agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588.htm)

ygorer 27-05-2020 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Menevşe (Mesaj 1588108)
Merhaba, öncelikle badem salatalık tohumunuzu bizimle paylaştığınız icin teşekkür ederim. Size salatalık ile ilgili birkac soru sormak istiyorum. Tohumları ektim Cok guzel ciktilar büyüdüler ciceklendiler dusi cicekler hep yan dallarda, burkac yerde okudugumda tan dal budaması yapin verim artsin deniyor bazi yerlerde Uç alma ile yan dala tesvik edin deniyor. Siz nasil bir yol izlemistiniz bunkonuda bilgilendirirseniz cok mutlu olurum.

Merhaba,
Tohumların filizlenmesine sevindim, emeğinize sağlık. Ben bahçede diktiğim zaman uç budaması yapmıyorum, boş yerlere doğru uzatıyorum. Bu cinste hiç verim sorunu yaşamadım. Ancak uzatacak yer sıkıntısı olduğunda veya balkon gibi kısıtlı yer, toprak olan durumlarda istediğiniz uzunluğa ulaştıktan sonra uçtan kopartmakta fayda var. Hem kontrollü büyütmek hem de verim için. Forumda daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır, ben yıllardır balkonda ve son 3 yıldır da küçük bir bahçede belirttiğim şekilde yetiştirdim. Umarım verimli bir sezon geçirirsiniz.
Kolay gelsin.

Selçuk bey 21-06-2020 22:14

salatalik fidelerim olması gerektiği gibi büyüdü ancak meyveyi döküyor fakat meyvenin çiçeği kuruyor ve sonrasında meyvede sararıp düşüyor konu hakkında bilginize ihtiyaç duydum şimdiden teşekkürler

Robinson Crusoe 03-07-2020 09:47

Merhaba,

35 litre saksıda 7 tane salatalığım vardı, hepsi sağlıklı. Saksının hepsi için küçük olduğunu biliyordum, forumda da uyaranlar oldu fotoğrafını görünce, 10 litrelik pet şişelere taşımaya başladım küçükleri.

Sorun şu ki, hepsini %99 aynı şekilde taşısam da yarısı taşıdıktan sonra ölüyor. Hepsi yaprakları salıyor ama bazıları 1-2 güne tekrar sağlıklı görünüme kavuşurken diğerlerinin yaprakları sararıyor, cılızlaşıp ölüyorlar.

Taşırken köklere zarar verdiğimi düşünmüyorum. Doğanın kanunu, güçlü olan yaşar gibi bir durum mu bu yoksa yanlış yaptığım bir şeyler mi var?

its_just_a_ride 04-07-2020 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe (Mesaj 1592065)
Merhaba,

35 litre saksıda 7 tane salatalığım vardı, hepsi sağlıklı. Saksının hepsi için küçük olduğunu biliyordum, forumda da uyaranlar oldu fotoğrafını görünce, 10 litrelik pet şişelere taşımaya başladım küçükleri.

Sorun şu ki, hepsini %99 aynı şekilde taşısam da yarısı taşıdıktan sonra ölüyor. Hepsi yaprakları salıyor ama bazıları 1-2 güne tekrar sağlıklı görünüme kavuşurken diğerlerinin yaprakları sararıyor, cılızlaşıp ölüyorlar.

Taşırken köklere zarar verdiğimi düşünmüyorum. Doğanın kanunu, güçlü olan yaşar gibi bir durum mu bu yoksa yanlış yaptığım bir şeyler mi var?

Salatalık, "transplant shock" mefhumundan en çok etkilenen türlerden. Kabaklar da keza. Saksıyı bölerken ne kadar dikkat etseniz de büyük bir çoğunluğu kurtulamaz bu şoktan. Dolayısıyla sayılara hacimlere karar verdikten sonra viyolden alıp doğrudan ekip tekrar rahatsız etmemek gerekli.

Robinson Crusoe 04-07-2020 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1592112)
Salatalık, "transplant shock" mefhumundan en çok etkilenen türlerden. Kabaklar da keza. Saksıyı bölerken ne kadar dikkat etseniz de büyük bir çoğunluğu kurtulamaz bu şoktan. Dolayısıyla sayılara hacimlere karar verdikten sonra viyolden alıp doğrudan ekip tekrar rahatsız etmemek gerekli.

Bilgi için teşekkürler.

35 litrelik saksıda 3 tane 10 litrelik saksılarda da birer tane dikmeyi planlıyorum. Evde başka yer de yok elimden bu kadarı gelecek, umarım yeterli olur...

TCM 06-07-2020 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1592112)

5 tane karpuzu aktarmadan önce sabah suladım. Akşam serinliğinde tekrar suladım ve küçük kürekle zedelemeden aktardım. Ertesi gün baktım yapraklarını salmış hafiften. Fazlalık yapraklarını kestim, tekrar suladım bir gün sonra daha iyiydiler, bakalım nasıl olacaklar.

Yedi sekiz tane fazlalık salatalığı söküp perlite diktim, sadece iki tanesi ayakta kaldı.

Tek kök tatlı kabağını büyük kürekle dipten alıp başka yere taşıdım epey zorlandı ama iyi şimdi, yaşıtının gerisinde kaldı.

Beş tane fasulye barbunya söküp perlite aktardım, hiç biri yazamaz sanıyordum ancak hepsi sağlam biraz kök yapsınlar bardakta toprağa aktarırım.

Kabakgillerde bu kadar dikkat etmişken durum böyle maalesef.

emre2707 13-07-2020 08:54

Hıyar bitkimin gelişimi çok iyi fakat meyveleri 3 cm olup kuruyor.14 kökten 5 salatalık alamadım daha sebebi ne olabilir.Solucan gübresi ve hayvan gübresi kullandım.
https://hizliresim.com/wuvydG

https://hizliresim.com/yPttA4

Nevzate1993 13-09-2020 07:57

Salatalık serada çiçek var meyvaya yatmıyor

Forum da belki yeni olduğum için bulamadım.
seradaki salatalıkta bayağı çiçek var ama salatalık vermiyor.
döllenme problemi fakat ne yapabiliriz.
Teşekkürler

kullanici131 23-06-2022 21:46

Salatalik meyve sorunu

1 Eklenti(ler)
Eklenti 725686Herkese merhaba benim salatalik fidem bu. Fakat sadece ama sadece erkek cicek açıyor. sebebi ne olabilir. Günde 1 kez suluyorum ve 1 hafta öncesine kadar sivi solucan gubresi kullaniyordum.

Murat_agaclar 04-07-2022 15:13

2 Eklenti(ler)
Merhaba, az sayıda salatalık fidelerimde yapraklar bu şekilde. Geçmiş 2 yılda da ilaç vb. kullanmadığımdan mantar ve örümcek nedeniyle kaybettim. Bu sene acaba kurtarabilir miyim diye sizlere danışmak isterim. Etrafta beyaz örümcek gördüm ama emin olamıyorum. Komşuluğundaki domatesler şimdilik normal. Şimdiden teşekkür ederim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025