![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sayın kgursan beyaz kirazmı dikmeliyim? Yakınlarına vişne dikmiştim döllemedi demekki... Düzenleyen nuzel : 23-05-2012 saat 12:42 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn Nuzel., Kirazınızın çeşidi nedir? Adı ne ise ona uygun dölleyici dikmelisiniz. Vişne kirazı döllemez. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili athena-asena, Kirazınızın yaprakları bana çok seyrek geldi. Benimkileri gözlediğim kadar, yapraklar oldukça bol ve gelişmiş ve meyveler yapraklardan pek görünmüyor. Bir üstada sorarsan iyi olur derim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili Hocam, Son resimdekiler biraz sağlıksız gibi görünüyorlar. Belki toprağından da olabilir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın athena -asena, Giant starlarınız süper. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün gittim bahçeye ağaçta bir tane bile kiraz kalmamış kuşlar hepsini yemiş . Şimdi de alaradan aldığım zıraat 900 lere sıra geldi galiba . |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ha bir korkuluk yaptım adam gibi, sanırım biraz etkili oldu ama yetmedi Diyenler, CD vs. as diyorlar güya parlıyormuş, kuşlar yaklaşamıyormuş!!?? |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah ahhh ne korkuluğu kaldı ne cd'si, ne kartal uçurtması kaldı ne topu, ne kuş kaçıran şeridi kaldı ne şimşek çakan ayna, hiç birinden sonuç alınamamıştır. Bu konuda bir şey denemek istiyorum fakat ardınç katranı bulamıyorum, ardınç katranı yağı'nı nasıl bulabilirim? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Arkadaş alara fidanlarını anlatırmı sınız selam.Ben yeni bahçe için tercih edebilirmiyim ne düşünürsünüz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
kirazlar cok garip agaclar bizim bahcemizdede 3 tane vardı 2 si belli zaman aralıklarında kurumustu...iyi bakılması gerek... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim bahçemizde de dikilen kiraz ağaçlarından bazıları bir süre sonra kurudu. Ancak hala kurumadan kalan ağaçlar da var. Bazı eski kirazlar var sanırım 100 150 yıllık. Hala kurumadan kalabiliyorlar. Acaba anaç olarak kullanılan mahlep (idris) ağacından dolayı mı kuruma oluyor? Bizim bahçede kuruyan ağaçların sorumlusu , en azından bir kısmının, bal mantarı olduğunu düşünüyorum. Çünkü belli bölgedekilerin hepsi de bir süre sonra kurudu. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Bahçemizden birkaç resim
merhaba arkadaşlar. epey zamandır forumda bulunmuyordum. bu sene memleketim manisa demirci'de kiraz verimi gayet iyi görünüyor. bol yağışlı geçen mayıs ayı erken olgunlaşan kirazlarda meyve çatlamasına sebep oldu. şuan diğer çeşitler gayet iyi durumda bir aksilik olmazsa ürün bol olacak early burlat larda meyve çatlaması çok yoğun diğerlerinde sorun yok. yağmurlardan fırsat bulursak ilaçlama ve yaprak gübresine devam ediyoruz. bende bahçemizden bir kaç fotoğraf yükledim. fotoğraflardaki çeşitler napolyon, lambert, starks gold(beyaz kiraz) early burlat, yörede kısabacak diye tabir edilen bir çeşit -tahminimce bing- ve cırık diye yöreye aşı kalemini ilk getiren kişinin lakabını isim almış merton lateye çok benzeyen bir kiraz çeşidi var.ilk resimler early burlat tan. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
devam
kısabacak (bing) çeşidi |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
devam
lambert. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan Sanırım 900 Alaradan Napolyon diye almıştım.Biraz önce de kendileriyle görüştüm.onlarda da ciddi oranda kayıp varmış.Havadan yağışlardan olduğunu söylüyorlar.Tabii ki dölleyicinin şart olduğunuda söylediler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2012
|
Selamm |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
eğer toprağınız kireçliyse ; 50 gr demir EDTA lı (FERTİLON-13) ekleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
çicek öncesi;en geç çiçekler kabardığında 100 litreye;ağaçın çiçek gözlerine (bu bölgeden emilim olmaktadır.) - 100 gr bor (boraks) toz - 250 gr üre - 250 gr çinko sülfat - 200 gr humik asit - yapıştırıcı karışımı uygulanabilinir. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
yine hasat sonrası yapraklar dökülmeden (yapraklar yeşil olmalı) 100 litreye yapraktan; - 150 gr bor (boraks) - 500 gr çinko sülfat - 250 gr üre - yapıştırıcı karışımı uygulanabilinir. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.zae.gov.tr/index.php?opti...286&Itemid=142 http://www.batem.gov.tr/yayinlar/bil..._gubreleme.pdf saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sn Hakgülün önerisinde 1 ton suya 2,5 kg. Çinko sulfat , 100 litreye 250 gr olur. Normal. zeytincilik araştırma enstitüsü önerisi ise zaten zeytin için geçerli olabilir, ama Kiraz için şüpheli. Son olarak; Bunlar uygulama önerileri ama uygulanmış bir bahçe var mı? genel ve yuvarlak ifadeler. Bu tip önerilere Ben biraz şüphe ile yaklaşıyorum. Neyse kolay gelsin. Tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sayın ihsankaya45, Damirci yöresinde napolyon hasadı başladımı,verim ve fiyatları nasıl. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Yukarıdaki kirazlar early burlat,aşağıdakiler ziraat 900 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Bu sene early burlat buralarda çok ucuza gitti.Baş fiyat 1 tl falandı. Tabi turfanda çıkaran yerler daha pahalıya satıyor herzaman... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| agac, dal, kiraz, köklendirme |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|