Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Pırasaları bir türlü seyreltemedim Mahir Bey  Tohumu attığım yerde duruyorlar sıkışık sıkışık.
Bakla her sene ekiyorum çok ta severim. Aslında Ferda Hanım, toprağa faydalı olduğu için ekiyorum diye bahsetmişti. Demek sizin yazdığınız gibi gübre olarak kullanılınca faydalıymış. Ben de ekince toprağa bir şey mi veriyor acaba diye düşünmüştüm 
|
Hafızam beni yanıltmıyorsa, baklagiller toprağa azot bağlar, yani havanın azotunu alıp toprağa verir, sadece yemek için de yetiştirilse bu değişmez.
Ayrıca, bakla yemem ya da bu bana fazla diyenler için, çiçek açmadan bitkinin toprağa karıştırılması da yeşil gübre oluyormuş.
Diyeceğim, her şekilde faydalı.
Ben her sene hava durumuna göre, kasım sonlarında , (hiç sevmediğim halde)

bahçeye, değişik yerlere bakla ekiyorum.
Bir de güzel tohum rastladı, harika.
Hem verimli, hem zararlılara karşı dayanıklı hem de pişince kararmıyor, sapsarı oluyor ve çok lezzetli.
Pırasaları fide olarak diktiğini sanmıştım, o yüzden niye seyreltiliyor, dedim.
Bereketli olsun.
