Sn. Baritono Merhaba,
Erik bahçesi ile uğraşmak çok zevkli. Özellikle çiçek açma dönemi ve meyvelerin olgunlaşma döneminde hafta sonlarını iple çekiyorum. hafta sonu bahçeye gittiğimde yorgunluğum ve stresim kalmıyor.Yalnız önceki mesajlarımda da belittiğim gibi Erik ağaçları diğer ağaçlara göre hastalık ve zararlılara karşı daha hasas. Dikkatli bir bakım gerektiriyor. 50 da yaptığınız takdirde sürekli - iyibir yardımcıkişiye ihtiyacınız olacaktır diye düşünüyorum. Benim arazi 5 da kadar olduğu için ben yevmiye ve kiralama usulü ile işlerimi halletmeye çalışıyorum. Senin bölgede kış soğuklarının sorun oluşturacağını sanmıyorum. sana 3-4 adet ana çeşit seçmeni, bu çeşitlerin tozlayıcılarını ayarlamanı, arasına da % 5 gibi papaz ve can eriği serpiştirmeni öneririm çeşitleri seçerken hasat zamanı birbirini takip eden çeşitlerden seçersen piyasaya 3-4 ay erik verebilirsin. bu tabii ki benim fikrim. Aslında ben satış konusunda pek tecrübeli sayılmam. Şimdiye kadar kayda değer bir ürün satmadım. şimdilik bukadar. herşey gönlünce olsun. Saygı ve selamlar.
|