![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
sera yapımı
selam arkadaşlar, ben tekirdağın saray ilçesinin köyünde yaşıyorum. evimin yanında 1.5 dönüm arazim var kullanılmıyor. ben bu arazide seracılık yapmak istiyorum fakat bu konuda hiç bilgim yok. sera yapımı ile ilgili bana bilgi veren arkadaşlar olursa sevinirim. ben sezonuna göre sebze ağırlıklı seracılık yapmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Merhabalar; bende bu sera işini düşünüyorum.Ben size ısıtma işinde yardımcı olayım.ısıtma bence seralarda önemli bir maliyet.Bunun için ben size kömür tozu ile çalışan ve sıcak hava üreten ve bu havayı seranıza veren soba kullanmanızı tavsiye ederim.Ben bu soba ile günlük maliyeti 5-6 ytl gibi bir maliyet ile 10mx30m bir kapalı alanı 35 c ısıtabiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2008
|
sera konusunda size yardımcı oluruz kendimize ait sera şirketimiz var ben cep tel numaramı vereyim 05469482828 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
merhabalar bu siteye üye olanlardanım şuan bahçe bit. 4 sınıf öğrencisiyim ama örtü altı topraklı tarım (sera) dersi aldığımdan kendi fikrimi de sunmak istiyorum. bence ilk önce hobi yoksa ekonomik anlamda bu işi düşündüğünüze karar vermelisiniz. ayrıca bulunduğunuz bölgede kendi içinde ekolojik farklılılar göztermektedir. eğer hobi olarak düşünüyorsanız polietilen bir örtü ve basit ahşap iskeletle kendinize şirin bir sera kurabilirsiniz. ama ekonomik anlamda düşünüyorsanız bence iyice bir araştırın bulunduğunuz bölgenin meteorolojik kayıtlarını rüzgarın yönünü vs.. ayrıca galvanize çelik kullanmanızı tavsiye ederim paslanmadığı için ,ahşapta zamanla çürümeler meydana gelir ve örtüye gelince uv ışınları için üretilmiş birçok örtü bulunmakta ve diğer kullandığınız p.e örtüler damlama yapma veya rüzgarda iskeletin uçması gibi sürprizlerle karşılaşılınabilinir. bu yüzden ekonomik bir sera kurmak için işin ehline gidip danışmaznızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2008
|
modern seracılık
merhaba arkadaşlar ben elazığdan burak. elazığda sercılık yapmak istiyorum fırat sahili bu iş için uygun bir yer ama modern br sera olmasını istiyorum bana yol gösterebilecek birilerine ihtiyacım var sizlerden bu konu hakkında yardım bekliyorum şimdiden ***. ler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2008
|
ben araştırdım bir sera normalde 200 mt.kare oluyormus. 500 t. kare 6000 ytl dediler bunun içinde damlama sulama sitemide dahil tabi ne kadr uygun bilmiorum başka yerden fiyat alamadım acaba galvanize çelik ne kadara mal olur birde ben bu işi ticari amaçla yapacam bunun ekimi nasıl bakımı nasıl olur hiç bilmiyorum yadmlarnıza çok ihtiyacım var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2008
|
istanbul silivride, 20 m genişliğinde 350 m boyunda bir tarlam var...dere yatağına yakın olması sebebiyle rüzgarı az alıyor, ayrıca su sorunumda yok..etrafımda açık..20 m genişliğinde 75 m uzunluğunda (yaklaşık 1,5 dönüme tekabul ediyor) ticari maksatlı sera kurmak istiyorum...istanbul civarında ki seralarda ne tip ürünler yetiştirilir, pazarları ve sera amliyetleri hakkında bilgi almak istiyorum.şimdiden teşekkürederim... NOT: bütün postlarınızı okudum, hobby amaçlı arkadaşlara, istanbul ataköy deki hobby bahçelerini görmelerini tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2008
|
merhaba
Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Ben Edirne'den Ferdi Yirmibeş üyelik bilgilerimde diğer ayrıntıları bulabilirsiniz. Toprak merakı olan fakat şu an birebir toprakla uğraşamayan biri olarak aranıza katıldım. Bununla birlikte şu an babama ait bir bahçemiz var ve siz deneyim sahibi üyelerin bilgilerinden faydalanıp babamın bazı sorularına yanıt vermek bu arada kendi bilgilerimi (bahçecilik hakkında) geliştirmek istiyorum. Şu an babam genel amaçlı bir sera kurmakla uğraşıyor.Genelden kastım daha çok içinde sebze yetiştirebileceği küçük iki adet sera.Kendi imkanlarımızla (belkide kurallarına uygun olmayan bir şakilde ) bir iskelet hazırladık.Fakat naylaon konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Yukarıda tarif ettiğim gibi bir sera için nasıl bir naylon kullanacağımız ve bunu nereden temin edebileceğimiz hakkında yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Merhaba ben yeni üyeyim.Toprakla uğraşmak hayalimi bu yazdan itibaren gerçekleştirmek maksadıyla nette kaynak ararken bu siteyi buldum.Çok ama çok şanslı olduğumu anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2007
