![]() |
Forumun erken gelip geç gidenleri :)
Kahvehanede niye yoksunuz!?! |
günaydına yetiştim:)
|
Bir sorum var.
Böyle sorular sorunca kendimi kötü hissediyorum. Pilli'ye giriş yaptım ama sebzeler.org görünmüyor. Eeee??? :( |
İkinci bir soru!
Sebzeler.org'a girip "giriş" yapmaya çalışıyorum. "Sizi sebzeler.org'a tanıtıyorum..." yazıyor, yazıyor, yazıyor,... Sonuç yok. Eeee? :( |
ben şimdi açtım herhangi bir sorunla karşılaşmadan sebzelere yönlendirdi..
|
Benim vejetaryan yazım eski bozuk şekliyle duruyor tekrar düzelteyim mi?
Cemada ne dersin? |
memetciğim,
gerçekten anlamadım bu sorunu. sanırım bir şeylerle oynadılar pilliden, sebzelere de yansıdı. şimdi saat 21:10 daha yeni geldim ve sebzeleri açmadım. henüz yazmadıysan ben onları siletim sen yeniden yaz. |
sebzelerde giriş için bir sorun yok arsakay.
|
sabahın erken saati balıkçılar geri dönmek üzere...
sebzelerdeki yazımı sil ben tekrar ekleyeyim dil felaketi ortadan kalksın.. Darkyes anca uyuyabildi benim çenemden..altı ay çene yapan birini aramaz artık.. herkese günaydın.. |
Günaydın:)
|
Alıntı:
Dün akşam sildim yazıyı, sen ekle yeniden bakalım ne olacak. Günaydın cengin ve herkes :) |
Günaydın herkese
Ey 4 Eylül! Neler getireceksin bugün bize? |
Günaydın :)
|
Günaydın:)
|
Uzun zamandır alıp başımı balığa gidemedim. Fena halde canım sıkılıyor. En son 4 ay kadar önce, yaklaşık 2 kiloluk bir aynalı sazan çekmiştim. Onunla çektirdiğimiz fotoğrafa bakarak avunuyorum bu günlerde...
Evden kovacaklar diye, eskisi gibi Kırmızı'ya da takılamıyorum üstelik. En son sızıp kaldığımda kanapeyi yakmıştım. Üç gün, ceza olarak hiç kimse konuşmadı benimle... Günaydın demek de içimden gelmiyor. Yarın olacak ve yeni bir günaydın demek gerekecek... Her gün herkese, günaydın günaydın demek de çok sıkıcı... Dolapta bir kilo kadar patlıcan var. En iyisi gidip kendime karnıyarık yapayım. Ama mutlaka dana kıyması olmalı içinde, yoksa tadı olmuyor. |
En sevdiğim sebzelerin başında patlıcan gelir. Dışarıda bir lokantaya bile gitsem ilk işim "patlıcanlı bir yemek var mı?" diye sormaktır.
Burada yazarken bir taraftan da patlıcanları alacalı olarak soyuyorum mutfakta... Sonra onları az yağlanmış bir tepside, bütün olarak her tarafı hafif sararıncaya kadar kızartacağım. Sonra da fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerinde biraz dinlendireceğim. |
Nedense patlıcanlı yemek tariflerinde, hafif acımsı tadının kaybolması için, patlıcanların soyulduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kadar bekletilmesi gerektiği yazıyor. Ben buna katılımıyorum. Çünkü patlıcanı ne zaman kızartmadan önce tuzlu suda beklettiysem istediğim sonucu alamadım. Hemen her seferinde, patlıcanlar sert kalıyor ve mantarımsı -küflü gibi- bir kokusu oluyor. Bu yüzden artık, patlıcanları tuzlu suda bekletmeden tavaya koyuyorum. Üstelik patlıcan tuzlu suyu emdiği için, kızartırken patlıyor ve etrafa çok fazla yağ sıçratıyor.
|
Karnıyarık iki şekilde yapılabiliyor; birincisi geniş tabanlı kapaklı bir tencerede ve kısık ateşte ocağın üzerinde , ikincisi fırın tepsisinde ve üzeri kapatılmadan fırında...
|
bir tür karnı yarık yemeği var..
"Çarık"..etli ve pirinçli iç topan patlıcana doldurulup, köze gömerek pişirilir.. |
Ben karnıyarık yaparken genellikle fırını tercih ediyorum; çünkü ısının her tarafa dengeli şekilde yayılmasından dolayı daha iyi pişiyor ve patlıcanların dibinin tutması, yapışması tehlikesi azalıyor.
Her iki şekilde de karnıyarık yapmayı denedim ve en iyi sonucu fırında aldım. |
Alıntı:
Sizin oralara has yöresel yemekler olmalı bunlar... |
Fırsat bulursan Çarık yapmayı dene. Patlıcan közlenmiş gibi oluyor. Çok farklı ve lezzetli, tek sorun yapması ve pişirmesi vakit alan eziyetli bir yemek. istersen tarifini verebilirim
|
sebzelerden sorumlu, kabak kabuğu şapkalı kar tavşanı bu konuya ne der bilmiyorum ama içimden bir ses bu tarifleri başka bir konu başlığında yazmanız gerektiğini söylüyor...
|
içindeki ses haklı mıncıklık sincap.
siz ikiniz! duydunuz bizi, hemen toparlayıp uygun yere yazın tariflerinizi! |
bu kalp yürek işleri yordu beni de biraz gevşettim dizginleri. bir kendime geleyim yazmayanlara cezadan geçilmeyecek ortalık.
|
Karnıyarık yapmak için başladım bu sabah. Patlıcanları alaca soydum.
