agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

Oguzali 28-05-2009 11:07

İlginize teşekkür ederim Bahtiyat Bey.
Yaprakları incelediğimde herhangi bir larva veya canlıya rastlamadım. Fazla güneş altında kalmaktan bu tür çizikler meydana gelebilir mi?

bahtiyar02 29-05-2009 08:32

sevgili dostum herhangi bir larva yoksa doğal heline bırakın.gayet sağlıklılar.torf toprağı yanlızmı kullandınız yoksa karışım mı? biber fidanı suyu çok sever görünüş itibariyle toprağın üst yüzeyi kuru gibi gördüm.bir kalem yardımıyla toprağı 1-2cm çapalar gibi kazın toprağın yüzeyi hava alsın.2 gün sonunda sabah serinliğinde sulayın.bu işlemi haftada bir uygulayın. çiçek tuttukları an suyu kısıtlı verin haftada bir gibi bitki su isteğini belirtir.çok su çiçeklerin dökülmesine ve fidanın boyunun uzayıp zayıflamasına sebep olur. umarım biberlerinide yersiniz. saygılar

ılgım 29-05-2009 08:35

Arkadaşlar forumda ve google image'de araştırdım ama güzel bir örnek fotoğraf bulamadım. Dün ektiğim kıl biberlerin dolmalık biber olabileceğini düşünüyoruz. Hem kıl biber fidesinin yapraklarının hemde dolmalık biber fidelerinin yapraklarının yakın çekim fotoğrafları varmı?

Oguzali 29-05-2009 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 432941)
sevgili dostum herhangi bir larva yoksa doğal heline bırakın.gayet sağlıklılar.torf toprağı yanlızmı kullandınız yoksa karışım mı? biber fidanı suyu çok sever görünüş itibariyle toprağın üst yüzeyi kuru gibi gördüm.bir kalem yardımıyla toprağı 1-2cm çapalar gibi kazın toprağın yüzeyi hava alsın.2 gün sonunda sabah serinliğinde sulayın.bu işlemi haftada bir uygulayın. çiçek tuttukları an suyu kısıtlı verin haftada bir gibi bitki su isteğini belirtir.çok su çiçeklerin dökülmesine ve fidanın boyunun uzayıp zayıflamasına sebep olur. umarım biberlerinide yersiniz. saygılar

Çok fazla su vermemeye çalışıyorum. Çünkü her ne kadar toprak yüzeyi kuru olsada, alt kısımların gayet nemli olduğunu gözlemliyorum. Toprağa gelince yapı marketten aldım. Gübreli hazır karışım yazıyordu üzerinde ama ağırlık torf galiba.

Emre Ke. 29-05-2009 14:37

bende biber yatişdiriyorum acaba aynı saksıda iki tane olması iyi mi kötü mü birisini başka bir saksıya mı alıyım

http://C:\Documents and Settings\Kes...m\DSC04461.JPG

Emre Ke. 29-05-2009 14:38

resim gözükmüyorsa
C:\Documents and Settings\Keskin\Desktop\çiçeklerim\DSC04461.JPG buyrun.

habibe 29-05-2009 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ılgım (Mesaj 432943)
Arkadaşlar forumda ve google image'de araştırdım ama güzel bir örnek fotoğraf bulamadım. Dün ektiğim kıl biberlerin dolmalık biber olabileceğini düşünüyoruz. Hem kıl biber fidesinin yapraklarının hemde dolmalık biber fidelerinin yapraklarının yakın çekim fotoğrafları varmı?

Kıl biberinin yaprakları diğer biberin yaprağına göre daha dar ve uzundur.

Emre Ke. 29-05-2009 16:48

hala bir cevap alamadım iki biberin aynı saksıda olması sorun yaratır mı?

http://C:\Documents and Settings\Kes...m\DSC04513.JPG

cigdemozkan 29-05-2009 18:46

ben resme bakamadım
ama saksın yeterince büyükse sorun olmaz sanırım
ben gecen yıl küçük uzun saksılara 2-3 adet ekmiştim oldu bol bol da yedik ama çok gelişmediler

Emre Ke. 29-05-2009 22:10

çok sağol cigdemozkan ama ben yinede ne olur olmaz diye ikisinden birini başka bir saksıya ekdim bu arada sarı domates arıyorum aranızda yetişdiren varsa bana sadece 1-2 tane tohum yeter hefesimi almak isdiyorum aslında geçen seneden beri arıyorum ama kimsede bulamadım inşlah bu sitede yetiştiren ve bana 1-2 tane tohumu bedava verebilecek biri vardır eğer öle biri varsa özele mesaj çekebilir mi tohumları zarf ile de yollar

aydogmus 31-05-2009 21:26

selam arkadaşlar benim balkonumda 9 kök şu turşu yapılan küçük acı biberlerden var hiç değilse ben öyle diye aldım, fotosunu en yakın zamanda koyacagım güvercin güpresi saçıkıprıs verdim gayet güzel görünüyorlar sanırım çiçek açacaklar.

