![]() |
Biz boğmuyoruz ki içiriyoruz ;)
|
Biz boğma amaçlı değil içirme amaclı yapıyoruz:p,Onun günağı biraz olsun az...:D
:DBahçe Birhanesi !!!:D |
Alıntı:
|
Selahattin bey cevabiniz icin cook tesekkürler.Ama ben sunu anlamiyorum.Dikim derken direk dikimmi yoksa fideleri dikmeyemi baslayabilirim.Ben de bugün pirasa,bürüksel lahana,karnabahar ve brokkoliyi tohum olarak kücük saksilara diktim.Fide olacaklar.Yanlismi yaptim.Burada dikim yapilabilirsiniz deniliyor.Ama fide mi yoksa direk tohum dikimimi onu anlayamiyorum.:confused::confused::rolleyes:
|
Dalga gecmeyin bakim böcüklerimle:)))))))
|
Dikkat ederseniz ekim diye tabir kullandım ekim tohum için, dikim fide içindir :)
|
AAAA cahilligime verin demek bu kelimeler bu anlama geliyor.Anlayin hocam bu konuda nekadar cahilim.Cok tesekkürler.
|
Dogruya tohum dikilirmi fide ekilirmi hic cok utandim...
|
Arkadaslar benim patlican fidelerim bir karis oldu.Baktim ama burada bulamiyorum patlicanin ne gibi istekleri olur acaba?
|
Patlıcanı fide olarak yetiştirdikten sonra mümkün olan en az suyu vererek yetiştirin. Çi.ek açıpta ilk patlıcanlarını gördüğünüzde artık normal yani bol sulamaya başlayabilirsiniz.
|
cevabiniz icin tesekkür ederim Selahattin bey:p
|
bilgisizlik nedeniyle zamansız brokoli fidesi yetiştirdim ve bunları da diktim. dikeli 2 hafta kadar oldu. ancak şu anda böcekler fidelerimin yapraklarını yiyor.
organik yetiştirme takıntım olduğu için buradan gördüğüm kekik suyu, arapsabunu ve sarmısaktan olan karışımı hazırlayıp skıyorum 1 haftadır. fakat bir etkisi olmadı gibi. Selahattin Bey ne yapmam gerektiği konusunda bir tavsiye de bulunursanız çok sevinirim. |
Ben uzman değilim ama arada sırada yaptığım yöntemi paylaşayım.
Mangalda yaktığım odun küllerini topluyorum. İnce bir eleğe doldurup aynen kurabiye üzerine pudra şekeri serpiştirir gibi bitkilerin üzerinde gezdiriyorum. Külleri ıslatmadığın sürece böcekler bitkileri pek yemiyorlar. Profesyonel bir yöntem buluncaya dek dene bakalım, belki kurtarırsın yeşillerini, hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın |
birazda acı biber koyun iki gün bekletin biberin acısı karışıma geçsin sonra süzerek vurun.
|
Merhabalar ben bugün patateslerimi diktim bahceye.Bir tanidigimiz gec kalmissin dedi bana ama olsuuuuun.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Arkadaşlar bende küçücük sebze bahçeme neler neler ektim ve diktim .Patates , soğan , enginar , marul , çilek , maydanoz , tere , dereotu , domates , biber , patlıcan , fasulye ve kabak .
|
Cok güzel maasallah ceviz agaci.Allah agiz tadiyla yemegi nasip etsin.Diger arkadaslar bahceleriyle cok mesgul heralde bu topige ugrayan yok??
|
Merhabalar herkese.Ben birazsonra domates fidelerimi bahceye nihayet dikmek istiyorum.Can suyunu verdikten sonra hergün sulamalimiyim acaba lütfen acil cevap yazarmisiniz.
|
Elbette fideleri şaşırttıktan sonra; tutana, yeni yerlerine adapte olana dek dek sulamayı ihmal etme, e-dergimizin nisan-mayıs (2007)sayılarına muhakkak göz atmanı öneririm, daha detaylı, fotoğraflı bilgiler mevcut.
Acil oldu mu? Yok olmamış yaklaşık bir saatlik gecikmeyle... |
Sayın Ceviz Ağacı'na naçizane bir tavsiyem olacak; (üst fotoda) hortumdaki su bana çok tazyikli gibi geldi.
