![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2016
|
Alıntı:
Şahsi düşüncem tutmaz ise bir sebebi de, ağaç muhtemelen uyandıktan sonra(uyanmışken sökülmüş) satın alınıp dikilmiş. Aslında 2. bir yanlış da yatıyor ortada. Uyanmış bir fidanın yerinden sökülüp satılıp dikilmesinde başarı oranı çok düşer. Benim önerilerim ve fikirlerimin tamamı fidan eğer açık köklü şekilde alındıysa geçerli. Büyük ihtimalle de açık köklü şekilde alınmıştır. Okuduğum üniversitede bodur elmanın türlü çeşidinin üretimini anaç klonlaması anaçların aşılanmasını üretim parselinden sökümünü ve yerlerine dikimini, daha önceden dikilmiş olanların bakımını budamasını ilaçlamasını gübrelemesini hasadını 2 sene boyunca yaptım hocalarla beraber. Bunun yanında üniversitede yaptığım önemli olarak gördüğüm çalışmalardan birisi mesela çeşitli bitkilerde çeşitli gübreleme teknikleri üzerine çok fazla deneyler yapmaktı. Mezun olduktan sonra da onlarca kez bahçe tesisleri işlerinde görev aldım. Çalıştığım bölgede şu anda yoğun olarak bitkilerle böceklerle ilaçlarla gübrelerle iç içeyim. Hobi olarak da seneye evde topraksız tarıma başlıyacağım. Siz şimdi fidanı kurumaya başlamış gibi görünen arkadaşa benim önerimi saçma bulup iz element önerisi yapmışsınız? Yani diyorsunuz ki , bakır, mangan, çinko, demir, molibden, iyot, selenyum vs eksikliği olabilir? Bence alakası yok bununla. Sayın ngzs, ben yine tekrar ediyorum fidanınız 1 metre civarında görünüyor ve en üstteki yaprakları bırakıp diğer altta kalanların hepsini alın. Eğer fidan 2 metre ise ki sanmıyorum 1 metreden bir gözün(yaprak) üzerinden kesin ve altta kalan tüm yapraklar ve yanlış görmüyorsam özellikle o "dipten uzayan dalları" alın. Can suyunu vermişsiniz gibi görünüyor problem ondan kaynaklanmıyordur. |
|
|
|
|
| Etiketler |
| agac, dal, kiraz, köklendirme |
|
|