![]() |
Alıntı:
hydroponic sisteminizide yeni gördüm dogrusu. Bilginiz bizden ilerdeymiş. Seranızın içindeki bitkilerde bayagı mutlu görünüyor. Vallahi Helal olsun. Üstadım yakın olsaydık istifade etmek isterdim şahsen. |
teşekkürler, bendeki eksiklikte zamandan yana işler yoğun fırsat bulamıyoruz ilgilenmeye
|
2 Eklenti(ler)
başlıkta biber çeşitleri olunca benim biberlerin arasında çıkan farklı bir tür biber var buraya eklemek istedim adını bilen var mı?
|
4 Eklenti(ler)
Biberlerin son hali
|
5 Eklenti(ler)
Devamı:)
|
Biberlerin görüntüsü çok güzel İdris Bey. Tadı, acılığı nasıl acaba :confused: Bir de saksıların çapı ve derinliğini merak ettim ?
|
saksılar küçük kare saksı
kare 5 litrelik acılığı max seviyede |
SEBZE KASALARIN İÇERSİNDE HERBİR SAKSIDA 1 ADT BİBER red savina habanero
DİKİLİ 6 *4=24 ADT * |
İdris bey merhabalar bende hastalık derecesinde acı biber severim,öyleki sabah kahvaltısın bile an acı biber yiyorum,tabi sizin resimlerinizi eklediklerinizin tohumlarını Yozgat gibi bir yerde bulmak **** ulaşmak çok zor,en acı bula bildigim cin biberi,ileri zamanlarda Carolina Reaper **** buna yakın acılıkta biberlerin tohumunu bulabilirsem yetiştirmek.
|
2 Eklenti(ler)
acılık skala
|
5 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet...SARIŞIN GÜZEL
Tatlı son:) |
5 Eklenti(ler)
red savina habanero
|
3 Eklenti(ler)
jamaican scotch bonnet
|
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.
|
Alıntı:
tarif varmı:) |
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit acı sos tarifi:
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir. Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir. Sonra devreye robot girer. çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar. Bana gelince! Formülde feslegen olmaz ise asla yemem. içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur. Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun :D |
idris şenol bey çok iştah açıcı duruyorlar :) maşallah.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/aperiti...slar/38132.htm |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çeşitler isimlerini soldan, saga teyit edermisin. veya serrano hangisi. Habeneroyla karıştırıyormuyum. |
jamaican scotch bonne...sarı olan
red savina habanero ...kırmızı olan her ikisi |
Aslında Dileğim Serrano idi zahmet verdim sagolun.
sarı scotch bonnette benim için süpriz oldu. meyvemsi tadı güzelmiş, acılıgı benim için ideal. Bundan pul biber olmaz sanırım, ama yemeklerin yanında taze tüketecegim yeni favorim. red sevina habenero... Çılgınlık bu türde başlıyor zaten ve daha üst türevlere kadar gidiyor. tadı,kokusu çok farklı bunlar. daha acı Üst seviyelerden tattım. hepsi kabus. ya sos yapmalı, **** baharat. |
kışlık kahvaltılık habanerolu sos tarifi bende akşam yazarım
|
acı biber soslarını bende severim makarnanın üzerinde hımmmmıh
yeni tarifi bende isterim |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu biberler kardeşime dünyanın en acı biberi olarak gelmişti. Ben de onlardan tohum aldım. Ancak çok acı yiyemediğim için ekemedim. Diğer biber tohumlarından ayırt edebilirsem ekmeyi düşünüyorum. Ben cins olarak isminin Kırmızı jamaika acı biber tohumu red scotch bonnet jamaican olduğunu düşünüyorum. Bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.
Eklenti 632748 |
Acı Süs Biber
5 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden
Acı Süs Biber Eklenti 638039 Toplu halde meyve veren Eklenti 638040 İncecik Eklenti 638041 Parlak renkli Eklenti 638042 Oldukça acı Eklenti 638043 |
5 Eklenti(ler)
Acı Çikolata dolma Eklenti 638044 Georgescu Chocolate Eklenti 638046 Chocolate Habareno Eklenti 638047 Bohça Süs Biber Eklenti 638048 Acı Süs Biberiye Eklenti 638049 |
Yöresel Biber Çeşitleri
5 Eklenti(ler)
Antep Biberi Eklenti 638050 Arnavut Biberi Eklenti 638051 Samandağı Biberi Eklenti 638052 Maraş Biberi Eklenti 638053 Cirgalan Biberi Eklenti 638054 |
Aji Brazilian Starfish
5 Eklenti(ler)
Aji Brazilian Starfish, sera içinde bir metre boylanan Eklenti 638055 Yan dallanan bitki yapısı Eklenti 638056 Yıldız şekilli Eklenti 638057 Dip kısmındaki hafif çukur Eklenti 638058 Orta acılıkta Eklenti 638059 |
Yöresel Biber Çeşitleri
5 Eklenti(ler)
Pul Biberlik Maraş 1 Eklenti 638141 Pul Biberlik Maraş 2 Eklenti 638142 Urfa Kirazı 1 Eklenti 638143 Urfa Kirazı 2 Eklenti 638144 Afyon Topak Eklenti 638145 |
Sezonu iple çekiyoruZ
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025