![]() |
evet, benim etli tarifimden sonra senin bamya kesinlikle etli olmaz. bamyaya yazık edilir! demen çok güzel olmuş:)
|
Evet faris,
Yarın için yemekleri yaptım. Bulaşıkları yıkadım. Şimdi sana geliyorum. Geldim. Isınma turlarını istediğin kadar uzatabilir, istediğin kadar genişletebilirsin. Ama bu hak sadece sana ait burada. Getireceğin ve tartışacağın konular hepimizin kabulüdür. Tanımayanlar için söylüyorum, faris, tanımaktan büyük keyif alacağınız bir arkadaştır. Herşey için bir potansiyeldir. O bir üsluptur, bir tarz, bir klasik, bir pamuklu kaba olamayacak kadar ipekli, tiril tiril, parlak, doğasında var olan, centilmen, rafine olmuş, üst kültür... |
Alıntı:
bamya, enginar,bakla bunlara et koymaya kalkarsanız izmirde yandınız.:dilli: |
:)
aslında ben de etsiz yemekleri daha çok seviyorum karadenizli olmama rağmen. ama pişirirken genel beğeniye uymak zorunda kalıyorum. |
Alıntı:
O türlü bir daha yapılmıyor çünkü: Önceki yaptıklarım beğeniliyordu. Türlü denince benim türlüm düşünülürdü. Ben de kendimi ulaşılmaz bir aşçı gibi görüyordum ve bunun sarhoşluğuyla soğanı bile tartıp koyuyordum türlüye ki tadı değişmesin. Evet ya ben iflah olmaz bir muhafazakarmışım, yakaladım kendimi. Yaptığım yemeklerimi yiyenleri de sarsılmaz kitlem olarak görüyordum aynı zamanda. Bir gün yanlışlıkla bir şeyleri farklı, eksik ya da fazla koymuşum türlüyü yaparken; Pişerken farkına vardım ama iş işten geçmişti. Bunun korkusuyla kıvranıyor, artık bir sonlu olduğumu düşünüyor, bitip tükeneceğimi daha o zamandan yaşıyordum. Masayı hazırladım, tabaklara servis yaptım, boynuna kendi ipini geçirip bekleyen mağrur bir kurban gibi mutfakta beklemeye başladım. Bir cellata ihtiyacım yoktu. Ses gelmiyordu içerden. Eleştiri yoktu. Beğenilmeyen türlünün tabakları fırlatılıp atılmıyordu duvarlara. Nedir bu dedim ve girdim o büyük, bir ucundan diğerine 250 metre olan, bir oturuşta 1000 kişiye ziyafet çekilen, altın yaldızlı ve gümüş yıldızlı devasa masanın olduğu salona, kimsenin göremediği bir hışımla. Kral, Ahha! İşte bütün ziyafetlerimin baş kahramanını tanıtayım size soylu şövalyelerim, konuklarım! diyerek ayağa kalktı ve sarmalarla, sırmalarla dolu kolunu omuzuma atarak şerefime kadeh kaldırdı. Tanrım, yanlışlıkla yaptığım o türlü beğenilmişti. Tanrım, ben ne yapsam yiyordu bunlar. Tanrım, aslında seçkin olan ben değildim, büyülü tarifleri olan ben değildim. Ve Tanrım, en kötüsü, değişmeyeyim diye yırtındığım, tariflerini herkeslerden sakladığım o çileli zamanlarım aklıma geldi ve kralın yanındaki lordun su bardağını da ben alıp kaldırdım herkes gibi, kendime, gülünçlüğüme. Farisciğim, şimdi, ayıkla bakalım 1, 2, ve 3 numaralı sorularının cevaplarını bunu içinden. |
Günaydın:)
|
Kendime imza yaptım ama görünüyor mu bakayım
|
hehe:o
|
mimiği de sevdim. bandanası kırmızı gerçi, benimki siyah ama olsun.
:o :o :o :o |
Şu yanaklar, patiler ve kulakların pembesi dururken ne yapsın insanlar pembe domatesi yahu?
|
bamyaya karşı etli saldırıda, cepheden taarruza karşı sessiz kalmış olabilirim belki ama,bugün burayı da erkenden ele geçirdim.
Herkese günaydın |
Günaydın arkadaşlar:)
Senin palamut tarifine karşı kılıç balığı tarifi hazırlıyorum bilesin |
1 Eklenti(ler)
|
Hınzır sincap :o
(bu mimiği beğendim. tavşanım gelene kadar bunu kullanacağım. seninkinden daha şirin) |
gününüz aydın, geceniz yıldızlı olsun :)))
|
Günaydın!
|
Eksik bir günaydın oldu. Gülümsemesiz günaydın olmaz. Düzelteyim.
:) |
Tünaydın :)
|
Sebzeler de yanlış yazımlardan kaynaklanan tekrarlanmış etiketler var onları ne yapacağız?
|
Herkese Günaydin :)
|
Alıntı:
|
herkese günaydın:)
|
Günaydın, ne güzel serinnnn bir sabah..
|
Bugün ne yemek yapsak acaba?
|
Herkese ya gene yanlış yazmısım chat dili Türkce'yi katlediyor bırakmaya calisiyorum.
|
tamam. bak sana bir şey söyleyeyim, dinle ağabeyi.
şimdi, şu herkeze yazdığın yerlere girip, o sözcüğü herkese şeklinde değiştir, yorum yapmadan. |
tek tek kontrol edeceğim hepsini :o
|
tamam şimdi düzeltmeye çalışırım :)
|
tamam. forumun her yerindeki herkezeleri de :o
|
Forumun her yerindeki herkeze leri değiştirdim benim olanları daha bulamadım eğer gozumden kaçmış olan varsa özür dilerim ve bana iletmenizi rica ederim.
|
:o
bonzai yetiştirmen, onları sevmen çok hoş. devam et genç dostum. |
Günaydın, biraz geç bir günaydın oldu, sabah site açılmadı. Ben de sebzeler.org için yazı yazdım:)
yazım yanlışları bulaşıcı olabilir mi?:( |
Ben de onları yayına aldım:o
|
Teşekkür ederim cemada elimden geldikce bonsailerim ile ilgileniyorum çok hosuma gidiyor daha onceden başlayacaktım ama ne nasil gibi düşüncelerden dolayı başlayamadım ve sonunda bu siteyi buldum. Üye oldum ve burda yapılan hizmet çok fazla herkese teker teker teşekkür ederim.
|
günaydın..
Ardindan baktim dünyaya Yesil otlagina günaydinlar kattim Memenden düstüm avcuna Kalbimdeki topraklara yattim çagirdim seni yanima Hep ama hep çagirdim... Uykularima Murdem Yas Lahoya, Lahoya Murdem Yas Lahoya |
|
İyi geceler arkadaşlar
Sabah benden önce ilk gelene günaydınla başlama görevi veriyorum. |
Günaydın :))
|
Günaydın Cengin, Darkyes :)
|
Günaydın:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025