|
*** arkadaşlar özellikle selehattin yılmaz beye sesleniyorum çok zamandan beri siteye giremiyordum ve cevabınızı aldım şimdi konuya gelelim ben kendi çapında kamuda çalışan ama toprağa çok önem veren bir insanım benim 500 m2 bir arsam var içerisine deneme amaçlı 20 ila 30m2 bir sera yaptırmak istiyorum memleketimiz kış dolayısiyle ısıtma sorunuda olacak dört tarafı açık cephe sorunu olmayan bir yer ve ben burda ticari amaçlı vede zevk için bir çalışma yapma gayretindeyim ve özellikle domates ve biber fidesi yetiştirmek istiyorum öncelikle serada yardımcı olursanız sevinirim tüm üye arkadaşlardan ve ilgilenenlerden yardım bekliyorum direk veya mesajla herkese teşekür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
merhabalar bende tosyada 100 m2 lik bir sera kurmak istiyorum bununla ilgili detaylı bilgiye sahip değilim yaptığım araştırmalarında ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum değerli yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
sera nasil yapilir maddi yükü
merhabalar arkadaslar ben almanyada yasiyorum ama su an türkiyeye geri dönmek icin farkli yatirim ve is alanlari ariyorum.bu arada bir arkadasim bana seracilik yapa teklifinde bulundu.bir cogunuzun yazdigi seyleri okudum ama yetersiz kaldi. benim sorularim 1-sera da olmasi gereken sartlar nelerdir yer büyüklük vs vs 2-seracilik nasil yapilir 3-ne tür ürünler yetistirilmeli 4-üretilen ürün nerede ve nasil pazarlanir 5-bir cok konstiroksiyondan söz edilmis yukarida ahsap ,pvc ve metall cam kaplama naylon kaplama bunlarin yetistirlecek ürün ve yetistiriciligin yapilacagi yerlen bir iliskisi varmi 6-(tabi bu alan büyüklügüne göre degisir)maliyeti ne olur 7-devletten bir yardim ve ya detekleme fonu falan alma imkani varmi 8-cok oldu biliyorum ama bitiriyorum en saglikli bilgiyi arastirmayi nereden alabilir,baslaya bilirim. bu konuda vereceginiz degerli görüslerinizden dolayi simdiden tesekür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
sera nasil yapilir maddi yükü merhabalar arkadaslar ben almanyada yasiyorum ama su an türkiyeye geri dönmek icin farkli yatirim ve is alanlari ariyorum.bu arada bir arkadasim bana seracilik yapa teklifinde bulundu.bir cogunuzun yazdigi seyleri okudum ama yetersiz kaldi. benim sorularim 1-sera da olmasi gereken sartlar nelerdir yer büyüklük vs vs 2-seracilik nasil yapilir 3-ne tür ürünler yetistirilmeli 4-üretilen ürün nerede ve nasil pazarlanir 5-bir cok konstiroksiyondan söz edilmis yukarida ahsap ,pvc ve metall cam kaplama naylon kaplama bunlarin yetistirlecek ürün ve yetistiriciligin yapilacagi yerlen bir iliskisi varmi 6-(tabi bu alan büyüklügüne göre degisir)maliyeti ne olur 7-devletten bir yardim ve ya detekleme fonu falan alma imkani varmi 8-cok oldu biliyorum ama bitiriyorum en saglikli bilgiyi arastirmayi nereden alabilir,baslaya bilirim. bu konuda vereceginiz degerli görüslerinizden dolayi simdiden tesekür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
MSN'den size özel bilgi verecek birini bulamazsanız, forumdaki yazıları okuyabilirsiniz. Belki işinize yarar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sıfırdan bu işe başlayacaklar için kitapları öneririm. En azından ne istediğinizi bilirseniz ayrıntılar konusunda burada cevap bulabilirsiniz. http://www.ugurer.com/icindekiler/b4900.htm http://www.ugurer.com/ugur6.htm http://www.yapikitabevi.com/kitap_de...=9789758377091 Oldukça zengin bir içerikli olan bir kitap daha: http://www.hasad.com.tr/?rc=kitap&tu...apım%20Tekniği Bu işi profesyonel olarak yapacaksanız kitap almanızı kesinlikle tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Ben 1 dönüm sera yaptım.Aslında Papaya yetiştirmekti maksadım ama nasip değilmiş.Benim seram 6.5 metre yükseliğinde Bana Cok Ucuza mall oldu 15.000 ytl ama bu sene demir fiyatları %150 zamladın ne yazikki Kg'si 1.00 lira olan demir 2.40 oldu yani benım sera 20.000 ytl civarında su an Demir ve profilden yapın derim en azından aşhap ve çürümeden derdinden kurtulursunuz.Sera Yıkılmıyormu diyenlere eve yıkılmıyor.İç Dizayn çapraz profille yere sabitlenmiş durumda.Ama Kendiniz yaptıgınızda Cok seviniryorsunuz emek verip karsısına gecip keyifle bakıyorsunuz seranıza.Bence Demir ve Profil.Alimunyumdan sera olmaz onu diyeyim burda 2-3 kişi yaptı ama hüsranla sonuclandı rüzgara cok dayanıksız. bilginize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
benim bir sorum var sera naylonunu nerelerden temin edebilirim ayrıca fiyatları nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sera Kurmak İstiyorum
Denizlide Karahayıt bölgesinde yaklaşık 1 dönüm arazimiz var bunun 700-800 mt.karesine sera kurmak ve burada yetiştirebiliceğim ürünler hakkında bilgi almak istiyorum bu işe yabancıyım ek gelir olması açısından böyle bir iş düşünüyorum değerli yorum ve bilgilerinizi bekliyorum,ayrıca bahsettiğim metrelerdeki araziye sera kurmanın maliyeti hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2008
|
selam arkadaşlar bizim manisa kırkağaçta 7 dönüm arazimiz bulunmaktadır.bölgede bir ilk olarak sera çalışması yapmak istiyorum.bu konuda foruma yeni üye oldum yardımlarınızı bekliyorum.konu hakkınnda bilgi vermek isteyenler profilimdeki mail adresime cvp yazarlarsa sevinirim. şimdiden emeği herkese teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi tam olarak ne sorduğunuz anlaşılmıyor ki ne bilgisi verilebilsin? Tamam 7 dönüm arazi var ve buna sera yapmak isteyen bir üyemiz var. Sonra? Hangi konuda yardım isteniyor şimdi bu soruda? Ekmek-köfte hesabına göre bu durumda cevapsız (ya da yeterli cevaptan yoksun) kalabilirsiniz kanımca. NOT: Bu arada, girişiminizde can-ı gönülden muvaffakiyetler dilerim; hayırlı uğurlu olur inşaallah. Darısı hepimizin başına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
tahta sera yapilmasi bicok yonden sakincali ve pahali bir cozum. en uygun cozum celik sera |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Sayın Malina, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Seranın adından başka bir şey bilmiyorum. Bilmediğim için fazla masrafa girmeden basit ama heveslendirici olmasını istediğim 500 m2'lik tünel tipi sera yapmak istiyorum. Toprağım taşsız alüvyonlu bir yapıya sahip ne ekersen oluyor cinsten. Daha çok kendim uğraşacağım. Serayı hazırlamam baharı bulabilir. (Manisa'da yapacağım.) 1-Bu mevsimde seraya ihtiyaç oluyormu ? Yani bu mevsimde serada ne yetiştirebilirim ? 2-Kendim becerebilirmiyim veya yapan bir firma ile mi, anlaşayım.Firmaya yaptırmam acemiliğim açısından daha uygun gibi. 3-Şimdilik 500 sonra ilaveler yapılabilir. Bu işe kredi veriliyor mu ? Alsam uygun olur mu ? 4-Önce nereden başlamalıyım. Bilmediğim için fazla ve detaylı soru soramıyorum. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
/
Giriş Tarihi: 24-01-2007
|
arkadaşlar sera kuracağız bölgeyi sölerseniz sera kurulumunda yardımcı olabilirim daha şimdi elimde 1300 metre karelik sera var bir haftaya biter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Siteniz gösteriş ve mesaj yönünden çok zengin gözüküyor. Ben de bu gösterişe kanıp bazı bilgiler almak için sera konusunda danışmak istedim ! Ben serayı kurdum, üretime de geçtim, dilerseniz ürettiklerimin kalitesi konusunda bilgi verebilirsiniz. Numuneleri nereye yollayabilirim. Size mutluluklar dilerim, mutlu mesajlaşmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İnşaat atık camlarından yapına başladığım sera bitdi sayılır. Sadece ince toparlamalr kalsı. Camlar ısı cam olduğu için. Bu serada çelik köklendirme ve fide üretimi yapmayı düşünüyorum. Havalar ısınınca naylon seraya geçireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
aaa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Tekin hocam ikinci fotoğraftaki harika olmuş.Benim de balkonda boş bi akvaryum var.Acaba içine yeni yetiştirdiğim avokado, limon gibi fideleri koysam üzerini kapatsam kurur mu soğuktan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Üzarine kapatırsanız Havalandırma yaparken zorlanırsınız ters çevirmek zor olur.Alt kısma bolca çakıl koyun üstüne torf veya toprak ilave edin. Dikmek istediklerinizi dikin. En altdaki çakıllar fazla suyu altda indiğinde dranaj deliği olmadından habsedecek. sizde orada su olup olmadığını takip ederek dikkatli sulama yaparsınız. hem böylece altda fazla su yüzünden çamurlaşma olmaz. Üstünüde kapatmak için nalburlardan çok ucuza bulabileceğiniz naylonla kapatırsınız. gündüzleri havalandırın ki aşşağıda biriken su buharlaşıp çıksın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
2 senedir içinde zaten toprak vardı.akasya filan yetişitiriyordum içinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
benim evin altı boş ev ama kullanmıyorum oraya sebzeler dikip koysal bişey olurmu seragibi olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|