![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
japon erik yetiştiriciliği hakkında
Japon eriklerinde (blacak beauty çeşidinde) çiçeklenme ve döllenme sorunu yaşıyorum konu hakkında bilgisi olan var mıdır? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Tozlayıcınız var mı? bu tür için Friar ya da Santa Rosa cinsinden tozlayıcı gerekli. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Japon Eriği Köye gittiğimde çektiğim Japon eriği fotoğrafları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Düzenleyen aliok1 : 14-07-2010 saat 22:13 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
ali bey bunların cinsi Angelik diye bilinen tür mü? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Birkaç resim de benden. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
black amber e benziyor.dışı siyah içi sarı iri ve tatlı bir meyvesi var. Bu resimleri hangi köyden çektiniz |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. DAKINCIK 01, Buerikler benim bahçeden. B.Amber çeşidi, sen haklısın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. çaça, Ağaçlarınıza hayran oldum. Maşallah meyveleri çok iyi gelişmişler. Kaç yaşında bu ağaçlar? İlaçlamayı nasıl yapıyorsunuz? Tozlayıcıları nedir? Ben de alacağım ama yanlış tip verirler diye de çekiniyorum. Sertifika istemek sanırım en doğrusu. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim ağaçlar 5. yılında. kışları yapraklar dökülünce (bizim burada) bakırlı bir ilaçla Aralık ayında 1. ve Ocak sonu şubat başında 2. ilaçlamayı yapıyorum. Ancak ilaçlamadan sonra havaların 2-3 gün güneşli ve kuru geçeceği günleri seçmeye çalışıyorum. 2 inci önemli ilaçlamayı "Erik iç kurdu için) meyveler olgunlaşmadan 20 gün önce ( mayıs 15-20 de) yapıyorum. daha önce belirttiğm gibi B. beauty ve B.amber çeşitlrinin bendeki tozlayıcısı firar ve santa rosa dır. Düzenleyen çaça : 21-02-2011 saat 13:21 Neden: yazım yanlışı ve ekleme.ekleme |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Emin olmamakla beraber galiba Tracy Sun eriği.Angelica sanırım eylül ayında oluyor. Vermiş olduğum linkte eriklerin isimlerini ,olum tarihlerini ve fotoğraflarını bulabilirsiniz. http://www.e-fidancim.com/Erik-Fidanlari,CA2-17.html http://www.ucuzfidan.com/ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
tüh tüh tüh MAŞALLAH emeklerinize sağlık sizlere sağlık iç geçirmedim değil seyrederken nefesim kesildi. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Yeşilseven çok haklı. bana da her gören anjelik mi? diye soruyor. Ben yalan söyleyemiyorum. Black Beauty japon eriği veye Black Amber çeşidi japon eriği diyorum. Ama böyle deyince insanlarda bir soğuma oluyor.sanki japonyadan gelmiş gibi düşünüyorlar. Anjelikmi diye sorarkenki gözlerindeki ışıltı kalmıyor.Evet anjelik desem çok daha severek yiyeceklerinden eminim.Ama yinede yiyenler hayran kalıyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
Japok erikleri çok çeşitlidir.Yaklaşık on çeşit vardır.Mayıs 2-3. hafta red beauty çıkar.Haziran ilk haftası obilnaja çıkar obilnajadan 5-6 gün sonra black beauty 3-5 gün sonra beauty den black amber çıkar temmuz 9-15 arası black star 10 gün sonra black stardan black diamond çıkar ondan sonra boşluk olur eylül ortalarında angeleno çıkar genelde buzhanaye koyulur angelenedon bir hafta sonra autum giant çıkar |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon eriği
Köye gittiğimde getirdiğim japon eriği türünden anjelika eriği.Fotoğraflarını sizinle paylaşıyorum.Çok sert ve lezzetli bir erik.Benim çok hoşuma gitti tadı.Ayrıca çok da dayanıklı uygun şartlarda uzun süre muhafaza edilebilir. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
saksıya on-onbeş tane angelik erik çekirdeği diktim, ancak tabi daha çimlenme belirtisi yok. eğerki allah izin veripte çimlenme gerçekleşirse bu fidanlar büyüdüğü zaman angelik erik meyvesini verirmi yoksa aşımı ister bilgilendiren olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı eriği vermez, aşı gerektirir. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
ya hayallah.nerden bulurumki aşısını neyse bilgilendirdiğiniz için çok sağolun. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Sayın Aliok bey japon erik ağaçlarının dikimi kaç mt acaba 3x2 dikilebilirmi |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Kırmızı cinsi boya ve yanlara çok gittiği için 3x2 yetmeyebilir. Eğer budama yaparsanız yeter. Sarı cinsinde ise 3x2 normaldir. Bu cinsi fazla yana ve boya gitmiyor. Eğer toplama zamanlarını iyi ayarlayabilirseniz sarı cinsi kırmızı cinsinden çok daha güzel ve kokulu oluyor... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
sayın İsmail Kuzucu bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon grubu eriklerde her sene ilaçlama gerektiren bir hastalık veya zararlı var mıdır. Mesela bendeki can grubu eriklerde her sene yaprak biti, avrupa grubu eriklerde ise meyve iç kurdu oluyor. Japon grubu ilaçlanmadığında meyve iç kurdu görülüyor mu ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Çaça'nın dediği gibi meyveler tam olgunlaşmadan 20-25 gün önce ilaçlamak gerekiyor. Aksi halde ne depolamaya ne de pazara dayanmıyor. Meyve iç kurdu genelde sap dibi çevresinden yayılıyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. çaça, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bahçem hobi amaçlı, küçücük ama 2 tane Japon eriğim oldu. Angelino denilen türden. Haftasonu bordo bulamacı uyguladım. Sizinkilerin hasat zamanı ne zaman? Sn. Yeşilseven, bilgi için teşekkürler. Dikkat edeceğim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Uzman 16, benim eriklerden B.beauty çeşidinin hasadı 5-15 haziran, B.Amber çeşidinin 25-30 haziran, S.Rosa çeşidinin 20-25 haziran, Firar çeşidinin 25-30 temmuz. Senin Angelina çeşidinin hasadı bölgeye göre değişmekle beraber Eylül ayı içerisinde olması lazım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Athena, Aşı kalemlerinin üzerini de macun vb ile hava almayacak şekilde kapatsan daha iyi olurdu. korkarım yakında kururlar. |
|
|
|
![]() |
|
|