyve kalitesinde ciddi sapmalar olur.
Sulama borularının geçmesi konusu ise hassas bir durum. Tarım kanununda başka geçiş yolu yoksa bırakın boru geçirmeyi komşu parsellerden yol geçirme hakkınız bile var(tabiiki anlaşmak şartıyla) |
yaz budaması
sayın hizals kiraz ağaçlarında yaz budaması için en uygun zaman hangisidir ve nasıl bir budama yapılmalıdır. ilginiz için ******.
|
acil durum
1 Eklenti(ler)
Kiraz ağacımın yapraklarında sanki su verilmemiş gibi pörsümeler var.Ne yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın hizals
Teşekkür ederim. |
Bir büyüteç ile yaprak altlarını kontrol edip çok ufak sarımsı renkte benekli yassı örümcekler var mı ve ne kadar sayıdalar buna görede ilaç durumuna karar verebilirsiniz.
|
BEN DE KİRAZ DİKMEK İŞTİYORUM.oN DÖNÜMLÜK ARAZİYE.ALARA KİRAZDAN TAM BODUR ALACAĞIM.YERİM ÇANKIRIDA.RAKIM BİN METRENİN ÜSTÜNDE. İLERİKİ YILLARDA BAŞIMIZA GELECEKLER BENİ DÜŞÜNDÜRÜYOR.ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM.bODUR FİDAN DİKENLERİN TAVSİYELERİİ BEKLİYORUM.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025