![]() |
Alıntı:
Salatalık dediğiniz Hıyar mıdır yoksa Kıvırcık türü mü? Ispanaklarda da üçüncü veya dördüncü yapraklar çıkınca, seyreltme yaparsınız. Çıkardığınız fideleri köklerini fazla zedelemeden çıkarırsanız başka yere dikince tutma şansı yüksek. Yani, şimdilik bırakın oldukları gibi büyüyüp boylansınlar, sonra gerekeni yaparsınız. Kolay gelsin. |
Sevgili Limon bahçeniz çok verimli görünüyor; bizim buralarda da kış sezonu açıldı geçen hafta ıspanak ,tere serptik çıkmaya başladılar bile.Ayrıca güz fasülyesi de ektik umarım bereketli olurlar .elelriniz emeklerinize sağlık..
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeden eve artık rutin olan domates, biber, patlıcan vd. getirdim.
Farklı olarak karpuz ve kavundanda birer tane koparıp getirdim. Çoğunluğu Sn. Karınca70'dan temin edilen 20 den fazla kavunlardan birini kokladım, sertliğini kontrol ettim, olmuş bu diyip kopardım. Yarın akşam yemeğinde tadılacak :) Karpuzu bu güne seçtik, meyvenin sapının yanındaki asmalardaki sülüke benzeyen kısım siyahlaşmıştı. Birde ses kontrolu yapılıp koparıldı. Besmeleyle kesildi, merakla kıpkırmızı renk beklenirken fotoğraftaki renkle karşılaştık. Eh artık eve gelmiş, bir sürüde emek verilmiş, tadıldı; Bir tad ve aroma, sulumu sulu bir karpuz. ya da bize öyle geldi :) |
Sn. K0900,
Bende bugün karpuzumu kopardım büyük merakla eve doğru yol alıp, bir an önce kesmek ve tadına varmak için acele ettim, karpuzun rengi aynı sizin karpuzunuz gibi tadıda fena değil:) ama yetiştirdiğim pepinoların meyvesi daha tatlıydı. |
Alıntı:
Alıntıladığım cümleyi okurken hem güldüm, hem bu laf geldi aklıma. Görüntü aksini söylese de ;sizin emeğiniz olduğu için, mutlaka dünyanın en tatlı karpuzu olmuştur. Ben hala bu kadar bir ürün bile elde edemedim, hayranlıkla başarılı çalışmalarınızı izliyorum. |
k0900, karpuzun cinsi kalın kabukluymuş. Her cins kıpkırmızı olmuyor hatta pembe tonundaki, pırıltılar olan tür çok daha sulu ve lezzetli oluyor.
Sevgili Hüzün teşekkür ederim, öyle çok ta verim yok aslında :) Bu sene hiç ekmeyecektim aslında dayanamayıp bir kaç kök bir şeyler ekip-diktim. Toprağı gübreleyemediğim için verim az oldu ama sabah kahvaltısında toplanan bir avuç çeri, bir iki biber, bir salatalık bile inanılmaz keyif veriyor. Az olsun bizim olsun. :) Seneye güzel planlarım var (inşallah bir terslik olmazsa. ) Bu yüzden kışlıkları ekmeyeceğim şimdi. Önce yazlıklar bitsin sökeyim, tarhları yenileyeceğim, yerden daha yüksek yapacağım. |
5 Eklenti(ler)
bahçemdeki domatesler..en büyüğü 400 gr oldu ilk yıl olmasına rağmen başarılı olduk galiba:))))
|
Domatestleri biraz erken mi topladınız?
|
mecburen toplamak zorunda kaldım gece ve gündüz ısı farkı çok fazla zarar görmemeleri için daha fazla bırakamadım. hafif kızaranlar 2 gün içinde kızarıp yenecek kıvama geliyorlar..birde kızaran domatesleri kuşlar ve kargalar deliyorlar ve çürümesine sebep oluyorlar...
|
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah.Abi elmalar yakışıklı çıksın diye parlatıpda mı resmini çektin.Mbarek ramazanda iştahımızı kabartıyorsunuz.Bol ve bereketli günler.
|
Alıntı:
|
k0900, hemen bir menemen yapsaydınız. :)
Ben öyle yaptım sonra da, tüh keşke önce çiğ halleri ile salata da deneseydim diyerek hırslandım. Sanki başka öğün yok gibi :o İnsanın kendi emeği ile elde edilen herşey başka bir mutluluk.. (Limonum sen kimle konuşuyorsun.. :) ) yanlış yere mi yazdın yoksa ;) |
Sorma, kendi kendime konuşmuşum. ;) (Sildim)
|
1 Eklenti(ler)
Limonum ;)
Sizlerden görüp aşka geldim. :o Dün iş çıkışı ne var ne yok olgunlaşanları toparladım. (Yaz başından beri oluşan ürünleri, ben izinde iken topladıkları için görememiştim. ) |
1 Eklenti(ler)
Çok güzeller maşallah, afiyet olsun :)
2 gündür yağmurlu hava, pembeleri bir kaç gün daha tutacaktım aslında ama baktım çerileri kargalar gagalamaya başlamışlar, gözüm gibi baktığım bir kaç Pembenin başına bir iş gelmesin diye topladım bu sabah. Bendeki şampiyon Pembe budur. Yarım kg civarındadır sanıyorum. Eklenti 101698 |
Beyazlarda patlıcanmı?
