![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
.Tohumun taze olması. .Sera etkisi oluşturma. .seranın günde en az 2 saat hava alması .çay posalarıyla tohum yatağı oluşturma .fısfıs ile 2 günde bir sulama .ve en önemlisi gün boyu güneş alması Bu şartlardan başka bir özel iş yaptığımı hatırlamıyorum. Çimlendiremediğim bir tek bu yıl altınçilek tohumları var. Bakalım onlar kaç günde çimlenecekler... Biber domatese göre daha zor çimlendiğini de söylemek lazım. Herkese kolay gelsin.... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Domateslerim 6 günde çimlendiler ama biberlerimden hiç bir ses yok, 9 gün oldu normal midir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
bez örtün dediniz sayin dermana,acaba bu bezler hem hava almasi hemde ortami sicak tutmasi icinmidir? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2011
|
Alıntı:
üzerini strecle kapattigimiz tohumlarimizida hergün acip havalandirmakmi lazim,o kadar fazla kap varki tohum ekilmis,onlari acmak tekrar kapamak cok zaman alacak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlendiremediklerim ya da çimlendiripte telef ettiklerimi - olanların tohumlarını internetten siparişle almıştım. Bir biber tohumu gayet köklü büyüyordu fakat o da kabuğunu atamadı ve yan yatarak pes ettiğini belirten havluyu attı. Ancak hala Ankara için tohum çimlendirmekte geç kalmadığımı düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| biber fidesi, biber gelişimi, biberlere |
|
|