![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bugün pazardan ilk defa gördüğüm bana değişik gelen bir karpuz türü aldım. Karpuz minicik, kabukları incecik, çekirdekleri ayıklamaya gerek olmayacak kadar minik. %100 Organik olduğunu söylediler. Bol sulu, orta şekerli, çok gevrek, tanımlamama yeterli mi bilemiyorum. Kendisi ufak ama bir dilimi, kocaman bir karpuzun bir dilimine eşit sanki. (su oranı, yoğunluğu vs..) Dış kabuğunun yeşil tonu bildiğimiz karpuzlardan daha farklı. %100 organik olduğuna göre çekirdeklerini seneye dikmek için ayırabilir miyim? Aynı yerden aldığım kavunlarda minicik, dış kabuğu sapsarı, henüz kesmedim ama tadını çok methettiler. Bir de keçi memesi dediğimiz iri taneli uzun üzüme benzeyen çeri domates cinsi var ki, çok leziz, yoğun aromalı, yerken ben domatesim diyor, şeker oranı yüksekçe... İlk geçen hafta almıştım hemen tohumlarını toprağa diktim. Bu saatten sonra olmaz ama yine de denemek istedim. Tohumlar henüz çimlenmedi. Köylü bir amca da aynı çocukluğumuzdaki iri ama çekirdeksiz, bol sulu, mis gibi kokulu salatalıklardan satıyor. Acemi bahçıvanlar sorarlarken kulak misafiri oldum. Her gün suladığını söyleyen birisine, her gün sulamaması gerektiğini haftada iki kez bolca sulamanın yeteceğini söylüyordu. Her gün sulanınca çiçekleri döküp, yeşile gideceğini söylüyordu. Annem de hep sebzeleri çok suladığımı söyler. Ben de bu sene kendimi tutuyorum, haftada en çok 3 sulama yapıyorum. İlk salatalıkları geçen gün topladım, 5 adet ![]() Kabaklar, bitki fazla gelişmeden çok fazlaydı üzerlerinde, büyümediklerinden bahsetmiştim. Aynı sorun devam ediyordu. Bugün fazla sık olduklarına karar vererek aradan 5 kök kadar çıkardım. Çapaladım, oluklarını biraz daha genişlettim. Kök boğazlarına toprak ilavesi yaptım. Bakalım nasıl olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
|
|