![]() |
Önceki yıl evimizin bahçesine yaptığımız sebze adalarına ilaveten bu yıl hergün uğrayamadığımızdan pekte permakültür ilkelerine uymayan, fakat gelen, geçenin toplaması için zeytinlibahçe ye yaptığımız sebze adaları. Halil beyin çok emeği var, kendisine teşekkür ederim.
http://img803.imageshack.us/img803/6198/dsc00787r.jpg Sulamayı pilli minik bir sulama bilgisayarı ile yapıyoruz. Kardeş bitkiler esasına göre sebzelerimizi yetiştirdiğimizden şimdilik birbirleriyle kardeş kardeş büyüyorlar. http://img225.imageshack.us/img225/8600/dsc00827y.jpg Domateslerden favorim siyah cheery lerdir. Bu yıl ilk defa denediğimiz, literatürdeki ismini tam bilmediğimiz imece den sevgili levent beyin İtalya da bir köyden temin ettiği, oldukça verimli, organik, ince uzun domatesler lezzeti ve kendine has aromatiği ile yeni keşfettiğimiz gözdemiz. http://img263.imageshack.us/img263/8108/dsc00785bc.jpg Tohumlarını forumda muhakkak bir çok arkadaşla paylaşmamız gerek onun üzerinde tür var. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn Dermana Teşekkürler
Benziyor. Uygun zamanda detaylı resimlerini çekip, karşılaştıralım. |
MErhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var.Kucuk bir bahcemde bir yatak bezelyem vardi ancak artik sökülme zamani geldi.Onun yerine pirasa,kereviz ya da ispanak ekebilir miyim?Hangisi uygun olur?Ya da tecrubelerinize gore baska ne onerirsiniz
|
Sayın berkayseray; Bezelye için şöyle bir bilgi buldum. İşinize yarar diye düşündüm.
Bezelye : Baklagiller hariç bütün sebze türleri için uygun bir ön bitkidir. Arkasından ekim nöbetine alınabilecek öncelikli sebze türleri ise; karnabahar, lahana, havuç, salata ve kırmızı pancardır. Bezelye kendisinden sonra aynı parsele dört yılda bir getirilmelidir. Yabancı otlara karşı toleransı olmayan bir tür olan bezelyenin, çapa bitkilerinden sonra getirilmesi olumlu sonuç vermektedir. Bezelye, toprağı azot bakımından zenginleştirdiğinden ekim nöbetlerinde genellikle ön bitki olarak yer almasında yarar vardır. KAYNAK: http://www.nigdetarim.gov.tr/subeler...ganiksebze.htm |
Sayin Uzayli cok tesekkur ederim.Ben bezelyenin yerine kereviz ve pirasa diktim biraz.Ekim sonu gibi biz bahceyi tumden bosaltim kompostla kaplayacakmisiz.Bizim ilk yilimiz oldugundan tecrubelilerin anlatimina dayanarak soyluyorum.Herhalde toprak iyice capalanacagindan ekim nobetine dikkat edilmez gibi geliyor ama bakalim artik...
|
Alıntı:
çok güzel, herkes hakkını almış :) |
merhabalar arkadaşlar, bir aydır nerdeyse kimse uğramamış buraya .Yoksa herkes bahçede tohum ekmeyle mi uğraşıyor. Ankara Kızılcahamamdaki çiftliğe bu yıl ilk tohumları ekeceğiz inşallah. Ankara iklimine uygun hangi sebze tohumlarını ekebiliriz şu sıra acaba.
|
Aslında biraz erken gibi geliyor bana ama, yine de ilk defa deneyeceğimiz için geç kalmaktan korkuyorum. Tecrübesi olan, Ankaralı arkadaşlar özellikle ne tavsiye ederler.
|
|
Madem ki ben 2 saattir bu konuyu okuyorum. Guncellensin bari. Yazik bir yili gecmis kimse ugramayali...
|
Alıntı:
güzelmiş bende okudum,ama ben daha sabze bahçemi hazırlayamadım hala bahçeme toprak ve gübre gelmesini bekliyorum.umarım geç klamam.:( |
Sebze bahçeme diktiğim fideler
1 Eklenti(ler)
Mısır taze soğan tere tatlı sivri biber domates taze fasulye yer elması dere otu göbek salatalık patlıcan
|
Resimlerin devamı
1 Eklenti(ler)
Tek tek resim ekleyebiliyorum
|
Resimler
1 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı
|
bamyayı herzaaman sulamayınız....
|
3 Eklenti(ler)
Sarı domates. Tohumu Gürcistan'dan gelmişti.
Eklenti 428816 Meyvelitepe'den Santini domatesler kızarmaya başladı Eklenti 428817 Adalar az olunca, bu sene merdivenlere sardunya yerine red robin, fesleğen, kadife üçlemesi ile süs biberlerler yerleşti. Sadece sebze saksısı 20 adet. Arada başka çiçek ve sardunyalar da var. Eklenti 428818 Ayrıca adalarda sebze aralarında, kenarlarda iki kök kalıcı ıspanak, beş kök hıyar, semizotu, soğan, kara lahana, hodan var. Maydanozlar bu sene kötüleşti, yenilemem lazım. Naneler saksıda idare ediyor. |
Merhabalar,
Bahçeme kırmızı lahana fiedeleri ektim. İlk defe ektiğim için birde hepsi tutmaz düşüncesi ile bira sık ektim galiba. Boya gidiyorlar uzuyorlar göbek bağlama olmadı. 13 eylülde ekmiştim fideleri şimdi seyrekleştirsem olur mu? Seyrelttiğim fideleri farklı bir yere taşısam olur mu? |
Merhaba, ben en dış kısma L şeklinde buğday ektim. Buğdayın boylanıp kuzeyden esecek rüzgarları birazda olsa engellemesini umuyorum. L alının içine sıra sıra ıspanak, soğan, tere, maydanoz, marul çeşitleri, bezelye ektim. Bu alandaki toprağa geçen kış tamamen yonca ve bugday karışıp ektim. Sonbaharda da olduğu yere biçtim ve keçime yedirdim. Bir senede o alanın toprağı gözle görülür şekilde düzeldi. Umarım bu kış ürünler iyi yetişir. Yaz döneminde güneş isteği yüksek olan bitkileri ekmeyi düşünüyorum.
|
Bahçeme, aralık 15'te patates,bezelye, soğan ve sarımsak ekimi yaptım.Bezelyeler çıktı. Sarımsakların bir kısmı filizlendi. Patateslerde hiç filizlenme göremedim. Hayırlısı...
|
bu siteye yaklasik on sene once uye oldum, uzun yillar sonra hayalim gerceklesti, artik bahceli bir evimiz var, onceki ev sahibinden kalan bazi bitkiler de var, en kisa surede fotolar cekip buraya ekleyecegim, zira bazilarinin ne agaci veya bitksi oldugunu bile ne yazik ki bilemiyorum. en kisa surede bir sebze bolumu eklemeyi istiyorum, herkese sevgiler saygilar...
|
2 Eklenti(ler)
tekrar merhabalar, ne oldugunu anladigimz seylerden biri uzum asma yapraklari, su anda ne yapacagimizi bilemedigimizden sadece suluyoruz, fakat ustlerinde boyle bir lekeler var, esim mantar bu dedi, sizin fikirlerinizi de almak isterim. yarin insallah yerdeki otlarin sebzelerin? fotografini cekecegim, su anda oldugunu bildiklerim, maydanoz, nane ve kuzu kulagi fakat galiba ispanak da var.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025