![]() |
Bakla
2 Eklenti(ler)
Bakla sevenler için açtım konuyu.
Baklalarım çiçeklendiler. Yapraklarından da salata yapılıyormuş. Denedim ama pek beğenmedim. Yaprağındansa sebzesini yemeyi tercih ederim :rolleyes: 2-3 gündür çok bol çiçeklendiler. Çiçeklerinin çok güzel koktuğunu geçen sene farketmemiştim. Her sene yeni şeyler öğreniyorum. Böylelerdi... Eklenti 9985 Şimdi bu durumdalar... Eklenti 9986 |
Benden başka bakla seven ve eken yok sanırım ;) 1-2 hafta sonra şöyle miss gibi sızma zeytinyağlı yemeğini yaparsam kimseye yedirmiycem...
|
Afiyet olsun :)) Pişireceğiniz günü söyleyin de, o gün siteye gelmeyeyim :) Kokusu uçunca gelirim ;) :p
|
:) bende sevmem ;)
|
Pişen apartmana girmem.
|
:) Yalnız değilmişim iyi bari :p bizde kısır yapalım :))
|
Siz güzel pişenini yememişsiniz anlaşılan :D Ben de az pişmişini hayatta yiyemem. Düdüklü tencerede 8-10 dk. pişirince nefis oluyor. Hele bahçemde yetiştirdiğim kendi mahsulümü ;)
Demek bakla seven bir tek benmişim.. |
Haaa unutmadan üzerine de kendi yetiştirdiğim dereotlarından koyuyorum da siz şimdi dereotunun da kokusunu sevmezsiniz :)
|
Üstüne bastınız :)) Dereotunu da sevmiyorum aksilik işte ..
Hatta dereotu bulunan tezgahtan başka bir sebze bile almıyorum. N'aparsanız yapın, baklaya ortakçı yok gibi :)) |
Habibe bayılırım ve süper yaparım :)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ooo çok pahalı önce bir ayağımız alışsın değilmi:)) taze nane yok mu?
|
Alıntı:
Ama benim sebzelerim % 100 doğal... Toprağım Kırklareli'nden geldi. Gübrelerim de Trakya'dan geliyor. Toprağı getiren Trakya'lı abime dedik ki " Toprak güzel mi abi?" "Ne diyosun be ya insan ek insan yetişsin bu toprakta" :D Kısaca maliyet yüksek papatyam 1YTL bile kurtarmıyor da ayağınız alışsın ;) Ben bu sebze işine ilk merak saldığımda Gümüşdere'de fideci bir teyzem karnıbaharın fidesini 1 YTL'ye satıyordu. Pazarda karnıbaharın hazır büyümüş hali 1 YTL bile değildi :D Yani çok kazıklandım bugüne kadar. Artık tohumdan yetiştirmenin keyfine vardım... |
Bizimkiler kartlaştı bile, taze baklayı sele zeytini ve taze ekmekle yemeyi kim sevmez! :)
|
Alıntı:
|
Şaka bir yana Doğal Sebze gibisi yok gerçekten,
Kazıklandığını söylüyorsun ama sana yapılanı bize yapacaksın öylemi :) 50 krş dan anlaşalım ;) :d Alıntı:
|
Alıntı:
|
:)) öyle bir anlatıyorsunuz ki bakla yemeyeni bile :p
|
Alıntı:
Babamın anlattığına göre tarlaya bir inek girmiş. -Çocuk baba tarlaya inek girdi diye seslenince baba kafasını kaldırmış bakmış. -Giritlide bahçede oğlum sen Girit'liyi çıkar o köküyle götürüyor inek sadece üstünü yer. Şimdi kökü ile yere örnek ŞEVKETİ BOSTAN bilen var mı? Ege insanı gerçekten sebzeyi çok sever zeytin yağı ile tabi. |
