![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Sizce kaç günde bir sulama yapmalıyım ?İzmirde yaşıyorum havaların durumu malum.Miktarı ne kadar olmalıdır ? |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Bitkileri fazla sulama benim de hatam idi. Bu hatayı şu aleti alarak çözdüm. İnanır mısınız toprak "moist" yani "nemli" hale gelene kadar tam 1 ay beklemem gerekti. Ne kadar çok su veriyor muşum siz düşünün. Artık kontrol ederk sulama yapıyorum. Tavsiye ederim. Genelde 18-20 Tl arasında bulunuyor. Belki daha ucuza da temin edilebilir. Nem ölçer diye satılıyor. Aynı zamanda hem ışık hem de toprak Ph da ölçüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Sadece domates için söylüyorum. Sizden su isteyecek. Bunu görürsünüz. Yaprakları canlılığını yitirir. Su verince hemen canlanır. Bu köylünün domatesi sulama yöntemidir. Çok su verirseniz azgına (boy a) gider çiçeklerini döker. Büyüme aşamasında çok sık olur. Biber bu kadar hasas değil. Çok su onu domates kadar bozmaz. Çiçeklerini kırmaz. Ama domates gibi biber de arkın üstüne dikilmeli.Köküne su deymemeli. Bu kök hastalıklarına davetiyedir. (Nedense biber ark'ın tam ortasına dikilir.) |
|
|
|
|
![]() |
|
|