![]() |
|
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2009
|
Değerli arkadaşlar kiraz mevsiminin yaklaştığı bugünlerde , türkiye"de 09000 ziraat (napolyon ) kirazının ilk hangi bölgede ve tarih olarak hangi ayda ve ayın hangi haftasında çıktığını söyleyebilen arkadaş varsa sevinirim , bu sene ki yağış ve hava şartlarından dolayı gecikme olabilir ,ben bu sene hariç tutularak ,havaların normal gittiği seneler için öğrenmek istiyorum. şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Sn. mersin , Sırasıyla : Kemalpaşa İzmir (Mayısın son haftası) Denizli Honaz , Manisa Uluderbent , Çanakkale Lapseki , Bursa İznik (İzmir'den 1 hafta sonra) Afyon Sultandağı , Isparta Keçiborlu , Bursa İnegöl , Kütahya Simav(İzmir'den 15-20 gün sonra) Isparta yayla bölgeleri , Niğde Ulukışla , Bursa Keles , Maraş Andırın(İzmir'den 35-45 gün sonra) Tüm yazdıklarım 15 ile 30 gün arası hasat sürelerine ulaşabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hizals, 20 ağacımız (bahçenin diğer parselleride dahil : 60 ağaç) fotoğraftaki gibi meyveli, diğer daha küçük yaşlı 400 ağaçta seneye böyle olur diye ümit ediyoruz. Meyvelerin değerlendirilmesinde tavvsiye ve yardımlarınızı bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2007
|
Görünürde hiç bir hastalık yok ama kirazlarım sararıp dökülüyor sebebi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
dökümdeki sorun çiçek döneminde döllenmenin tam olmamasıdır. bu yıl çiçek döneminde hava yağışlı ve kapalı geçti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
kiraz
giresunda napolyon **** bodur kiraz yetişirmi,tarlada napolyon,bodur kiraz,kayısı var çiçek açıyor ama meyvesi olmuyor acaba neden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Genel anlamda ağaçlarda bu kadar sık tutum var ise kalite yapmakta biraz zorlanabilirsiniz. Kalite demek fiyatın yüksek oluşu dolayısıyla daha çok kazanç demektir. Bu dönemden sonra tek yapmanız gereken(geçen yıldan yaprak ve toprak analizi var ise)programınıza göre bitki besleme yoluyla kaliteye yatırmak ve kiraz sineği dönemini , ilaçlama zamanını tespit edip doğru ilacı doğru dozda kullanmanız olacaktır. İhracata kiraz yapıyorsanız kullanmanız gereken ilaçlar yayınlandı. Eğer edinmediyseniz özelden yardımcı olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer satabileceğinize inanıyorsanız denemenizde fayda var diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birincisi osmangenc74'ün belirttiği gibi çiçek döneminde yoğun yağış döllemeyi aksatan bir unsurdur. İkincisi çiçek zamanı yaşanan don olaylarıdır. Bu yıl erikler bu duruma maruz kaldı. Bulunduğunuz yerde kirazların bu duruma maruz kalma ihtimali olabilir. Üçüncüsü bahçenizde bulunan dölleyici çeşitlerin uyumlu olmayışı çok büyük sıkıntılara yol açabilir.Örneğin dölleyici olarak verilen çeşitler Napolyon'dan önce açıp çiçeğini döküyorsa ve daha Napolyon çiçek açmadıysa döllemeden bahsedilemez. Aynı şekilde Napolyon çiçeğini döktükten sonra çiçek açan dölleyiciler mevcut ise bu da aynı sıkıntıya neden olur. Bir de bahçenizdeki arı durumunu çiçek zamanı gözlemlemenizi tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yılkı ürünü eş, dost yiyeceğiz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2009
|
Bizim kirazlarımızın büyük oranda çiçek olmasına rağmen , meyve oluşumu yok görünüyor. Bahçemize , Ziraat 900 ve dölleyici olarak Lambert dikilmişti. Fidanlar 4 yıllktır. Meyve oluşmamasının sebepleri hakkında yardımlarınızı beklerim. Saygılarımla. Düzenleyen yesilyurt11 : 26-05-2009 saat 12:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
arkadaşlar yeşil yurt un yazdığı aynen benim içinde geçerli 100 adet ziraat 900 ve tozlaması için lambert dikili ağaçlar 8 yaşında geçen senede aynı problemi yaşadım meyveler oluşmaya başladığında dökülüyor çoğu çiçekte döllenmiyor bunun için geçen sene monilya için ilaç kullanın dediler çiçeklenme %5-10 olunca birinci %90-100 olunca ikinci ilacı yaptım sonuç aynı 100 agaçtan ancak bir aileye yiyebilecek kadar meyve ya çıkıyor ya çııkmıyor yazık emeklerime biri derdime derman olabilecekmi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
