![]() |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
da ben mi acele ediyorum bilmiyorum. Sizin fideler kac yaprak oldu |
8 olgun yaprak, 2 tanede çıkmaya yüz tutmuş var. Diğer az gelişmiş olan boy olarak bunun yarısı kadar 4 yaprağı var.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın the mc bir kaç fotograğ yükleyeceğim ama bu formu kirletmek istemiyorum. Bundan sonra topraksız olan bölümde devam edeceğim.
|
Ilk denemeniz profesyonelce olmus tebrik ederim :))
|
Çok teşekkür ederim. İnanın sizlerin iyi niyetli bakış açınızdan kaynaklanıyor. Bana hala bir terslik varmış gibi geliyor.
|
Benim salataliklardada bi terslik var sanirim ama bakalim hayirlisi. Kuruntuda olabilir bilmiyorum
|
Salataliklarda minicik minicik meyve tomurcuklari oldu. Onlari bi sure koparmalimiyim yoksa kalsinlar mi bilemedim.
|
1 Eklenti(ler)
30 Mart itibari ile ektiğim hıyar tohumları bugün itibari ile gencecik fide oldular.
Her fidede 2-3 tomurcuk oluşumu vardı hepsini kopartttım. Gelişimini engellemesin diye. 50 cm oluncaya kadar da kopartacağım. Pazar günü bahçeye dikeceğim bir tersilk olmaz ise. |
Cok guzel gorunuyor fideniz. Bol urun alir afiyetle yersiniz insallah. O zaman bende kopartmaya devam edeyim tomurcuklari.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
benim hıyarlarım böyle ama yaprakları neden böyle oluyor anlamadım :(
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemin ilk salatalığı
Eklenti 219239 Ucuz bir şey belki ama 100% organik, benim için çok değerli:p |
iyice büyüdüler :)
2 Eklenti(ler)
benim için değerliler her akşam iş dönüşü balkonuma gidip onları seyrediyorum ...
|
Bende 3 kök ekmiştim. Sırık olduklarını biliyorum ama ne cins olduklarını bilmiyorum.
http://i283.photobucket.com/albums/k..._7806765_n.jpg http://i283.photobucket.com/albums/k..._5896623_n.jpg |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar 14 Mayısta bir seradan aldığım iki hıyar fidesi...Cinsini bilmiyorum ilk acemilik yerdemi yetişecek, ipemi sardıracağım bilemedim. Aldığımda iki küçük yaprak ikide çimlenme yaprağı vardı. Çimlenme yaprakları kurudu.Şimdiki durumları böyle. Çiçek gibi birşeyler görünüyor ama koparmaya kıyamadım. Koparmasak onları ne olur? Birde bu aşamada nasıl sulamalıyım? Suyu çok mu sever? Fideler sürekli balkonda duruyor. Akşam üzeri güneşi alıyor. Sanki yaprakları büyüdükçe gelişimi durdu gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim salatalıklarım.İlk meyve ve çiçeklerini kopardım.(uzmanların önerisi)Meyveli çiçek daha vermedi, çiçekler şimdilik boş.Boyları da
uzadı tırmanıyor.Bekliyorum... |
Alıntı:
Çiçeklerini koparmayın, konunun başlarında da bir çok arkadaş, koparılmaması gerektiğini yazmışlar. |
Alıntı:
|
Çiçekleri açtı , minik salatalıklar göründü!! :)
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn ahmetihsan, sizin adınıza sevindim. Hıyarlarınızın cinsi sırığa benziyor. Bir müddet sonra bir ipe **** sırığa sardırmanızda fayda var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Gultar sizede teşekkürler. Bu kadar kısa sürede salatalıkları yemeye başladınız mı?? Sizinkiler niye böyle çabuk büyüyorlar??? Ben o kadar üzerlerine düşüyorum. Ancak hafta hafta gelişmelerini görebiliyorum. Yinede size afiyet olsun. Darısı benim başıma :) |
Alıntı:
Salatalıkların cinside büyümelerinde ve meyve vermelerinde önemli. Bende 2 cins salatalık var birinin boyu 1 metreye geldi, diğeri ise daha 35-40 cm civarında. |
Benim hıyarların son durumları.
http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01301.jpg http://i283.photobucket.com/albums/k...n/DSC01300.jpg |
Alıntı:
|
salatalık
Alıntı:
|
Böceğin adı kulağakaçan(http://tr.wikipedia.org/wiki/Kula%C4...%A7an)Bitkinin taze kısımları ve meyveleri ile de beslenebiliyor.Evde (balkonda)yetiştirdiğiniz bitkileri ikişer adet dikiniz ve bir tavuk tüyü ile (etrafta arı ve rüzğar yoksa)tozlaşmalarını sağlayınız.