ılgım 31-05-2009 21:52

Arkadaşlar şuan fotoğraf ekleme imkanım yok. Fakat perşembe günü diktiğimiz biber fidelerinden bazıları tutu fakat bazılarının boynu bükük can sularını verdim halbuki onu takip eden 2 - 3 günde bir suladım bahçe baya güneş gören bir yerde. Öğlen 1-2 den itibaren 5-6 ya kadar güneş görüyorlar. Acaba güneşmi dokundu ? Gübre aldım atacaktım fakat tutmalarını bekliyorum. Akşam güneş gittikten sonra hafif dikelir gibioluyorlar ama gene boyunları bükülüyor. Sorun nerede sizce?

talar_ 01-06-2009 19:33

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biberlerim bitlendi. Üzerinde çiçek ve meyve varken ilaçlama yapsam mı? Karar veremediz.Zira ailecek kahvaltı için bu biberlerin adam olmasını beklemekteyiz :)

k0900 01-06-2009 19:35

Kimyasal ilaç değilde, ev yapımı ilaç deneseniz:)

Nede olsa kahvaltıya yetişecekler.

malbman 01-06-2009 19:43

Sayın talar, bir litre suya iki çorba kaşığı arap sabunu karıştırıp eritin. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Rahatsız olmam derseniz iki diş de sarmısak dövüp hepsini güzelce karıştırın ve (çiçeklerinizin kapandığı)akşam saatlerinde, yaprakların alt ve üst her iki tarafına da bolca püskürtün. Yalnız, püskürtücünüzün sis gibi incecik atıyor olmasına dikkat edin ve püskürtücünüzü sürekli çalkalayarak püskürtün ilacı. Aksi taktirde yağ üstte kalıyor ve sadece arap sabunlu-sarmısaklı su sıkmış oluyorsunuz.

talar_ 01-06-2009 21:51

Sayın malbman tavsiyenizi hemen uyguladım. Bu bitler için neem azal almışdım ama k0900 ün dediğini de dikkate alıp sizin karışımı uyguladım. İşe yarıyacağını düşünüyorum. Zaten sıkınca bile çoğu düştü yapraklardan.Yani şimdiden baya bi kayıp verdiler...

patalakes 01-06-2009 23:12

demre biberi antalya

Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce ektiğim demre biberi tohumlarım çimlendi bende küçük kaplara aldım .Malum Antalya ısındı iyice içerde tutmaya devammı edeyim balkona alsammı acaba?

http://img190.imageshack.us/img190/7...062009002u.jpg

Koyu yeşil 02-06-2009 09:55

Biberlerininiz fideleri henüz çok olduğundan tüm gün güneş alırlarsa yanarlar. Biraz serpilinceye kadar 1-2 saat sabah güneşi yeterlidir. Balkonda sabah güneşi alacak şekilde tutabilirsiniz. İçerde tutmanız sağlıklı gelişmelerini engelleyecektir.

bedri 02-06-2009 12:50

Biber hastalığı mı ?

Merhaba ,

Bahçemde 30 kök kadar biberim mevcut. Tohumdan yetiştirip 1 ay kadar önce fide haline getirip diktim. Ancak 2 ayrı sorunum mevcut.

- yapraklar yok olacak derecesinde bir canlı tarafından yenmekte. Biberlerin yakınında yeşil salata ekili. Onlarda da son günlerde aynı sorunu yaşamaktayım. Gündüzleri kontrol ettiğimde herhangi bir canlıya rastlamıyorum.

- geriye kalan yapraklar ise buruşuk (sanki kavrulmuş gibi ancak yeşil durumda) vaziyette çıkıyor ve herhalde bu nedenden dolayı da biberlerim büyüyemiyor. Ek bilgi olarak akşamların oldukça rutubetli ve serin geçtiğini belirtmek istiyorum.

Bu iki konuda bilgisi olan varsa yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Bol verimler.