Tavada bütün olarak kızarttım ama sonra patlıcan musakkaya çevirdim işi. Karnıyarıkla uğraşmak zor geldi. İçinde patlıcan varsa bir şey farketmiyor benim için... Ha karnıyarık ha musakka :) Topan patlıcanla yapılan şu pirinçli çarık yemeğinin tarifini de öğrenmek isterim elbette. |
Bu herbiri orta boy kavun kadar olan şişman patlıcanlara bizim burada tophane patlıcan diyorlar. memet topan demiş. Başka bir adı var mı bu patlıcanların acaba?
Bir kaç kez pazardan alıp kızartma yaptım bu patlıcanları... Normal ince patlıcanlardan daha lezzetli oluyor ve üstelik fazla yağ çekmiyor. |
ben sebzeler.org'a tarif edip geleyim
|
Köze gömülmüş topan patlıcanı dolması veya yerel adıyla çarık...
İnsanın ufkunu açıyor böyle tarifler, beynini temizliyor, tazeleyip yeniden doğuruyor valla :) Bir tek sana günaydın memet. Diğerlerine karşı sessizlik hakkımı kullanıyorum :) |
Merhabalar;
Bu topigi hayatim boyunca hic bir zaman unutmayacagim. Cunku bu topikte ben o muhtesem domatesi, nasil soyleyim, yani domateslerin domatesini,yani domateslerin en bisini gordum, hatirladim ve iste benim yillardan beri hic unutmadigim domates buydu ve zaten domates budur! Ben yaklasik 22 yildir yurtdisindayim ve eskiden "pembe domates" mi deniliyordu bunu hic hatirlayamiyorum, ben sadece domatese, domates denildigini hatirliyorum. Burada tanidigim yabancilardan Turkiye'ye gidenlere hep domates yemelerini tavsiye ederdim ki domatesin nasil bir sey oldugunu anlasinlar diye, nasil kokusu oldugunu ve tadininin nasil baska bir tad oldugunu, donduklerinde de sorardim onlara domates yediniz mi diye, onlarda bana " oohh mutfaginiz cok harika, mukemmel!" gibi gereksiz seyler soylemelerinden anlardimki o domatesten yememisler. Birgun Turkiye'ye gidip gelen arkadaslarimdan birinden bana domates getirmesini rica ettim, arkadas sasirdi ve gulerek, dalgami geciyorsun ya sen dedi, oradaki domateslerle buradaki domatesler ayni, hic bir farki yok ki demisti. Ilk defa iki yil once Turkiye'ye geldigimde arkadasimin soylediklerinin dogru oldugunu anladim ve cok uzulerek kizkardesime, domatesler ayni avrupadaki domatesler gibi dedim, evet, o eski domateslerdeki tad ve koku yok artik dedi. Butun bunlari, nasil sevindigimi anlatabilmek icin anlattim. Seneye Turkiye'ye geldigimde, ben Turkiye'yi elek elek ler bulurum artik ben o domateslerin domatesini:-) Bu topigi acan Sayin Cemada'ya ve bu topikte pembe domatesleri gundeme getiren sayin Vildan hanim'a, o guzel domateslerin fotograflarini koyan Hasan bey'e vede "senin aradigin, unutamadigin domates, iste bu domates" dercesine bu domateslerin tadindan ve kokusundan israrla bahsetmis olmasindan dolayi Faris bey'e sonsuz tesekkurler, iyi ki varsiniz! Hepinizi saygiyla selamliyorum:-) |
pembe domatesin tohumunu paylaşmak için çalışmamız olacaktı . sayende onu da hatırlayalım..
|
EVVvVveeeettttt....
Hani nerede tohumlardan üç-beş numune? Alalım ki çoğaltalım... Aynen "mum çiçeği"ndeki gibi, değil mi sevgili memet? Saygılar |
Hanii nerdeeeeee?? Pembe domates tohumu nereden edinilebilir acaba?Bir fikri olan arkadaş yok mu ?
|
Vallahi bende hiç yok pembe domates tohumu. Veren olsa da almam zaten. :)
|
bu forumun amacı nedir, en azından bu konuda bilgi alabilir miyiz lütfen?
|
Bu forumun amacı başlangıçta ki gibi GÜNAYDIN idi arkadaşlar kendilerini kaptırmışlar.:(
|
HERKESE GÜNAYDIN
Her gününüz aydınlık olsun. |
Alıntı:
Yer: istanbul Meslek: öğrenci İlgi alanları: müzik Biyografi: yuh artık Sizin amacınız ne önce onu söyleseniz? |
Ben soracaktım fakat Malina hızlı davrandı ve iyi yaptı.Genç arkadaşlar sanki okulda birbirleri ile konuştukları gibi kullanmaya çalışıyorlar sitemizi.İyice tanımadan akıllarına estiği gibi davranıyorlar.
|
Günaydın arkadaşlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025