![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Meyve dökmeniz gerekiyor. Aksi halde meyveler küçük ve sıkışık olur. Ayrıca ağacı yormuş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Sayın Samsunlu55 ' in dediği gibi şeftaliyi seyretmek daha iri albenili yapar ve dal kırılmalarını önler. En azından karşılıklı meyve meyveleri seyretmek, çıkarmak gerekir... Keyifli günlerde yeme nasip olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Şeftali ( nektarin ) ağacımdaki küf görünümlü hastalık..
![]() Nektarin ağacımdaki bu hastalıktan iki yıldır muzdaribim. Ağacın yaprakları en yeni sürgünlere kadar kıvrık ve hastalıklı. Meyvelerin üzerinde sap tarafından başlayan pamucuk veya küf görünümünde beyaz bir tabaka oluşuyor. Meyve olgunlaştığında içi çürümüş olarak yere düşüyor. Daha erken koparılan meyveler üzerindeki beyaz tabaka su ile oğulduğunda çıkıyor ve genellikle içi sağlam oluyor. ![]() Yapraklar da fotoğrafta olduğu gibi kıvrık ve hastalıklı. Ağaç sürgün veriyor ama onlar da hastalıklı. Geçen kış şubat ayında bordo bulamacı yaptım. Sonuç değişmedi. Teşhis ve tedavi için yardımlarınızı rica ediyorum.. Şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
''Şeftali bol oldu'' derken.. Kocaman dal kırılmış.. ![]() ![]() Küçücük bir yer tutmasına rağmen dal bir haftadır yaşıyor.. Alttan biraz destek yaptım ama daha ne kadar taşır bilmem.. ![]() Koparmaya da kıyamıyorum, çok güzeller.. ![]() ![]() ![]() Biraz cimrice oldu ama, sadece buruşuk ve hastalıklı gibileri topladım.. ![]() Alıntı:
Zeytin ağacı da sizin tavsiyenize uymadığım için az daha çürüyecekti.. Sizi dinlememenin cezası 2 oldu.. Üçüncüsü olmaz umarım.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kırılmış şekli işe bile dal meyvelerini beslemeye çalışır. Bul su vermelisiniz. Şeftali suyu sever. Kırılan bölgeyi kalın bezle sarıp ıslak tutmak _ hatta bezin içine biraz temiz toprakla_ dalın beslenmesine yardımcı olur... Belki bu kdar meyeve ile kırılmayacaktı ancak bu yıl çok sert rüzgarlar da oldu. Yüklü dalları kırdı... Şeftaliye kış budaması yapmak hem dalların kırılmasını önler_ bunda rağmen seyretme yapılmalı_ hem gençleştirir, ömrünü uzatır... ( kendimi bir an sorumlu hissettim, gözlerim de yeşil değil ama) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu kadar kalın bir dal kırıldıktan sonra ağacın kurtulacak olması da çok ilginç ve sevindirici.. ![]() Kıvırcık hastalığına ve küflü şeftaliye çözüm nedir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/261980-post33.htm Her yıl görülüyorsa %2 lik%3 lük bordo bulamacı, budamadan hemen sonra mutlaka bir defa... Görülmüyorsa, olamasın diye gülleci bulamacı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, ağacın kabuğu tamamıyla kopmadıktan sonra ağaç dalı kurumaz, bu dalı kesecekmisiniz bilmiyorum, kesmeniz ağacın tacını bozacak mı fotoğraftan göremedim, Şayet kesmeye kıyamıyorsanız dalı dikkatli bir şekilde (kabuğunu koparmadan) düzeltip aşı macunuyla kapatıp bir şeyle sarıp, dalı güzelce sağlam bir şekilde askıya alabilirseniz bu kırılan yer kaynayacaktır, bir yıl destekle de korursanız ikinci yılı bir şey kalmaz eski sağlığına kavuşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|