Yazılanları bir süredir keyifle okuyorum. Bazen kendi tecrübelerimle örtüştüğünü görüyorum bazende yeni şeyler öğreniyorum. En güzel tarafı o kadar keyifli vede heyecanlı anlatımlar varki okudukça mutlu oluyorum. 2006 yılı bahar ayından bugüne bende sizler gibi aynı tutkuların esiri oldum geçen sene ve bu sene işi artık iyice abarttım. Değişik sebze ve çiçek tohumlarının çimlenmesini ve büyümesini görmek beni çok mutlu ediyor. Bizim yerimiz Sapancada malum kışları biraz sert oluyor. Bende bahçeyle Şubat sonundan Kasım sonuna kadar ilgilenebiliyorum. En yoğun gidebildiğimiz zamanlar Nisan-Ekim arası bu nedenle sizlerin büyük keyifle ekip, büyütüp yediği bazı sebzeleri yetiştirme şansım pek olmuyor. Yetiştirmeyi denediğim zamanlardada havalar ısındığından çok çabuk tohuma kalkıyor (marul,roka
vb) Bu sene dere otu ve fesleğen deneyimim oldu tohumları havalarında soğuk gitmesi nedeniyle yaklaşık 3 hafta önce diktim geçen hafta itibariyle henüz çimlenmemişlerdi. Sanırım geçe soğuk oluyor o yüzden çimlenemediler. Ben daha çok domates çeşitleri, salatalık, biber çeşitleri, patlıcan, güvey feneri, pepino
vb sebze ve meyveler dikiyorum bunun yanında nane, maydonoz,turp'da dikiyorum. Sebze için ayırabildiğim alan fazla olmadığı bize yetiyor. Bu sene minik marul, minik havuç, mink turp'da diktim bakalım nasıl sonuç alacağım. Diktiklerimin bir kısmını tohumdan çimlendirdiğim gibi bir kısmınıda fide olarak siteden temin ediyorum. Bunun yanında yine küçük bir alana bir çok bodur meyve diktim bilmiyorum iki yıl sonra orası ne hale gelir çünkü küçük bir alanda 10 bodur ağaç var meyvelerinide yiyoruz. Geçen sene özellikle güvey feneri tecrübelerimi sitedeki arkadaşlarla paylaşmıştım. Zaman zaman tecrübelerimi aktarıyorum. Çiçekler konusunuda bu sene bayağı abarttım buranın konusu değil onuda başka forumlarda paylaşırım. Buraya yazmasamda (bu ilk) yazılanları keyifle okuyorum. Bilgisini tecrübesini paylaşan emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Hazır yazmışken sizlerin bir fikrini almak isterim. Benim sebzelerin çoğu sırık özellikle seralardaki pepinoların düzeninden esinlenerek tahta direkler arasına ip gererek fideleri aşağıdan yukarıya uzatacağım bu iplere sardırmayı düşünüyorum ne dersiniz tecrübe edeniniz oldumu ? Herkese kolay gelsin umarım herkes emeğinin karşılığını alarak güzel lezzetli ürüner hasat edip yer.