|
salatalık hastalığı
arkadaşlar benim salatalıklarımda bu hastalık var once her sey gayet normal çiçek acıyor sonra salatalık 2 cantimetreye geldiği zaman once azcık saralma olur hiyarda sonra başındaki ciçek sarı renkden beyaz olur ve salatalık artık buyomiyor ve saralıp duşuyor ama yapraklar ve kendisinin buyumesinde hiç sorun yok maşallah beya byurlar ama meyve vermiyorlar lutfen yardım edin balkonda ufak kızıma bu salatalıkları yetiştiriyorum ama hala bir salatalığın buyumesin kızıma gosteremedim
benim mailim nazmi1969@gmail.com ager ozel mil de atsanız sevinirim |
Alıntı:
|
Bitkideki çiçeğin meyve tutmama sorunu
sayın nazminazmi1 mümkünse bitkilerinizin fotosunu çekip siteye koyunuz fakat ben yinede size yardımcı olucam bitkinizin sorunu meyve tutmama demekki bitkiniz aşırı sıcağa bağlı olarak strese girmiş çiçek açıyor fakat sıcak olduğu için uygun nem olmadığı için bitkinin çiçekleri dökülüyor bitkide ve yapraklarında genelde aşırı derecede bir etki görülmez ama daha çok aşırı sıcak bitkinizi sterese sokar bunu aşırı su / az su vermemeniz çiçeklerin daha çok dökülmesine neden olur
size önerim temin edebilirseniz ki ilaç bayilerinden herhangibi birine gitseniz şu ürünler 50TL yi bulmaz magnezyum sülfat,map gübresi , deniz yosunu,bor,çinko, humik fulvik asit karışımı düzenli olarak bitkinizin kök bölgesine daha sonra yapraklardan vermek suretiyle kesinlikle bitki düzenli olarak büyüyecek ve meyve tutacaktır çiçeklenmeyi arttırıcı olarak MAP gübresi ve çinkoyu beraber karıştırararak hem kök hemde yapraklara uygularsanız çiçeklenme dahada artacaktır bitkiniz aşırı susuz kaldığında humik fulvik asit karışımı köklendirciyi vermeniz takdirde kendine gelir NOT KESİNLİKLE BİTKİLERİNİZE BOŞ SU VERMEYİNİZ YUKARIDA ADI GEÇEN ÜRÜNLERDEN TARİFİ ÜZERE UYGULAYINIZ |
Merhaba,arkadaşlar foruma yeni üye oldum,görüyorum ki forumdan yararlanacağımız çok şey var.Ben geçen sene dometesle başladığım maceraya bu sene salatayı da ekledim,ancak pek umduğum gibi gitmiyor.Salatalık gayet güzel boy ve meyve verdi ancak salatalar zamanla sararıp solmakta.Forumda yazılanlara bakarak gübre ve besin takviyesi yaptım,fakat nafile..Aşırı güneş de görmüyor salatalıklarım..Herşey normal görünse de neden salatalıklarım büyümeden sararıp kuruyor yardımcı olursanız sevinirm,şimdiden teşekkür ederim..
|
Sn mfcmfc; bende forumda yeniyim sorunlara tecrübeli forumcular hemen cevap vermiyorlar.. Aynı sorun bende de var. İki fidede 4-5 tane çiçek açtı. İlk açan çiçek meyveye dönüştü fakat büyümedi kurumaya yüz tuttu. Diğeride kıvrık bir şekilde baş parmak büyüklüğünde oldu. Diğer çiçeklerde meyve görünmüyor henüz. Nedendir bilemiyorum!!! İnşallah bir uzman sorunumuza cevap verir.
|
İşte salatalıkların son durumu
3 Eklenti(ler)
Salatalıklarımın son durumu işte böyle!!! Sararan bir yaprak var. Normal mi? Neden kaynaklanıyor olabilir? Salatalığın kıvrık olması cinsinden midir? Yoksa eksik birşeyler mi var? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
|
Alıntı:
|
*** selahattin bey
merhabalar ben de 2 gündür siteyi takip etmekteyim..ben debalkonda salatalık yetiştirmeye heveslendim ve rırrattan aldığım salatalıkları ektimm kimi 30 cmm oldu kimi 100 sm kadar fideler oldu ilk çiçek verene kadar çok güzel gidiyordu çç ilk çiçeklerden sonra siyah bit gibi bişeler bulaş tı ve tüm yaprakları sardı .. forumlarda arapsabunu uygulamasını yaptım böceklerden kurtardım ama salatalık 1 .5 cm olunca büzülüp kuruyorlar yaprakları kuruyor çok hevesliydimm üstler iyi altlardan meyveler başlıyor kurumaya 5 10 tane resim çektim burda acılen paylaşmak istiyorumm hergeçen gün kötüye gidiyor acil yardım lazım teşekkürler
|
aynen öyle mfcm benimkilerde sararıp gidiyorlar
|
tecrübeli olanlar zaten kendi sorunlarını açmışlar ne yapacaklarını bilmiyorlarr bizim gibi çaresiz insanlara yardımcı olursalarr çok iyi olurr
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025