Bu sulama sağlam fideyi bile sersemletir, yerden sakince sularsanız toprak aşınmalarının, kök açığa çıkmalarının önüne geçersiniz. Bu onlar için kasırga etkisi yapmış olmalı sağa sola yatmışlar, yanlış algıladıysam düzeltin lütfen... |
Berduray cok tesekkürler yardimin icin.Ama brn Almanyadayim nasil alabilirimki bu dergiyi.Keske bir imkanim olsaydi.SEVGILER
|
Berduray cevize söylediklerine katiliyorum.Ama ben daha bu konularda cömezimya haddime düsmez diye yazmamistim:)
|
|
cemosan67, Süs Kabağı için bence geç kalmadınız ekseniz çıkar, benimkiler de üçüncü yapraklarını ancak çıkarıyorlar.
Salatalık için yazdıklarınızı ben de henüz uygulamadım, geçen sene okumuştum, bu sene ben de bazılarında uygulayacağım. Aralarındaki farkı görmek açısından. Dün ve bugün sebze bahçemi çiçek gibi hazırladım :) Çok yoruldum ama karşısına geçip bakınca değdiğini gördüm. 3-5 çuval mıcır eksik geldi yarın da onları tamam edince sebze fideleri dikmeden önceki ve diktikten sonraki durumlarını fotoğraflarım. Planlarıma göre, yabani otla mücadelede artık eskisi kadar uğraşmam gerekmeyecek. Beraberce göreceğiz. :) BEzelye ve baklaları bahçenin içine değil de etrafına dikmiştim. Patates ve kabakları da öyle yapacağım. Sebze bahçeme bu yıl bolca domates, biber çeşitleri ve salatalık dikme niyetindeyim. Baklaların arasına bamya tohumlarını atıcam. Baklaların ömrü kısacık nasıl olsa onlar geçene kadar bamyalar ancak büyümeye başlar. Patlıcan iki sene denememe rağmen olmadı. Sanırım toprak uygun değil onun için. Bu yıl dikmeyeceğim. Taze Fasulyede de iki yıldır başarılı olamadım bu yıl onu da ekmeyeceğim. En verimli ürün yemeklik kabaktı, onu da bahçenin dışına dikeceğim. Karpuz-kavun pek büyümese de pek şirin oluyor, tohumları da kalmıştı geçen yıldan onları da ekerim. Başşkaaaa.... Bu kadar aklıma geldi. En güzeli bol bol domates-biber-salatalık :) Hoş salatalıkta da hastalık oluyor her yıl ama yine de vazgeçmeyeceğim :) Anlamadığım salatalık, kabak kardeş değil midir? :) Kabaklarda hiç bir hastalık olmazken salatalıklar kurtulamıyorlar. Neyse bugünlük bu kadar. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Penelophe tesekkürler.Ben simdi dergiyi internetten okuyorum.Nekadar güzel anlatilmis hersey.Süper.Bu is tamamdir:D
|
Ya limoncum bu salatalik koparma isini ben anlamadim.Bana bir acarmisiniz konuyu zahmet olmazsa.Bende salatalik acur falan diktim de.Belki o dediginiz seyi ben de uygularim
|
Hmm..Yani simdi salataliklarim bir karis kadar olunca en üstte avuc ici kadar iki yaprak altinda da iki kücük ilk yaprak var o kücük alt yaparaklari mi alicaz.Ve de ilk acan cicegi mi koparicaz daha meyve olusumuna firsat vermeden.Cemosan yazarmisin lütfen.Domatesde koltuk almayi biliyorum zaten.Salataligi ögrenmeliyim.Fideleride Selahattin bey öyle güzel anlatmiski bu konuda tamamdir.Ama salatalik icin daha aciklayici bilgi lütfen.Ben cok acemiyim yaw
|
Bize uyku yok bu gece cemosan.Herkes yatmis baksana.Onlar tecrübeli tuzlari kuru tabi.Ben seni bilmem ama bu gecede rüyamda sabaha kadar domates biber salatalik görürüm kesin:)))))Selahattin bey düstük elinize bir caree lütfen.Ama acelesi yok .Benim salataliklar daha cicek acmadi iki hafta daha beklerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025