Sn Çaça Merhabalar..Foruma yeni üye oldum yazılarınızı ilgiyle okudum.Ben Adana da yaşıyorum .Şayet vaktiniz olursa birkaç konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.Adana-Ceyhan yolu üzerinde bir tarlam var.Ortamala 50 dönüm.Bu tarla uzun zamandır kiraya veriliyordu ve marul,mısır bugday,patatesyer fıstıgı gibi ürünler dikliyordu.Ben bu tarlayı erik bahcesine cevirmek istiyorum.Bununla ilgili toprak analızlerini ve etrafta ki hava kosullarını henuz sorgulamadım.Ama genel olarak tarlamın oldugu bölgede narenciye ,nar, zeytin,nektarın gibi ürünler yetişiyor.kışın don durumu söz konusu olabiliyor ama kış aylarında genel sıcaklık tarlanın oldugu bölgede -2 in altına düşmüyor .Tarlam kırmızı toprak ve cok berektli.Su sorunum yok beton kanalet tarlamın hemen yanından gecıyor.Size sormak istediğim bu tarlayı japon eriği tesisne cevirirsem ortala aşagı yukarı ne kadarlık bir maliyet cıkarır bana?Gücüm yeter mi ya da 50 dönümün tamamını japon eriği yapmak mantıklı mı? .Görüşleriniz ve fikirleriniz benim için önemli.şimdiden teşekkür ederim
|