|
Sevgili limonum,
Erken topladığın iyi olmuş. (daha nasıl kızaracaktı bilmem :p ) Bildiğin üzere, pembeleri çok olgunlaştırınca dayanma süresi de azalıyor. Eğer hemen yiyeceksen o başka tabi. İnsan bu güzelliğe bıcak değdirmeye kıyabilir mi?. :) Gerçekten de domates gibi domates olmuş. Ellerine sağlık. Afiyetle. *Erkan konca arkadaşımız da çok erkenden toplamış mesela.. Biraz daha kızarsalarmış çok can yakarmış çok :) *K0900 Sizin domateslerde sarımsı damarlar var gibi. Domatesin kendi özelliğinden mi?. Evet. Beyaz patlıcan. Forumda tohum satışı yapılmıştı, merak edip almıştım. :) |
Alıntı:
Mevsimin başında siyah-pembe lezzet kıyaslaması yapmış, siyahları daha güzel bulduğumu yazmıştım. Orada söylediklerimi geri alıyorum. Siyah ve pembe domatesler kendi kulvarlarında birer lezzet şampiyonu. Pembelerin yetiştiriciliği de ayrı bir zevk. |
Teşekkür ederim. Gerçekten tam kıvamında toplamışım, inanılmaz bir lezzet.
Lezzeti tarif etmek güç ama, incecik kabuklu, bol sulu, domates gibi kokan domates diyebilirim. |
Alıntı:
Sarımsı damarları ben göremedim, tekrar, tekrar baktım :) |
1 Eklenti(ler)
Geç kaldım, domateslerin tadına bakamayacağım diye korkuyordum. Ağustos sonunda yeni pembeleşmeye başlamışlardı, neyse bugün topladım.
Adalet hanım sayesinde yayla domatesini denedim. Çok lezzetli, çok iri,kalın kabuklu, hafif ekşi (pembe domatesin ekşisi gibi). Geçen sene pazarda bulduğum pembe domateslerin tohumlarından da bir kaç kök denedim ama şimdilik gerçekten pembe, toplayamadım. Biber tohumlarım komşumdan, şimdilik acı çıkan yok. Domateslerin cinsinden mi bilmiyorum, belki de son hafta çok yağış olduğundandır, son günlerde çatladılar. Bugün gelecek yağış öncesinde de kızaranları topladım. Bu gidişle yeşil domates yemekleri tarifleri araştıracak ya da uyduracağım. Eklenti 102093 |
Çatlama yağmurdan yani fazla sudan kaynaklanıyor Kiraz. Kalın kabuklu Domatesi sevmiyorum, pazar için dayanıklılık açısından uygun olabilir ama ev bahçesinde dayanmasına gerek yok. Seneye çok pembe dikeceğim. Onun kadar ince kabuklusu (kabuk ta denmez zar diyelim) ve lezzetlisine raslamadım şimdilik. Çerilerimin de cinsi çok güzel, onlar da çok ince kabuklu, yoğun aromalı ve şekerli.
Yaz ortalarında pazardan aldığım kızılcık benzeri ama daha büyüğü çeri cinsinin de bir kaç çekirdeğini ekmiştim. 2 kök yaşatabildim. Şu an çiçekteler, çok merak ediyorum nasıl olacaklar. Romantik'e ısmarladığım bir kaç Domates çeşidiyle beraber, Meyvelitepe'nin tarhlarından da hazırlarsam, seneye çeşit çeşit Domates yetiştireceğim. Havaların şimdi böyle olduğuna bakma, haftaya günlük güneşlik olur, bizim Domatesler de kızarır daha. Diyorum ya az olsun bizim olsun... :) Ispanak, Roka tohumları ekecekler yağmurları kaçırmasınlar, 2-3 günde sulamalarına gerek kalmadan yeşerir tohumlar. Ben bu kışı bahara hazırlıkla geçireceğimden kışlık tohum ekmeyeceğim. Sadece geçen kıştan kalma 2 kök Brokoli (sanıyorum, lahana da olabilirler) var kış sebzesi olarak. Bu arada sebzelerini topladıktan sonra toprak seviyesinden kestiğim Enginarlarım, dipten yeniden sürgün vermeye başladılar. Bahçesinde müsait yeri olanlara şiddetle Enginar dikmelerini tavsiye ederim. Hem çok yıllık, hem yer yıl verdiği sürgünleri kesip dikerek sayısını artırıyorsunuz, hem yaprağı hem sebzesi çok faydalı. Kuru günlerde bol su dışında hiç bir isteği olmaz sizden. |
Limon haklısın, domateste ince kabuk tercih edilir ama o kadar lezzetli ki, kabuğunu es geçiyorum. Pembe domateslerim henüz olmadı (toplam iki kök) ama kardeşime verdiğim tohumlardan olanların tadına bir ay önce bakmıştım, çok güzeldi. Aroma olarak birbirlerine çok yakınlar ama yayla domatesinde ekşilik hissediliyor. Yayla domatesi pembe domatese göre çok fazla miktarda verdi, kalın gövde ve sırıklara rağmen ağırlıktan kırılanlar oldu.
