agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Sebze Bahçeme Neler Diktim? (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/4459.htm)

meraklı 12-07-2009 22:27

1 Eklenti(ler)
Bu resimdekiler kırmızı sırık domatesler.

meraklı 12-07-2009 22:31

1 Eklenti(ler)
Salatalıklar... Salatalık fidelerim öyle güzelmiş ki, çekirdekleri küçük ve bolca salatalık yiyoruz (günde 4 kg' yakın)

Biberler ve salatalıklarımdan turşular yaptım.

limon 13-07-2009 16:04

5 Eklenti(ler)
Maşallah :) Afiyet şeker olsun herkese.

Günde 4 Kg yı bırakın 4 tane alsam razıyım :)

Geçen gün bahsettiğim küçücük sarı organik olduğu söylenen kavunları çok beğenince çekirdeklerini öylesine bahçeye serpiştirmiştim. Hepsi çimlenmiş...
Eklenti 92502

Bir daha dikmem derken cinsi çok güzel diye ısrar edilince aldığım 5-6 Patlıcan fidesi, çiçeklenmeye başlamış. Siz sebzeleri toplarken benimkiler henüz çiçek açacaklar. Geriden takip ediyorum ;)
Eklenti 92503

Dedim ya günde 4 tane belki... :) 5 fide almıştım, biri kurumuştu, toplam 4 kök var.
Eklenti 92504

"Çiçeği Burnunda" deyiminin anlamını sebze yetiştirmeye başlayınca daha iyi anladım. :) Çiçekleri de en az kendileri kadar güzeller.
Eklenti 92505

"Çiçeği Burnunda" Kabaklarım :)
Eklenti 92506

limon 13-07-2009 16:13

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl Tekin Bey'in verdiği "Çeri Domates" fidelerinden o kadar memnun kaldım ki, aldığım tohumlardan bu yıl kendim yetiştirdim. Olmaya başlıyorlar. O kadar çok ürün veren ve lezzetli olan bir tür ki, sonlara doğru toplamaya bile üşenmiştik. Düşen domateslerden onlarca fide olmuştu. Seram olsaydı kışa da yetiştirebilirdim.
Eklenti 92507

İlk biberler olmaya başladılar.
Eklenti 92508

Semizotları her yerdeler, ama çok güzeller. :)
Eklenti 92512

nimbus 14-07-2009 14:02

resimleri tek tek açıp bol bol bakıyorum. sayenizde en azından içimiz açılıyor. bu yıl toprak arayışımız çok sancılı olduğu için neredeyse kayıp ama seneye inşallah güzel güzel fidelerimiz olacak :)

limon 14-07-2009 19:19

4 Eklenti(ler)
Tohum Bohçasından çıkan tohumlar, ürünleri vermeye başlıyorlar.

Bu "Tomatillo Verde" , Çok havalı sebzelerim oldu ;)
Çiçeği,
Eklenti 92802

Sebzesi, Bunu görene kadar bitkiyi Meksika Biberi sanıyordum.
Eklenti 92803

Dikenli Domates,
Eklenti 92804

Kırmızı Cin Mısır püskülleri çıkarmaya başladı.
Eklenti 92805

MeyveliTepe 15-07-2009 19:36

Bugün olgunlaşan bir pembe domatesi bir de iri siyah domatesi kesip lezzet testi yaptık. Pembe domatesçi arkadaşlar kızacaklar ama, siyah domates lezzet ve aroma bakımından açık ara öndeydi :)

limon 15-07-2009 21:15

Afiyet Olsun. :) Sizdeki Siyah Domates pembe gibi girintili çıkıntı oaln iri tür müydü? Alacalı siyahlı yeşilli? (Todor bu türün de geleneksel olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam)

MeyveliTepe 16-07-2009 07:51

Evet ondan. Bu çeşit de pembe gibi hairloom (evladiyelik). Zaten kendi tohumlarımdan fide yapmıştım. Meyvelerinin iriliği de pembeden baskın. Her biri 1kg'lık bir sürü var.

Yine hairloom olan bir başka siyahım daha var. O da siyah cherry. Yine kendi tohumlarımdan yetiştirdim. Her salkımda 30-40 kadar var. irilikleri pinpon topu veya biraz daha irice büyüklüğünde. Bu çeşitin de tadı ve kokusu çok güzel. Şeker oranı epey yüksek.

limon 18-07-2009 15:25

Gelecek sene için bana tohumlarından çok az ayırabilir misiniz?

Seneye sadece domates çeşitleri dikmeyi düşünüyorum.

tolgahann 18-07-2009 16:44

5 Eklenti(ler)
Tomatillo hasatı başladı. Domates gibi yemek için tadı hiç güzel değil ama salsa sosu çok güzel oldu.İlginç görünümünden dolayı komşulardan korumak pek kolay olmuyor.Şimdiden oluşan tohumlara bir sürü talipili var.:)

Salkım çeriler ise kızardılar.Çok verimliler gerçekten.Geçen günkü fırtına çok zarar verdi ama onlar hala çiçek açmaya çabalıyor.:)

tolgahann 18-07-2009 16:51

2 Eklenti(ler)
Beyaz salatalıklar evde olmayışımı fırsat bilerek kartlamışlar.Seneye bolca beyaz salata tohumu olacak.

h_dogan 18-07-2009 21:42

Şu dikenli domatesi ben de merak ediyorum. :)

limon 21-07-2009 16:24

Dikenli Domatesin yaprakları, dalları, her yeri dikenli. Bu sabah ilk çiçeklerini gördüm.

"Tomatillo Verde" nin sebze sayısı her gün artıyor. Bu sabah merak edip açılmak üzere olanı koparıp, eşimle inceledik. Çok sevimli, çok enteresan bir sebze gerçekten. Tadı kötü dediğiniz için bakmaya bile korktuk :) Bir avuç kadar olunca toplayıp, Salsa sos yapacağım.

denizakvaryumu 21-07-2009 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 462465)
Bugün olgunlaşan bir pembe domatesi bir de iri siyah domatesi kesip lezzet testi yaptık. Pembe domatesçi arkadaşlar kızacaklar ama, siyah domates lezzet ve aroma bakımından açık ara öndeydi :)

Siyah domates hangi tür? Sırık mı?

MeyveliTepe 21-07-2009 17:09

Evet, bendeki iki çeşit de sırık. Boyları 2 metreyi geçti :)

Koyu yeşil 22-07-2009 14:56

Sayın Meyvelitepe, siyah domateslerinizden aldığınız tohumların bir kısmını paylaşıma açabilirseniz çok makbule geçecek sanırım :)

limon 23-07-2009 19:45

1 Eklenti(ler)
Dikenli Domatesin çiçekleri, hafif mavimtrak renkte.
Eklenti 94588

erkan konca 26-07-2009 19:17

5 Eklenti(ler)
15 günlük tatil sonrasında bahçemden oldukça güzel sebzeler topladım. biraz toplamakta geç kalındığı için kabaklar yaklaşık 1 kg olmuşlar :eek: ama çekirdekleri küçük ve lezzetliler. tek sorun salyangozlar birkaç domatesime zarar vermişler birde patlıcanların çiçekleri sebzeye dönüşmeden dökülmüşler çözüm bulmaya çalışacağım..saygılarımla

limon 27-07-2009 11:29

Şahaneler Erkan Bey, ellerinize sağlık.

jineop 27-07-2009 13:44

Merhaba,
Daha önce bu konuya girmemiş olmanın büyük üzüntüsünü duyuyorum. Sevgili Limon çok tatlısınız çok, sebzeleri tutuşunuz ,yazışının bile farklı. Burada herşey çok güzel ,çok beğendim ,azcık imrendim ve eve gider gitmek karnıbahar tohumlarını islatma kararı aldım umarım çok geç kalmamışımdır.Sevgiyle kalın.

limon 27-07-2009 15:57

Hoşgeldin Jineop :) Teşekkür ederim güzel sözlerin için. Her zaman bekleriz.

Karnıbahar, Brokoli vs.. için bence zaman uygun hatta tam zamanı da diyebiliriz :)

ciceksever70 28-07-2009 10:15

4 Eklenti(ler)
Bu yilin özetini yapacak olursam... Bahceme önce gecen seneki gibi roka ve ispanak tohumlarini ektim ve ilk partiyi nisandan haziran basina kadar tükettik, ardindan pazi ve maydanozla dereotu geldi. Pazi ve maydanozu hala her gün topluyorum. Ektigim tüm domates tohumlari cimlendi diyebilirim ama ne yazik ki bahcenin bazi yerlerinde üstünü örtmeme ragmen alttan cok su aldigi icin (bu yil yagmursuz günümüz olmadi) büyümeden cürümeye basladi ben de onlari toplayip tursu yaptim (tarifi sevgili Sebahattin Sargindan). Henüz iyi durumda olan domateslerim kizarmadi ama genelde Türkiyeden bir ay kadar sonra sonuc aldigim icin beklemedeyim. Yalniz önümüzdeki yil sirik domates ekmeme karari aldim cünkü dev gibi oldular baglamakta güclük cekiyorum. Red robin fidelerinden memnunum ama ürününü deneyip seneye red robin ve oturak cinsi domateslerden ekecegim. Bezelyeden de gecen seneye göre daha fazla ürün aldim. Ikinci parti ekimden ürün alma sirasi semizotu, fasülye ve ikinci parti rokalara geldi. Tek salatam semizotlarinin arasinda yasama savasi veriyor. Nedense su salata isini beceremedim. Iki yillik ugrastan sonra ilk salatalik meyvemi de gördüm. Misirlarim da hizla büyüyor. Bu yil bahcemden cok memnunum. Kilolarca olmasa bile her gün bir seyler toplamak cok keyifli. Bu arada tohumlarini Türkiyeden siparis ettigim naneleri de unutmamak lazim. Nane, pazi ve semizotu tohumlarini Türkiye`den ailelerimiz gönderiyor. Burda da var ama bizimkiler daha lezzetli geliyor. Kisacasi her yil deneye yanila kendi tecrübelerimizle daha basarili olyoruz. Tabii agaclar netten aldigim degerli bilgiler benim icin okul gibi. Tecrübelerini paylasan herkese cok tesekkür ediyorum. Sevgiyle kalin...