2003 temmuzdan beri,Çanakkale Çan'da oturuyom demeyi unutmuşum.:))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dedem Girit göçmeni, İstanbul'da doğdum büyüdüm 6 sene evvel bir vesileyle babamın doğup büyüdüğü Ayvalığa yani özümüze döndük. İstanbul'da iken zeytinyağı eksik olmazdı ama insan kaynağına varınca başka yağı unutuyor. Sadece ot yiyerekte yaşayabilirim, çok severim zeytinyağlı yemekleri, mezeleri, tabi süt kuzusuyla pişmiş akkız'a da asla itirazım olamaz. :rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Baklalarım 3-4 güne kadar yemek yapılacak büyüklüğe gelecek gibi. |
Alıntı:
|
2 gün sonra baklalarımı toplayıp şöyyle sızma zeytinyağıyla yemeğini yapıcam. Dereotlarım da körpecikler... Kokusunu sevmeyenleri şimdiden uyarayım da o gün uğramasınlar :)
|
Bu bakla nerede pişiyorsa bilelim yani. Erken hasat taze sızma zeytinyağı benden :))
Ne olur ne olmaz bakla güzel olmazsa hiçolmazsa zeytinyağına kekik kırmızıbiber ve limon ekleyip içine ekmek düşürüp karnımızı doyururuz artık :)))) |
Ben pişiricem de o bakla güzel olmayacak :) Benim zeytinyağım da organik zeytinlerden üretilmiş. Ezine'den yeni geldi :) Pişirir pişirmez fotoğrafını ekliycem :)))) Artık sevmeyenler gözleri kapatsınlar napalım ;)
|
Sevgili Limon o kadar çok severimki baklayı. Otelde bile zorla bütün personele sevdirdim. Şimdi ana yemeklerimizden.
Birde bugünlerde tama zamanı. Enginarı ince (Pastırma dilimi ebadında)ince kesip üzerine bol limon sıkıp ve tuz atarak çiğ çiğ yemeye bayılıyorum. :))) |
Benim baklayla sorunum da kokusuyla değil, tüyleriyle. Adını duyunca bile huylanıyorum. Şeftaliyi de çok severim ama tutamam, ancak biri soyarsa yiyebilirim.
|
Alıntı:
|
Ben de çok yetiştirdim, evdekiler sevdiği için ve toprağa faydası olduğu için. Ama işe yaramadı.Bir de çağlanın tadını bile bilmem,nasıl yediklerine de hayret ederim. Çağlayı da çok seven var galiba, biz yazlığa gidene kadar ağacın üzerinde badem bırakmıyorlar.
|
Yaşamda en sevdiğim meyvelerdendirler. Çağla,Şeftali,Kızılcık. Ne yazıkki allerjim nedeni ile ağaçlarının altından bile geçemem. Fakat bir çare buldum. Toplanıp , yıkanıp bir kasede su içinde olursa kendim alıp alıp yiyebiliyorum.Kızılcığın yaprakları inanılmaz kaşındırıyor.
|
Vay vay vay! Bu ne muhabbet ya;)
Ben de Bandırmalıyım, üniversiteyi İzmir'de okudum. Çanakkale en sevdiğiim yerlerdendir. Ayvalık civarı ise muhteşem bence:p Ayrıca BAKLAYA BAYILIRIM. Ama maalesef şuan Samsun'dayım ve iki haftadır "bakla bakla" diye pazarda dolanıyorum ama nafile:( Ne zaman bakla olacak bu pazarda biri bana söylesin... Karadeniz güzel tamam da, Samsun il merkezinde denizi görmek bile özel çaba gerektiriyor. Ya memleketimi çok özledim:( :( :( Neyse şimdi ağlarım ben, konuyu değiştireyim. Geçen yıl baklanın son zamanına doğru bir tarif denemiştim muhteşem olmuştu, ama sonra bakla mevsimi geçti tadı damağımda kaldı. Şimdi bakla bulur bulmaz deneyeceğim.İsteyene verebilirim tarifi, denemeye değer. |
Eee şimdi biraz kafam karıştı, yukarıdaki mesajı yazmadan önce bu son 8-10 mesaj açılmamıştı, anlayamadım. Her neyse başlığın BAKLA olması benim için yeterli:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025