View Single Post
Eski 01-07-2009, 19:53   #913
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bu yazdan sonra siz de hiç yanılmadan bulursunuz bamyaları Geçen yıl ektiklerimi toplarken "Bir daha bamya için pahalı demeyeceğim" demiştim. Koca bir tarla ekildiğini ve toplandığını düşünemedim. Bu yıl da biraz artan çilekleri toplarken aynı şeyi düşündüm. 4 TL da deseler pahalı demiyorum.

Bizim köyde Domates tarımı yapılır en çok. (Çanakkale) 10-15 yıl önce köylüler Domatesin çok ucuza gittiğini düşünerek arayışa girmişler. Annemlerin anattığına göre, bir kozmetik şirketi, çok iyi paraya Salatalık sütü yapmak için, salatalıklar daha çiçekten sebzeye dönerkenki o minicik halini isteyince, köylüler bu işe girişmişler. Öncelikle bizim köylülerin çok ehlikeyif olduklarının altını çizeyim Bu minik salatalıkları toplamak için sabah gün ağarmadan tarlaya gidip, güneş çıkmadan işi bitirmeleri gerekiyormuş. Biraz bile geç kalınırsa salatalıklar işe yaramayacak büyüklüğe geliyorlarmış. Çiçek sebzeye dönerken "çıtır çıtır" sesler geliyormuş. (aynen böyle anlattılar, anlatanların yalancısıyım, hepi topu 5 kök salatalığımı gözlemledim ) O yıl kazandıkları para, domatesten kazandıklarının kat kat üzerinde olmuş. Ama bir dahaki sene bu işe hiç yanaşmayıp, yeniden domatese devam etmişler

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön