agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

KaraGölge 11-04-2011 18:51

2 Eklenti(ler)
Biberlerim son hali

Lilinin bahcesi 11-04-2011 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge (Mesaj 784010)
Biberlerim son hali

Hayirli olsun ..

KaraGölge 11-04-2011 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 784036)
Hayirli olsun ..

Teşekkürler

Nilüfer 11-04-2011 22:08

şefiye abla biberleri :)

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nlfr (Mesaj 781954)
Akşam ben de bir sürprizle karşılaştım. Kamer bey'den aldığım biber tohumları çimlensin diye beklerken, bir de baktım ki, geçen sene toprağıyla birlikte üst üste poşete koyup ağzını bağlayıp terasta beklettiğim saksılarda biber tohumları çimlenmiş.Yeşeren fidelerin köklerini zedelememeye dikkat ederek pet bardaklara taşıdım. Burada daha iyi büyürler diye düşündüm. Umarım ölmezler. Sonra da asıl yerlerine şaşırtırım :) onları.
Taşınan komşumun verdiği biber saksılarıydı. Hangi tür bilmiyorum ama muhtemelen küçük acı olan biberlerden. Ben bardaklara Şefiye abla biberi yazdım. Teşekkürler Şefiye ablacım.

İşte boş saksıda kendiliğinden çimlenen sürpriz biberlerim..

sebnem&mircan 11-04-2011 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nlfr (Mesaj 784178)

Meyvesinide yersiniz insallah. Hayirli olsun surpriz biberleriniz ;)

sebnem&mircan 11-04-2011 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge (Mesaj 784010)
Biberlerim son hali

:p Bol hasatlar dilerim.

Nilüfer 11-04-2011 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 784195)
Meyvesinide yersiniz insallah. Hayirli olsun surpriz biberleriniz ;)

Teşekkür ederim sevgili sebnem&mircan. İnşallah meyvesini de görebilirim.

Lilinin bahcesi 11-04-2011 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nlfr (Mesaj 784178)

Sayin nlfr, filizler cok kucuk oldugundan secemiyorum ama bazilari sanirim biber degil. Biberin ilk yapraklarinin uclari sivri oluyor oradakiler daha yuvarlak formda gibime geldi. Yaniliyor da olabilirim cunku resimde oldukca kucuk , isterseniz siz bir daha kontrol edin.

Nilüfer 11-04-2011 22:58

sürpriz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 784225)
Sayin nlfr, filizler cok kucuk oldugundan secemiyorum ama bazilari sanirim biber degil. Biberin ilk yapraklarinin uclari sivri oluyor oradakiler daha yuvarlak formda gibime geldi. Yaniliyor da olabilirim cunku resimde oldukca kucuk , isterseniz siz bir daha kontrol edin.

Merhaba lilinin bahcesi,

Bunların çimlendiği saksıda komşumun minik acı biberi vardı. Ben saksıyı kurumuş olan biberin gövdesi ile birlikte poşete geçirip terasa koymuştum, sırf toprağını kullanırım bahara diye.. Bu saksıda yeşeren tohumlar da olsa olsa biberdir diye düşündüm. Bir de daha önce annemden görmüştüm biber tohumlarını ve çimlendiğinde nasıl olduğunu.
Biraz daha büyüyünce daha net anlaşılır zaten. Biber olmasa da sürpriz olacağı kesin değil mi ama :)

İyi akşamlar diliyorum herkese..;)

sebnem&mircan 13-04-2011 04:52

3 Eklenti(ler)
Biberlerimin 17. gunleri.
26 Mart ekim tarihi, ilk cimlenme 30 mart. Dalindan koparip citir cutur yiyecegim gunu sabirsizlikla bekliyorum :D Boyle az gorundugune bakmayin uc ayri cesit toplamda 28 biber fidecigi var. Ilk cimlenen yaglik biber, ardindan bagci en tembeli kil biber oldu.

arimayam 13-04-2011 08:13

masallah sebnem hanim,bu kadar cok fideyi nereye dikecektiniz,bahceniz varmiydi?

arimayam 13-04-2011 08:14

benimde sabirsizlikla bekledigim kapya biberlerimden ilk filizler cikti,ayrica snack paprika cinslerimde cok iyi gelisiyorlar,yine masallah diyeyim kendim nazar etmiyeyim:)

sebnem&mircan 13-04-2011 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 784982)
masallah sebnem hanim,bu kadar cok fideyi nereye dikecektiniz,bahceniz varmiydi?

