![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hafızam beni yanıltmıyorsa, baklagiller toprağa azot bağlar, yani havanın azotunu alıp toprağa verir, sadece yemek için de yetiştirilse bu değişmez. Ayrıca, bakla yemem ya da bu bana fazla diyenler için, çiçek açmadan bitkinin toprağa karıştırılması da yeşil gübre oluyormuş. Diyeceğim, her şekilde faydalı. Ben her sene hava durumuna göre, kasım sonlarında , (hiç sevmediğim halde) bahçeye, değişik yerlere bakla ekiyorum.Bir de güzel tohum rastladı, harika. Hem verimli, hem zararlılara karşı dayanıklı hem de pişince kararmıyor, sapsarı oluyor ve çok lezzetli. Pırasaları fide olarak diktiğini sanmıştım, o yüzden niye seyreltiliyor, dedim. Bereketli olsun. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 66
|
Arkadaşlar,şu anda balkonumda maydonozlarım,cherrylerim var ama cherrylerim sizlere ömür olmak üzere gibi duruyor.Maydonozları dipten kesince daha mı çoğalıyordu acaba,ben mi yanlış hatırlıyorum? Bir de kışa iyice dayanabilecek neler ekebilirim acaba,çünkü benim sebzeler açık balkonda kalacaklar,hassas bişiler kesin gider(Çamlıcada oturduğumuz düşünülürse). |
|
|
|
![]() |
|
|