Ispanak, Maydanoz tohumlarını direkt yetiştireceğiniz yere ekebilirsiniz. Ben şöyle yapıyorum; önce gübreli toprağı iyice belliyorum, tırmıkla düzlüyorum, hafifçe nemlendirecek şekilde sulamasını yapıyorum, tohumları çok sık olmamasına dikkat ederek serpiyorum, üzerlerine hafif nemli toprağı aynı tohum serper gibi ince tabaka halinde serpiyorum. 2-3 gün sulamaya gerek yok.
Tohumdan çilek yetiştirmeyi bilmiyorum. "Çilek" başlığında faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
Kıvırcık veya Marul tohumlarını da aynı yukardaki gibi ekiyorum ancak küçük bir köşeye. Fideler şaşırtma yapılacak büyüklüğe gelince esas yerlerine geçirmeden yine toprak hazırlığını yukardaki gibi yapıyorum, toprağı iyice suya doyuruyorum, fideleri daha sonra dikiyorum. 2-3 gün sulama yapmama gerek kalmıyor. Fideleri düzgün sıra halinde dikiyorum, fideler biraz büyüyünce fideler yüksekte kalacak şekilde oluklar açıyorum, sulamayı direkt kıvırcıkların köklerine gelecek şekilde değil de, oluklara (kanallara) bolca doldurarak yapıyorum.
Marullarda ve Kıvırcıklarda bu uygulamayı yaparken fotoğraflamaya çalışacağım. İki haftaya kadar yapmam gerekecek sanıyorum.
Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim.
|