![]() |
bence o kırmızı yuvarlak şeyleri, hayatınızda ilk defa gördüğünüz tropik meyvelermiş gibi bunlar ne? diye sorarsanız manavın cevap vereceğinizi sanmam:)
|
alıştın mı yeni avatarına? :)
Kar Tavşanı lafını değiştirmeyecek misin? :) |
kar kabaaaa
:D bu arada o sarı ampul armudu domatesleri bu kadar mı oluyor şimdi bu halde iken koparıyorum hazır etraf sakinken bahçeye dalayım yoksa kolay kolay giremem bir de kara lahana konusu açmaya çalıştımdı sebzeler.org da kuyruk muyruk bir şey dedi anlamadım...açıldı mı yani |
tavşanımı geri istiyorum malinacım. onsuz var olmam mümkün değil.
|
Alıntı:
|
böylesine iyi arkadaşlıklarda karşılıklı toleranslar daha güçlü oluyor, olmalı da hehe:P
|
biri izmirli olduğu halde "gelmiyom" demeyebilir.
ama pazarda börülce enginar arayana satıcılar abi sen İzmir lisin değilmi diyorlar. |
Sayın cemada beyefendinin, avatarını değiştirmesi için sayın aybala hanımefendiye şirin gözükmek uğruna zorlama bir çaba içine girdiğini hissediyorum nedense...
Toplum arasında buna yağ çekmek de deniyor ama bence buna gerek yok çünkü bal kabağı avatarı sayın cemada'nın kişiliğini çok daha iyi yansıtıyor. |
sevgili farisciğim,
kişiliğimi doğrudan yansıttığını iddia ettiğiniz ve hazır içi de oyulmuşken içine oturmanızın zor olmayacağı o kabağı bırakıp, nane, pazıya ve hatta pembe domateslere gelseniz iyi olur:) |
Ben yeni avatarının yansıttığı derin psikoanalitik anlamlarla büyülendim sanırım. Bu yüzden turuncu, yeşil ve mavinin muhteşem bir uyum içinde bütünleştiği bu avatarın etkisinden kurtulamıyorum.
Üstelik, sebzelerin etkili bir yazarı olarak avatarında bir sebze imgesinin bulunması gerekir. Bu avatar sebzeyi, psikolojiyi, yaratıcılığı, insanın karanlıktaki esin kaynaklarını, çocuksu masumiyeti, şeytani yetenekleri, hepsini birden büyük bir uyum içinde birleştirmiş. |
Sayın cemada,
Nane dedin de aklıma geldi: Bulgur pilavına nane eklemeyi hiç denedin mi? Pilav demlenirken üzerine bir çorba kaşığı kadar nane eklersen çok güzel oluyor. |
Bir de aklıma gelmişken şunu sorayım: Bulgur, pirinç gibi tahıl kaynaklı bitkiler sebze sayılmaz mı?
|
sebzeler.org da bulgur pilavı tarifi ekleyeyim
|
Dumanı tüten bol naneli bulgur pilavı canım istedi şimdi...
Siz tarifini yapın, ben okurum orada. Bakalım nasıl yapıyorsunuz. Merak ettim. |
etiketler başlığı altındaki bölümleri açamadım nedense.
cemada farketmeden çimlenen mercimeğin kenarına sıkıştırayım. o nasılsa salçada da aynı şeyi yaptığım için beni uyarır.o arada sorun çözülürse bulgur başlığı açarım |
şimdilik çimlenmiş mercimek başığı altında bulgur tarifi
|
Çok ilginç bir tarif vermişsiniz. Böylesini hiç denememiştim.
İki şey dikkatimi çekti bu tarifte: Birincisi güveç tenceresinde yapılıyor olması ve bir de tencereye hiç su konulmayıp bir kilo kadar domatesin kendi suyuyla pişmesi... Bu kadar çok domates koymak beni biraz tereddüte düşürdü doğrusu... |
"yanık "değişik bir tadı oluyor.bulgur önceden ıslatıldığı için daha az suyla pişiyor.
kontrollü gidip istiyorsa su eklenebilir ..tarifi de burda yapmadığım için merak edenlerin sebzeler.orga girmesi gerekir.bende aslında yazarken domatesi daha fazlamı koyuyordum diye düşündüm bu arada |
İlginç bir tarif ve ben bu tür değişik tadlara meraklıyım biraz. Mutlaka denemem gerekir ama evde yapılabilecek bir şey değil bu...
Köye gidince odun ateşinde bunu yapmak çok keyifli olacak eminim :) |
balkon yokmu...ızgara mangalı da yeter.
|
Alıntı:
bulgur evet, o tahıl kaynaklı -buğday- bir üründür. pirinç nişastası: tahıl kaynaklı tahıllar sebze sayılmazlar. sebze olamazlar. var oluşları farklıdır. tahıllar, sebzeler, meyveler, baklagiller vs... hepsi ayrı özellik gösteren tarımsal (yabani durumdan kültüre alınmış) ürünlerdir. latin kaynaklı culture, Türkçe'ye kültür olarak girmiştir. Türkçe'de aynı anlamda olan sözcük ise ekindir. ekin, genellikle buğdaygillere, yani tahıllara verilen isimdir de. tarımsal üretimin var olması ve toplumsal boyutlarının tümüne birden kültür=ekin denmesi tesadüf değildir. |
avatarım, o kabaklı, şeytanlı, çocuklu olan avatarım fazla kozmopolit, toplanmış, bir araya getirilmiş, zorla da olsa bir arada tutulan, ha,zorla olmasa da yine de yan yana ama iğreti duran bir sürü fenomenin bir aradaki mevcudiyeti.
