agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni42Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-09-2007, 17:01   #11
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Pırasaları bir türlü seyreltemedim Mahir Bey Tohumu attığım yerde duruyorlar sıkışık sıkışık.
Bakla her sene ekiyorum çok ta severim. Aslında Ferda Hanım, toprağa faydalı olduğu için ekiyorum diye bahsetmişti. Demek sizin yazdığınız gibi gübre olarak kullanılınca faydalıymış. Ben de ekince toprağa bir şey mi veriyor acaba diye düşünmüştüm


Hafızam beni yanıltmıyorsa, baklagiller toprağa azot bağlar, yani havanın azotunu alıp toprağa verir, sadece yemek için de yetiştirilse bu değişmez.
Ayrıca, bakla yemem ya da bu bana fazla diyenler için, çiçek açmadan bitkinin toprağa karıştırılması da yeşil gübre oluyormuş.

Diyeceğim, her şekilde faydalı.

Ben her sene hava durumuna göre, kasım sonlarında , (hiç sevmediğim halde) bahçeye, değişik yerlere bakla ekiyorum.

Bir de güzel tohum rastladı, harika.
Hem verimli, hem zararlılara karşı dayanıklı hem de pişince kararmıyor, sapsarı oluyor ve çok lezzetli.

Pırasaları fide olarak diktiğini sanmıştım, o yüzden niye seyreltiliyor, dedim.

Bereketli olsun.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025