selam arkadaşım mavi leğen ne işe yarıyor tam anlamadım tüm konuyu en baştan okudum bulamadım cevap yazarsan sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2. Çiçek zamanı aşırı soğuk ya da don olayı yaşandı mı? 3. Çiçek zamanı aşırı yağmur yağdı mı? 4. Bahçenizde çiçek zamanı arıların populasyonunu incelediniz mi? 5. 4 yaşında yarı bodur veya bodur ağaç değilse verime yatması zaten beklenemez. 6. Bahçenizde dölleyici olarak dikilen Lambert çeşitlerinin çiçekleri Ziraat 900 çeşidiyle aynı zamanda mı açıyor erken veya geç kalma durumu gözlemlediniz mi? 7. Ağaçlarda genel anlamda bir zayıflık ya da yapraklarda bir besin eksikliği var mı? Bütün bunları irdeledikten sonra bir teşhis koyabilmek mümkün olacaktır. Eğer uygun olursanız fotoğraf eklemeniz bizim size yardımcı olmamıza olanak verir. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İmkan varsa her ağacın yoksa 4-5 ağaçta bir mavi leğen içine yarıya kadar su doldurarak bırakılır. Çiçek döneminde zehir kullanılmayacağı için bakla zınnı ileal mücadele imkanı yoktur. Ayrıca monilyaya karşı 2 ilaçlama yapmanız çok yerinde bir uygulamadır. Sakın olumsuz bir fikre kapılmayın çünkü monilya çok ciddi bir hastalıktır ve çiçek zamanı atılan ilaç önlem olarak atılır. Monila bulaştıktan sonra kurtarmak çok daha zordur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
|
Sayın hizals; Resimleri yükledim, diğer sorularınızın yanıtlarınıda en kısa zamanda vereceğim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Yeni Üye
|
Sayın Hizals; Yanıtlarımı kırmızı renkli olarak belirttim. Teşekkürlerimle. 1. Çiçekten sonra yaprak oluşumu ne durumda genel bir zayıflık ya da yapraklard azlık var mı? ( Böyle bir tesbitim olmadı. ) 2. Çiçek zamanı aşırı soğuk ya da don olayı yaşandı mı? ( Yaşanmadı. ) 3. Çiçek zamanı aşırı yağmur yağdı mı? 4. Bahçenizde çiçek zamanı arıların populasyonunu incelediniz mi? ( Çiçeklerde arıları gördüm. ) 5. 4 yaşında yarı bodur veya bodur ağaç değilse verime yatması zaten beklenemez. 6. Bahçenizde dölleyici olarak dikilen Lambert çeşitlerinin çiçekleri Ziraat 900 çeşidiyle aynı zamanda mı açıyor erken veya geç kalma durumu gözlemlediniz mi? ( Tam emin değilim. ) 7. Ağaçlarda genel anlamda bir zayıflık ya da yapraklarda bir besin eksikliği var mı? Bütün bunları irdeledikten sonra bir teşhis koyabilmek mümkün olacaktır. Eğer uygun olursanız fotoğraf eklemeniz bizim size yardımcı olmamıza olanak verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
sayın yeşilyurt 11, bende bahçemde 2004 dikim tarihli fidanlarda aynı olayı geçen yıl yaşadım.bu yıl aynı yerde 5.yıl meyve tutumu güzel hatta aşırı tutum var diyebilirim.ben bütün seçenekleri elemiş ve en son don olayından şüphelenmiştim.ama teşhisten emin değilim.fotoğraflarınla benim bahçemdeki görüntü uyuşuyor.ben hava durumunu çorum ve merzifondan izliyorum.buralarda bu yıl4 ve 25 nisan tarihlerinde hafif don olayı göründü.geçen yılda aynısı olmuştu.bu yılın farkı mevsimin gecikmesi ile benim bahçeme 20 km mesafede obruk barajının su tutmasıdır.(600 milyon m3)bu belki iklimi yumuşatmış olabilir. am yinede ben kesin bir kanıya varamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
sayın hizals bu kadar çok verimli ağaçların kirazlarını nasıl kaliteli hale getirebiliriz. benimde 7-8 yaşlarında idris anaçlı napolyon (0900 ziraat) aşılı 120 ağaçlık bahçem var ve 20 kadarı böyle diğerleri normal verimli. yardımcı olursanız memnun olurum *** ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bugün bahçede emekli uzmanlar toplantısı vardı, uzmanların içinde birtane ziraatcı yoktu ![]() Düzenleyen k0900 : 28-05-2009 saat 17:48 Neden: ilave |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Terasta saksıdaki bir tanecik kirazım bu yıl pek güzel çiçeklendi. Üstelik meyveye döndü. Kırmızı kirazlar beklerken meyveler üzerinde çürümüş gibi bir durum aldı arkadaşlar.. Yağmurlar mı, soğuklar mı, başka bişey mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |