![]() |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
Biberler çiçek tutmuyor
Merhaba arkadaşlarım.Nisan 2010 gibi diktiğim çok özür diliyerek söylüyorum özellikle hanım arkadaşlardan Penis Papper biberi yaklaşık 45 cm oldu.Ve halen daha büyüyor.Ben izmirde yaşıyorum.Havalar çok aşırı sıcak.Ben 45cm olana kadar hep biberi evdeki şaşal su ile besledim.Normal çeşme suyu hiç dökmedim.2-3 Hafta evveline kadar her şey güzeldi.Tomurcuklar oluşmuş hatta bir kaçı çiçek açıyordu.Bugün ise geldiğim nokta alarm veriyor.Çiçekler beyaz olarak açıyor fakat sapı sararmaya başlıyor ve bir süre sonra düşüyor.Üzerinde yaklaşık 50 taneden fazla tomurcuk var hepsi çiçek açmış değil.Ama açanların çoğunun sapından itibaren bir sararma görülüp düşüyorlar.Ben 3 günde bir suluyorum.Acaba su mu yetersiz geliyor?Sulama yapıncada 3 su bardağı yaklaşık 1 kutu kola kadar içi alıyor yani 3 tane kutu kola büyüklüğünde su döküyorum.Her 3 günde bir su dökdüğümde mesela pazartesi döktüm diyelim perşembe sabahı nem bile kalmıyor.Acaba hatam nerde?Dallarda falan örümcek ağı gibi ,topraklarda böcek gibi şey en ufak hiç birşey yok.Acaba neden kaynaklanıyor?Yapraklardada sorun yok.Dut yaprağından az bişey küçük yaprakları.Toprağı sıfırdan aldığım kestane toprağıdır ve gübre falan atmadım.Sizce ne yapmalıyım teşekkür ederim... ![]() |
![]() ![]() |
|
|