![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Veee turplarım büyümeye başlamışlar. Bir tane beyaz turp kopardım. Onun da tadını ancak iftardan sonra söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() Biberlerim yazdan daha çok vermeye başladılar. Ve yaza göre renkleri çok daha canlı yeşil. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizlerle pırasa seyreltme işlemini paylaşmak isterim. Dün köydeki çiftçi arkadaşa uğrayınca pırasaları seyreltirken yaptığım bir yanlışı anladım. Taze soğan büyüklüğüne gelmiş pırasaları topraktan söktükten sonra kök kısımlarını bir miktar kesmek gerekiyormuş. Kesilmezse (Ben kesmemiştim) o uzun kökler çürüyüp tekrar yeni kökler çıkıncaya kadar uzun zaman geçermiş. Benim pırasalrımın geç büyümesi bu yüzdenmiş. Köklerini kısalttıktan sonra bir de yeşil yapraklarını kesmek gerekiyor. Çok dibinden değil ama uzun da kalmayacak. Bu kısmını doğru yapmışım. Fotoğraflar ile daha iyi anlaşılır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|