Keşke yerim çok olsa, çeşit de çok olsun istiyorum. Bir de Gürcistan'dan gelen tohumlardan iki kök var, çeri diye ektim ama büyük yumurta biçiminde büyüyorlar, tadını hiç bilmiyorum, henüz pembesi bile yok. |
Ben de pembe domatesleri kahvaltıda yemeye bayılıyorum. Hele çoban salatası da ne güzel oluyor sulu sulu. Al kaşığı eline dayan gitsin.
Bu sene bahçeden çok topladık, halâ da topluyoruz. Ahh bir de biraz daha dayanıklı olsalar. Bir de Topkapı denen bir cins var, o da çok güzel. Yeşilliği aynen eski domatesler gibi kokuyor. Koklayarak özlem gideriyorum. |
Merhaba ben yeni üye oldum ama daha önceden bu siteyi takip ediyordum.bu siteden çok faydalandım.Ama daha öğreneceğim çok şey var.İnşallah bundan sonra bilgi paşlaşımımız devam eder.
|
Hoşgeldiniz.
|
Sevgili YeşilSever, hoş geldiniz.
Yeni üyelerimiz önce "Yeni gelen üyeler lütfen kendinizi tanıtın" başlığında kendilerini tanıtıyorlar. Lütfen, siz de oraya bakabilir misiniz? |
3 Eklenti(ler)
Mısırlarımı hasat ettim ve bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç tanesinin yakından görünümü.
|
Sevgili limon verdiyiniz bilgiler çok yararlı oluyor çoook teşekkürler iyiki varsınız.nacizane bi sorum olacak ben bu sene bi şeyler ekmeye yeni başladım tabbi sizinle karşılaştıktan sonra da bırakmam mümkün diil. sorum şu ki marul ıspanak karnabahar tohumlarını ekerken birden fazla yani 10 adet falan ekmişim acemilik.. bunları nasıl ayırıcam yaklaşık bir buçuk ay oldu ekeli şimdiden teşekkürler..
|
Sakagun, ellerinize sağlık, çok güzeller. İri dişli olanlar da Cin Mısır mı?
hekimc, Marul ve Karnıbahar fideleri ayıracak büyüklüğe geldiyse, nihai yerlerine geçirebilirsiniz. Ispanak onlar gibi olmuyor, direkt yetiştirileceği yere ekiliyor. Ancak çok sıklarsa, toprağı iyice ıslatıp, suya doyurup, sıkışık olanları dikkatlice çekip, başka yere geçirebilirsiniz. Yenilecek büyüklüktelerse tüketebilirsiniz ama küçüklerse yazdığım gibi yeniden dikebilirsiniz. Hepsi kurtulmasa da arada toparlananlar olacaktır. Burada havalar epeyce serinledi ama sizin orada şayet sıcaksa, öğlen güneşinde değil de serin saatlerde bu şaşırtma işlerini yaparsanız fidelerin bayılmasını engellersiniz. Ayrıca sıcak havalarda fideler bayımasın diye, söküp yerine geçireceğim fideleri önce su dolu kaba kesme çiçek gibi yerleştirip, 3-4 saat bekletip suya iyice doymalarını sağlıyorum. Kolay gelsin. |
ilginize teşekkür ederim..
|
Alıntı:
|
Cinsini bilmiyorum limon. Renkli mısır olarak agaclar.net satış bölümünden almıştım.
|
5 Eklenti(ler)
bahçemde sonbahar. bunlarda son kalanlar.
|
Osman Bey, elinize sağlık.
Benim bahçemde de çokça çeri domates var halen. Ama yarısı çatlıyor toplayamadan. Havalar tam soğumadan, tohumunu yaz ortasında ektiğim, üzerinde 2 büyük salkım domates olan, kızılcığa benzeyen (çeriden biraz daha irice) domateslerimin kızarmasını merakla bekliyorum. Tadına bakmaktan çok, tohumunu gelecek seneye almak için. Seneye ekeceğim Domates tohumlarım hazırlandı. Sn. Romantikten gelen türlerle de çeşitlilik artacak. |
Renkli mısırların genetiği mi değiştirilmiş, doğal mı?
|
Sayfaya uzun zamandır yazan yok halbuki en sık yazılan sayfalardan biriydi ben yazim de yeniden start verelim bari :)
Bu arada renkli mısırlar doğal GDO değil. Tozlanmayla da renk değiştiriyorlar, bende de vardı birkaç sene önce ama beni pek sarmadı o yüzden tohumlarını çıkartmamıştım. Süs için iyi tüketiliyor mu bilmem. :) |
Değerli arkadaşlar, bahçenize ektiğiniz ve Ankara'da en çabuk meyve alınan domates türü hangisidir. Bu sene ekeceğimiz domatese karar vereyim istiyorum. Zaten birkaç kök olacak, onuda zamanında görebilelim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025