![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın vanacha, Habaneroyu nasıl yiyebildiniz,alerji filan yapmadı mı? Beter acı bir biber. Geçen seneden kalan bir saksımdaki habenero her türlü kötü muameleye rağmen 2 tane biber verdi , dokunamıyorum bile Habanero ile geçen yaz acısos yapmaya çalıştım. Son derece kötü plastiğimsi bir koku yayılınca domatese bahane bulup kaynattıktan sonra döktüm. İkinci denememde de aynı kokuyu hissedince sorumlunun habanero olduğuna karar vermiştim ![]() Bu sene sadece jalapeno ve arnavut biberini fazla sayıda yetiştirdim. Ben de acısos yapmak istiyorum. Tarifinizi mutfak başlığında paylaşırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2010
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 10
|
Evet habeneroyu yedim mükemmel bir acı terletiyor ama değer ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2010
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 10
|
Alıntı:
elde ettiğimiz bulamaca iki çay kaşığı şeker beş tatlı kaşığı sirke bir çaykaşığı tuz iki diş sarımsak ekleyerek karıştırıyoruz mis gibi acıssomuz hazır isteğe göre sirke ve şekeri azaltıp artırabilirsiniz tabi tadına bakabilirseniz ) yaptığımız bu sosu her türlü et ürünü ile kullanabilirsiniz mmükemmel oluyor. küçük şişelerde saklayabilirsiniz. afiyet olsun |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| biber fidesi, biber gelişimi, biberlere |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|