![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2010
|
arkadaşlar merhaba bizim burada camide kiraz ağacı dikmişler. Maşallah bir boy var yaklaşık beş altı metre var bu ne ağacı olabilir. Ben bizim malatyadada böyle uzun kiraz gördüğümü anımsıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
merhabalar Konyada 20000 metre kare kiraz bahçesi kurmak istiyorum. düşüncem Alaranın gisela 5 bodur **** gisela 6 yarı bodur fidanlarını kullanmak acaba bu fidanlardan bahçe kurmuş arkadaşlar var mı ? Takdir edersinizki ciddi bir yaırım yapıcam Alaradan fidanları dinlediğinizde kusursuz ve veriimli fidanlar ama ben uygulamış ve sonucunu olumlu **** olumsuz almış arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Alara fidanlarından bahçe kuran akadaşlar varsa memnunlarmı eksi ve artı yönleri neler? ağaç başına aldıkları verim ve meyve kalitesi nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Arkadaş bende senin gibi alara tam bodur kiraz fidanları ile ilğili bilgilere acil ihtiyacım var yazarsanız sevinirim selamlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Kiraza bordo bulamacı bu mevsim yapılır mı? Senede kaç defa hangi aylarda yapılır acaba? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Son baharda daha sert % 1,5-2 oranında ilaç yapılırken, ilk baharda % 0,5 -1 arasında olur .ilkbaharda ilaç fazla olursa gözleri yakabilir. Düzenleyen kgursan : 05-02-2012 saat 00:44 Neden: ilave bilgi |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde kirazlarımıza çinko - bor gübresi önerildi. Meyve gözlerinin gelişimini olumlu etkilesin diye. Ancak kararsız kaldık... Arkadaşların bu ko0nudaki yorumlarını bekliyorum. Biz bordo bulamacını yılda 2 kez yapıyoruz, Şubat ve nisan aylarında... Fidanlarımız 4-5 yaşlarında ancak şimdiye kadar verim alamadık... Geçen yıl çok güzel çiçeklenme oldu ancak çiçekler don yedi, 150 -200 ağaçtan 2 kilo meyve çıktı... Kiraz cinslerimiz Napolyon, ziraat 900 ve dölleyici olarak sarı kiraz var aralarda... 6 dönüm olan bu bahçemize yaptığımız masrafın hatti hesabı yok, elektrik çekildi, direk dikildi, damla sulama için dinamo alındı, bu sene damla sulamaya geçmeyi düşünüyoruz, İlaç ,gübre, mazot işçilik derken... Sonuç hala sıfır... Yan tarafımızdaki bahçede 15 yıllık ağaçlar ise kirazdan kıpkırmızıydı, yapraktan çok kiraz vardı... Gel de çık işin içinden.... Bakalım bu sene ne olacak... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim kgursan. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Merak ettiğim bir durum var yabani kiraz ağaçları(küçük meyveli) meyve tutumu tam olurken aşılı iri çeşitli meyvelerde o tutum yaşanmamakta dökümler yüzde 95 yakın olmakta kimisi hava şartlarından, dumanlı havalardan oldğunu söylemekte eksik nedir ne yapılmalı,ilaçlama ile kurtarılma olurmu gerçi hiç ilaçlama yapmıyoruz tamamen doğal ben bu durumu çözemedim yardımcı olursanız sevinirm. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Bilgi almak ne güzel ya çok teşekkür ederim sayenizde sorularımıza cevap buluyoruz. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-01-2011
|
merhaba 1 ay önce trabzonda gisel 6 yarıbodur anaçlı 0900 kiraz diktim. tozlayıcı olarakta 1adet regina diktim regina 0900 ü tozlarmı? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kirazlarda allel genlere göre uyuşmazlık gurupları vardır. Aynı uyuşmazlık gurubundaki ÇEŞİTLER birbirini dölleyemezler!!!. iki başka çeşit aynı uyuşmazlık gurubunda ise birbirini dölleyemez. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Henüz çiçeklerini açmakta olan bir sarı bir napolyon bodur 2 kirazım var. Yapraklarına ve çiçeklerine deniz yosunu ( Algovital) fısfıslasam faydası olur mu? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
bahçemizde kiraz yetirtirmeye çalışıyoruz bahçenin altı killi toprak taban suyu yüksek ne yapmam lazım görüşü olan varmı . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bence Kiraz (sert çekirdekli meyveleri) yetiştirmeyin, Taban suyu yüksek olan yerlerde , üstelik killi ağır topraklarda zor yetişirler. Zamk yapar, kloroz olur vs. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kirazlar çok güzel gelişmiş ancak budama yanlışı var gibi gözüküyor. Dal katları arasında en çok 75 cm bulunması gerekir. Araları çok fazla boş kalmış gibi duruyor. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2012
|
selam arkadaslar... sayfayı okurken bır arkadasın yuklemiş oldugu fotografları gördüm çok güzel verim almış belli ama bu verimi 1450 ile 1600 rakımda aldıgını yazmıs böyle birsey mümkünmü bende böylesine yüksek bir araziye yani 1350 rakıma badem felan dikmeyi düşünüyorum ama şimdi fikrim degişti gibi sizce mümkünmü ve ne derecede verimli olur yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2007
|
sevgli dostlar.herhangi bir kirazda ayni anda çiçek açmadığı için şuanda erik büyüklüğünde kiraz ve daha çiçeğini dökmemiş toplu iğneden daha büyük kiraz var.bu kirazda büyüme olurmu. güçlenmesi için çinko ve npklıve iz element katklı yaprak gübresi attım. katkısı olurmu.emeğinize saygılar. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2012
|
Almanyada bazi arkadaslar yil boyu yumurta kabuklarini sakliyorlar ve ilkbaharda toprak ile karistirip kiraz agaclarinin dibine serpiyorlar. kiraz agaclari bu gübreyi cok seviyor |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Arkadaşlar kiraz ağacımın birtanesinde resimdeki küçük kirazcıklar çok fazla oluyor.Acaba Benim bir yanlışım varmı bunda? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn Nuzel., Bunlar döllenemeyen çiçeklerin meyveleri ve dökülecekler. İyi bir tozlayıcı çeşidinizin olması gerektiğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı durum bende de oldu ama sis ve soğuktan bütün meyveler döküldü. Kalan sağları da kuşlar bitiriyor. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| agac, dal, kiraz, köklendirme |
|
|