HAKAN_O 29-07-2009 08:01

ıspanak

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 141202)
ıspanak tohumlarını ekmeyi unuttum bugün de şimdi aklıma geldi. Yarın ilk iş ıspanakları ekmek olacak.

ıspanak hangı ayda ekmelıyız bende ekeceğımde.

limon 29-07-2009 16:34

Ben, Tere, Roka, Ispanak gibi sebzelerimin tohumlarını Ağustos sonuna doğru havalar serinlemeye başlayınca ekiyorum. Yağmurlar da başlamış oluyor, sulama derdi olmuyor.

Rokaları keserek tüketiyorum (maydanoz gibi), gelecek yaza kadar ihtiyacımızı karşılıyorlar.

ciceksever70 29-07-2009 20:45

Desenize bizim burda zamani geldi de geciyor bile kislik tohumlarin. Gerci roka ektim ama ispanak da mi eksem diye düsünmeye basladim simdi. Pazilar henüz bitmedigi icin yoklugunu pek hissetmedik ama ...

limon 03-08-2009 16:15

5 Eklenti(ler)
Ispanak ta güzel oluyor Çiçeksever. Fazla bir uğraş ta istemiyor, sadece bir kere seyreltme yapmak gerekiyor.

Malabar Ispanağı, sarılmayı çok seviyormuş. Aşağıda da tam salatalık körpe semizotları göz kırpmış. :)
Eklenti 96386

İki günde yağan yağmurun da etkisiyle çok büyümüşler. Bu da önce bibere, oradan da domatese sarılmış.
Eklenti 96387

Dikenli Domates ilk meyvesini tutmuş.
Eklenti 96388

Tomatillo Verdeler de yağmurdan çok keyiflenenlerden. Çok sebzesi var üzerlerinde. Ve arada çok büyükleri var.
Eklenti 96389

İçini merak ettim, dışı büyüktü ama içi pek küçükmüş. Bezelye kadar.
Eklenti 96390

limon 03-08-2009 16:19

4 Eklenti(ler)
KArıncalar rahat bırakırlarsa 2-3 tane "Kırmızı Cin Mısır" ım olacak.
Eklenti 96391

Bu biber türü nereden geldi hatırlamıyorum ama Bulgaristan olabilir. Bir büyük tava Menemene bir tanesi yetiyor da artıyor. :) Yassı bir biber. Acı biber türü olarak bir kök Top Biberim ve 2-3 kök te çarliston biberin minyatürü gibi olan bir tür var. Mini çarliston dediğim bahçedeki en acı olan tür. Çimlendirdiğim Meksika Biberlerini henüz göremedim.
Eklenti 96392

Kabakları Kaplumbağalar için yetiştiriyorum :) Onlar yedikçe...
Eklenti 96393

Bitki vermeye devam ediyor.
Eklenti 96394

ciceksever70 03-08-2009 21:09

Haklisiniz sevgili Limon. Ilkbaharda yarim paket tohum ekmistim tadina doyamadik. Gecen sene cok ekmeme ragmen yerini sevmedi herhalde hemen hemen hic ürün vermedi. Bugün yeniden tohum ektim umarim sonbaharda havalar bozana kadar biraz daha yeriz. Bu yaz neredeyse marketten hic sebze almadik. Pazi, ispanak, semizotu, fasülye, bezelye, kabak. Tazesinden bir tane bile olsa kilolarca satin alinmis sebzeden daha lezzetli geliyor insana.

Acarextt03 04-08-2009 16:46

Sn. Limon... Yetiştirdiklerinize hayran kaldığımı belirtmeliyim..
Sayfalardan Sn. Tekin'e yakın olduğunuzu düşünmeye başladım..
Birde resimler konusunda ustaları aratmıyorsunuz...
Çekim açısı, ışık, gölge, makro ve renk dağılımı çok yerinde...
Sizi bu konuda da tebrik ediyorum...
Eğer Sn Tekin'i ziyaret edebilirsem size de uğramayı düşünüyorum..
Ne dersiniz...;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025