Kucucuk bir yer vardi bahcede orasi icin ev sahibinden izin aldim. Bir kismini oraya bir kismini saksilara on ve arka balkona yerlestirmeyi dusunuyorum. Daha salatalik, domates, kadife ve feslegen (domateslerin arasina dkmek icin) reyhan ve melissa var. Acgozlulugunde bu kadari :D Feslegen ve reyhan ayni bitkilermis, bilmedigim icin ikisinide ektim ama sonradan ogrendim ki aynilarmis :p

arimayam 13-04-2011 08:41

bende ev sahibimden izin aldim 20metre karelik bahcenin arka kalan bölümünde bir yer vardi,yoldanda görünmüyor oldugundan kolayylikla izin verdi...
ilk defa ugrasiyorum bahceyle.cimenini kaldirdik,belledik simdide capalamaya sira geldi..

biberlerimi oraya dikecegim günü ve onlarin büyüyüp cicekten bibere dönüstükleri günü bende sabirsizlikla bekliyorum....

sebnem&mircan 13-04-2011 09:00

Sanirim nasip olurda meyvelerini yersek yaninda birde bonus olarak sabretmesini de ogrenmis olacagiz :)
Belemek, capa daha ogrenecegim seyler arasinda. Bu konuda da hic bir fikrim yok. Sifirdan baslamak bu olsa gerek.

arimayam 13-04-2011 12:09

daha bellemedinizmi bahceyi,elinizi cabuk tutsaniz iyi olur galiba dinlenmesi lazim topragin..diye hatirliyorum..

kuzen38 13-04-2011 14:56

3 Eklenti(ler)
kışın canım sıkılmasın diye biber ekmiştim. Çok verimli olmasada ev içerisinde kendi kendilerine meyve tuttukları için kışın ara sıra tatlarına bakma şansım oldu. tek sorun ise boyutlarının küçüklüğü. Örneğin resimdekiler Jalepanolarım. 2 gün önce kızarmaya başladıkları için anladımki boyları ufak kalacak gene. Demekki her ne olursa olsun yaz güneşi lazım, hoş epey aydınlık bir yerde duruyorlardı ama, ya da başka bir sorun var.

kuzen38 13-04-2011 15:06

1 Eklenti(ler)
Bu resimdekide kilisten gecen sene elime geçen acı salçalık biberden aldığım tohumla yetiştirdim biberim. Gecen sene tohumlarını aldıktan sonra elimi yüzüme sürmem sonucu ayvayı yediğimide belirtmek isterim:D

malasef kalan tohumlarımı kaybettim, ve bu bierin o olup olmadıgına da emin degilim. Umarım o dur yoksa başka tohum bulmam biraz zor olacak. Bu biberi kızarttıgınızda içindeki sarı damarları güzelce çıkartmak lazım, aksi takdirde ağız burun birbirine karışır. Sarı damarları çıkartınca ise inanılmaz güzel bir lezzet sizi bekliyor.

Umarım bu biberim de ufak kalmaz, zaten biber tutumunda çok zorlandım, 10 larca cicek döküldü. kısacası neyi nereye ektiğimi hatırmadıgım sadece sıkıntıdan ektiğim için başka bir biber çıkmasından korkuyorum.

sebnem&mircan 13-04-2011 17:02

Hani derler ya sahne tozunu yutan bir daha sahneleri birakamaz diye, bizimkisi de oyle bir sey galiba. Bende bu sene ilk defa toprak isleriyle ugrasiyorum daha yolun basinda olmama ragmen buldugumu ekmemek icin kendimi zor tutuyorum. Tohum reyonlarinda bahce cicek reyonlarinda gezinip duruyorum :)) Bu gidisle elimi verdim kolumu alamiyacagim galiba.

sebnem&mircan 13-04-2011 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 785134)
daha bellemedinizmi bahceyi,elinizi cabuk tutsaniz iyi olur galiba dinlenmesi lazim topragin..diye hatirliyorum..

Tam bilmemekle beraber daha bahce isleri icin hava uygun degil sanirim. Birde hepsinden once bellemek, capa ne ise yarar niye yapilir nasil yapilir onlari bir arastirayim burda o zamana kadarda vakit tamam olur yaparim insallah. Takvim olarak buradaki evlerin bahcesini gozlemem gerekiyor :D Tohum ekmek icin Tutkiye'yi baz alarak (tabi ki acemice bir hata) bir ay once basladim en azindan artik nisan ortalari-haziran basi gibi tohum ekildigini ogrendim burada :))

arimayam 13-04-2011 19:12

o zaman sizde sonbaharda gec gelyiordur,biz burda hasati bitince siz yine yemeye devam ederek acisini cikarirsiniz...

keske ama bende ocak ayi itibariyle tohumlarimi ekseymisim....cikmayan tohumlarima zamaninda olmasi gereken boyutta olamayan fidelrime cok üzüldüm...

arimayam 13-04-2011 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38 (Mesaj 785233)
kışın canım sıkılmasın diye biber ekmiştim. Çok verimli olmasada ev içerisinde kendi kendilerine meyve tuttukları için kışın ara sıra tatlarına bakma şansım oldu. tek sorun ise boyutlarının küçüklüğü. Örneğin resimdekiler Jalepanolarım. 2 gün önce kızarmaya başladıkları için anladımki boyları ufak kalacak gene. Demekki her ne olursa olsun yaz güneşi lazım, hoş epey aydınlık bir yerde duruyorlardı ama, ya da başka bir sorun var.

bence bunlarin cinsi kücük sayin kuzen...ben bunlarin cesitli renklerini lila mor sari kirmizi vs ebaydan siparis ettim,tohumun cikmasi 6 haftayi bulur diyorlar....
belkide sizinkide bu kücük cinstendir..

kuzen38 13-04-2011 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 785366)
bence bunlarin cinsi kücük sayin kuzen...ben bunlarin cesitli renklerini lila mor sari kirmizi vs ebaydan siparis ettim,tohumun cikmasi 6 haftayi bulur diyorlar....
belkide sizinkide bu kücük cinstendir..

yok bunlar jalepano. tohumun cimlenmesi ise yaklaşık 10 gün. ben kendi tohumlarımdan yetiştirdim bu sene, ama boyları cüce kaldı. yazın bakalım belki uzarlar yeni ekeceklerim.

Emre İlhan 16-04-2011 12:48

4 Eklenti(ler)
Biber fidelerimin son halleri; :)

Demre sivrisi;

Eklenti 203541

Eklenti 203546

Cin biberi;

Eklenti 203543

Eklenti 203547

sebnem&mircan 16-04-2011 16:11

Ne zaman ekmistiniz biberlerinizi sayin Emre Ilhan

Emre İlhan 16-04-2011 16:33

2. ve 3. fotoğraftakiler 12 Martta, 1. ve 4. fotoğraftakiler Nisan başında ekildi.:)

sebnem&mircan 16-04-2011 16:41

Cok guzeller. Cinsler arasinda cimlenme, buyume farkliligi oluyor degil mi. Ayni zamanda uc cesit biber ektim ama hepside farkli farkli gelismekte.

Emre İlhan 16-04-2011 16:44

Evet, diğer bitkilerde de olduğu gibi cinsler arasında çimlenme zamanı farkı oluyor. Ama aşağı yukarı aynı zamanda çimleniyorlar. Gelişme hızı da cinsten cinse değişiyor.:)

efgalipdo 16-04-2011 16:52

arkadaşlar ben de domates fidelerini dikeceğim toprağa yumurta kabuğu ve kurumuş muz kabuğu karıştırdım ,acaba faydası olurmu

sebnem&mircan 16-04-2011 17:01

Konusunda uzman arkadaslar cevap yazacaktir ama siz bide domates basligina bi goz atin orada faydali bilgiler bulabilirsiniz sayin efgalipdo

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025