cık, olmaz, hayır, kesinlikle doğru değil cemada bir bütündür doğru ama, o bir şiirden farklı değildir de. bir şiir ayrı ayrı lezzetlerin bir aradaki hali değildir. tıpkı bir türlünün, türlü lezzetinin heryerinde aynı olması gibi. cemada o şirin bez tavşandır. tamamdır. sadece yüzüne bakınca bile, sadece kolları, ellerinin duruşu bile onun bütün masallarını aynı anda anlatır. yüzde sadece bir tebessüm uyandırır. daha güzel ne olabilir? kabaklı karmaşa ise anlamsız, bana ait değil, sadece cık son sözüm, tavşan avatarımı geri istiyorum |
Hmmm.
İçeride bi tanıdığım var mı diye bakıp çıkiim dedim. Siz rahatsız olmayın. Versenize tavşan avatarını, yazıık... |
:) inanmıyorum ya. tavşanım gelmiş ama kabak da gelmiş:)
iyi iyi bu da güzel. sevgili arsakay da acıdıktan sonra, hani dokunsan ağlayacak durumdaydım :) biz sebze severler, tavşanlar yani, duygusal ve romantiğizdir. bağlıyızdır sevdiklerimize. hem ben bir sebze değil, bir sebze severim. o nedenle tavşanım. |
ah malina, bütün bunlar hep senin başının altından çıkıyor. geç dalganı bakalım:)
terastaki saksılarının sayısını yarıya indireceğim gör bak:) |
Alıntı:
bizi tanıdıktan saymamışsın:) |
haa günaydın herkese
|
şimdi bir soru:
istanbul da, soğanlı süs bitkilerinin (lale, nergis, sümbül vs vs) soğanlarını nereden edinebilirim? saksıya dikilmiş halde almak istemiyorum. tabii içinizden dikilmiş olarak bana armağan vermek isteyen olursa o başka. |
balkonda saksı sebzeciliği ve saksı sebzeciliği ve gece keyfi (www.sebzeler.org) konularına geçmemiz için şimdiden hazırlıklara başlamamız gerekiyor.
sebze tohumlarını ekmeye geç şubat ya da mart ayında başlayacağız ama dediğim gibi önce soğanlı süs bitkilerinin soğanları dikilecek kasım ayında. bu bitkilerin soğanlarının kışı sağlıklı geçirebilmeleri önemli. çünkü bazen soğanlar çürüyebilir. bazen de topraktaki mantarlar, bahar geldiğinde aktif hale gelebilir. bu nedenle dikkat etmemiz gereken kurallar var. balkon veya terasınızda ya da minik bahçenizde hangi sebzeleri yetiştireceğinizi şimdiden planlamanız gerekiyor. bazı sebzeleri, sırf keyif için bir ya da iki kök halinde yetiştireceğiz (yer darlığından), (brüksel lahanası, beyaz lahana, kırmızı lahana gibi yer kaplayanlar) kolay gelsin. |
lahanalardan örnek verdim ama, onların tohumlarını erken baharda değil, geç baharda ekeceğiz tabii.
|
Alıntı:
Eminönü'nde Mısır Çarşısı'nın orda her çeşit soğan ve yumru bulman mümkün. Hatta çeşitli cinslerden 100 adetlik kutular bile satıyolar. Ben bi kere almıştım, hepsi sağlam çıktı. Ama şöyle bir uyarıda bulunabilirim, açıkta sattıkları soğan ve yumrular, söyledikleri renk veya cins çıkmayabilir. Misal mor sümbül derler, beyaz çıkar. |
günaydın:)
teşekkürler todor, oraya bakacağım. yakında manisa dan bir arkadaşım getirecek lale soğanlarından. malina nın muhteşem bitkilerle dolu terasında eksik olanlar soğanlı bitkilerdi. sonbaharda orayı da hazırlayacağım. haberi yok şimdilik, siz de söylemeyin, sürpriz olsun. gerçi terasta ne boş yer, ne de boş saksı var. ama geçenlerde saydım, 173.000 kök sardunya var. onların sayısını yüz binlere indirebilirsem saksılarına bunlardan dikebilirim. :) |
lale, nergis, vs gibi çiçekleri tek tek veya bir kaç tane bir arada olarak yetiştirmek istemiyorum. bence fazla sayıda ve türlerle guırup olarak yetiştirilmeliler.
|
Daha önceki kabaklı avatar daha iyiydi.
|
bunda da kabak var, idare et artık.
|
Alıntı:
Muhabbet koyu olunca böldüm gibi oldu da kendimi kötü hissettiğim için yani, falan, filan,.. Alıntı:
Avatar konusu: Yorum yok. |
Tavşanın kafasındaki şapkanın kabak olduğu anlaşılmıyor.
Sanki plastikten yapılmış gibi yapay duruyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben -herşeye rağmen- tek kişilik oyumu, iki yanında karanlık şeytanlar olan, külkedisinin her an arabaya dönüşebilecek bal kabağından yana kullanıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025