Bedri

maviyeşil 05-06-2009 14:04

İki biber fidem çiçeklenmeye başlamış. Çok yavaş büyüdüklerinden yakınıyordum, sevindirdiler beni. Bakalım dolmalıklar mı sivriler mi? Dikerken karıştırmıştım. Domates, kabak ve hıyardan sonra sonra biberler de olmaya başladı. Sıra patlıcanlarda :)

ugurtelefon 05-06-2009 14:46

sanırım en geç patlıcanlar oluşacak.Hem sıcağı seviyor,hemde meyve boyutu büyük olduğu için adam akıllı bitkinin kalınlaşması,gelişmesi gerekiyor.Bendeki patlıcanların sanırım 4 tanesinde 1'er tane çiçek var.Diğerleri hep tomurcuk verdi.Toplam 14 fide var.Çiçek açanların beden kısmı başparmağımdan kalın.

maviyeşil 06-06-2009 11:15

Ben farketmeden iki patlıcan fidesi de tomurculanmış. Çok mutluyum çok :)

fuatsarikaya 08-06-2009 16:49

merhaba resimleri yanımda yok ama bir sorum olacak üstadlara
bahçeme pazardan biber fideleri aldım ve ektim 2 hafta sonra yeni çıkan yapraklar buruşarak çıkmaya başladı.
evimin orada peyzajcıya sorduğumda böcektendir ilaçla dedi
ufak kanatlı sinekler mevcut.
bende ilaçlama yaptım bir kaçtanesinde yeni çıkan yapraklar düzgün çıkmaya başladı acaba gerçekten böcektenmi yoksa bir hastalıkmı mevcut
teşekkürler

canerkus 09-06-2009 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bedri (Mesaj 435796)
Merhaba ,

Bahçemde 30 kök kadar biberim mevcut. Tohumdan yetiştirip 1 ay kadar önce fide haline getirip diktim. Ancak 2 ayrı sorunum mevcut.

- yapraklar yok olacak derecesinde bir canlı tarafından yenmekte. Biberlerin yakınında yeşil salata ekili. Onlarda da son günlerde aynı sorunu yaşamaktayım. Gündüzleri kontrol ettiğimde herhangi bir canlıya rastlamıyorum.

- geriye kalan yapraklar ise buruşuk (sanki kavrulmuş gibi ancak yeşil durumda) vaziyette çıkıyor ve herhalde bu nedenden dolayı da biberlerim büyüyemiyor. Ek bilgi olarak akşamların oldukça rutubetli ve serin geçtiğini belirtmek istiyorum.

Bu iki konuda bilgisi olan varsa yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Bol verimler.

Bedri

Birinci sorunun aynısı bende olmuştu . Gündüz baktığında hiç bir şey görünmüyor ama hergün yapraklar delik deşik oluyor hatta yapraklar yok oluyordu. Bir gün bir gece yarısı operasyonu ile yeşilimsi ve oldukça iri olan solucanımsı **** kurtçuk tarzı bir böcek yakaladım bitkilerin üzerinde ve ilerleyen günlerde her akşam kontrol edip üzerindeki kurtları attım ve kökü kesildi sizde gece bir bakın .

Milka 10-06-2009 09:57

İthal Süs Biberlerim

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar selam,

Resimde gördüklerinizde benim süs biberlerim bir kaç çeşit var ama hangisi ne çeşit bilmiyorum. 7 renkli çin biberi kütahya muhat , jalepeno vs gibi biberler ekmiştim. Dün akşam 4 tanesini şaşırttım umarım kendilerini salmazlar. Şimdilik iyi duruyorlar. İlerde diğerleride büyüdükçe şaşırtarak seyrelteceğim. Ufaklıklar çıktı çünki geçte olsa..

drneuro 10-06-2009 15:53

Tokat yerli biber..

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Tokat bölgesinde yetişen yerli biberlerimin son hali..Yapraklarını yaprak bitlerinden zor kurtardım ama yine de biraz tahribat yaptılar..

NAZ82 11-06-2009 10:38

Ilaçlama yaptın mı benimkilerde bitlendi

drneuro 11-06-2009 16:28

Arap sabunlu su iyi geliyor..tavsiye ederim..

aydogmus 13-06-2009 20:44

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim biberlerim.Güvercin gübresiyle besliyorum...:D

Milka 14-06-2009 18:37

Yardım lütfen

Arkadaşlar selam,

Birkaç mesaj önce biberlerin resimlerini koymuştum , aklıma bir şey takılıyor size danışmak istedim. Benim balkon sabah güneş alıyor ve kalktığımda biber yapraklarının solduğunu gözlemliyorum . Hemen gölgeye alıyorum yeniden dirileşiyorlar , yani hiç güneşe çıkarmayacakmıyım ben bunları? Hani oörsümelerini göz ardı ederek güneşte bırakmaya devam etsem acaba biber ölürmü?
Yardımınıza ihtiyacım var , teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025