![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Bugün yaptıklarım: Dört kasa torf hazırladım. Birine kıvırcık, birine kırmızı lahana, birine karnıbahar, birine de çuha çiçeklerinin tohumlarını ektim. Üzerlerini hafifçe torfla örttükten sonra hafifçe suladım. Baharda patates ektiğim yeri derin belledikten sonra bir çuval yanmış koyun gübresiyle iyice harmanladım. Tırmıkla düzeltip kırmızı ve beyaz turp tohumlarını ektim. Üzerlerini ince tabaka toprakla örtüp sulamasını yaptım. Bir bölüme dereotu ektim. Bir bölüme de roka. Hepsini topraklarını bozmadan suladım. Yeşillendikçe fotoğraflarını eklerim. Domatesleri sökünce de pırasaları söküp esas yerlerine dikicem. Ispanak tohumlarını ekmeyi unutmuşum. Yarın da onları ekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Limon kokulu kekik hiç aklıma gelmedi Nevsune Hanım'cım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,brokoliyi bende çok tüketenlerdenim bahçemde güneş alan boş bir bölge var. 10M2 kadar, iki karşılıklı ucunda bir bodur dutla oldukça büyümüş mavi çam var bunların arasında olur mu. daha önce bu alanda o kadar güzel sebze yetiştiriyordumki anlatamam. şimdi biber dışında hiç sebze olmuyor. burada mı ekimi yapayım yoksa kuzeybatı yönünde balkondamı yetiştireyim.Balkonumda bir mt yükseklikte tuğla duvar var yerdemi yoksa bu duvarın öğleden sonra bir tarafına gelen güneşi engelleyemeyeceği yükseklikte bir aparat üzerindemi bulundurmalıyım .Birde Nevsune hanım brokoli tohumunu nereden buldunuz.?ekimi bakımı nasıl olacak beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Brokoli tohumunun tam zamanıdır Şükran Hanım fazla gecikmeden ekin. Bu arada ektiğim karnıbahar, turp, roka ve kıvırcık tohumlarım çimlendiler bile. Çuha, dereotu ve kırmızı lahana tohumlarında şimdilik bir hareket yok. Düzenleyen limon : 05-12-2008 saat 22:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kusura bakmayın görmemişim yazınızı. Ben halden almıştım. En son gittiğimde Praktikerde vardı ama epey oldu. Şu anda sanırım pek ortalarda kalmadı. Bulamazsanız eğer, ben çimlendirmeye çalışıyorum(ilk diktiklerim güvercinlerin hışmına uğradı). Yeni çıkanlardan size iki üç tane verebilirim(YİNE BİR AKSİLİK GELMEZSE BAŞLARINA). Gelecek yıl siz onlardan tohum alırsınız. Ama acil tohum istiyorum derseniz bizim bir sevgili Kürşad'ımız var. Bize göndermişti, elinde varsa size de gönderir. Bu arada galiba(diyorum çünkü tam bilmiyorum ben de) fazla güneşten hoşlanmıyormuş. Yine de bir bilenden öğrenelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Bugün; boyumu geçen domateslerimi daha fazla uzamasınlar diye tepeden budadım. Çuha çiçeklerinin tohumları da çimlenmeye başladı. Dereotlarında da sanki ufak kıpırdanmalar var gibi. Bir tek kırmızı lahanada hareket yok şimdilik. En hızlı büyüyenler turplar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Brokoli tohumu
Şükran Hn ve diğer Ankaralılar.Yeni açılan Praktiker de (Etlik Metro Grosmarketin hemen yanı) aklınıza gelebilecek her türlü tohum ,toprak,torf,fıs fıs,çiçekler,eldivenler......neler neler var kendinizi kaybetmemeniz mümkün değil.Uğramanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler arkadaşlar. Biraz önce Ulus Halinden balıkçımdan köpük kutular aldım onlara inşallah Sayın Selahattin Bey in anlattığı gibi torfu hazırlayıp aldığım tere ve semizotu tohumlarını ekeceğim. bu arada brokoli bulamadım ama elbet onu da bulacağım.Praktiker e bu aralar bir ziyaret farz oldu eşimde bende çok severiz bu tip yerleri .Sebahattin Bey,dereotunu bende bir türlü büyütemedim ,artık bu dönem israrlı olmaktan vazgeçtim. ha bu arada ıspanakta bu mevsim ekebilirmiyim kışa kadar ne kadar bir sürede çıkar?yoksa biraz daha bekleyelim mi?sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Tamam Sayın Hakan Bey,aslında bugün öğle paydosunda programda koçtaş vardı ama Ulus civarında işim olunca hadi oradanda Ulus Hal'ine kadar gideyim dedim.Çok teşekkür ederim. Hakan Bey, beni mazur görün ama profilinizden mesleğinizi anlayamadım ,harflerin açılımını merak ettim kusura bakmayın.saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu.
|
Adana için de uygun mudur acaba zaman Brokoli tohumları ekmeye? Ben çok sıcak diye Eylül ortasına kadar bekleyeyim diyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene ben de Ağustos çok sıcak diye Eylül ayına bırakmıştım tohum ekmeyi. Köydeki arkadaş geç kalmışsın demişti gerçekten de sadece yumruk büyüklüğünde iki ad. karnıbahar alabilmiştim. Diğer lahana türlerinin sadece yapraklarından sarma yapabilmiştim ![]() Bu arada dereotu gerçekten çimlenmeye başlamış ama çok ufacık yeşiller henüz. Birazcık büyüsün fotoğraflarım. Dediğim gibi en hızlı büyüyen şu anda turp tohumları, ikinci sırada roka var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
MSaygın, biraz önce tarimtedarik.com'da brokolinin fide dikiminden sonra 60-80 gün arasında olgunlaştığı yazıyordu. Tohumun fide olması için geçecek süreyi yazmamışlar ama bir 30 gün de öyle eklesek eder 120 gün yani 4 ay. Bu hesaba göre, şimdi ekseniz tohumları tam kışın ortasında Aralık gibi ancak olgunlaşır sebzeniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Brokoli+marul
Geçen hafta aldığım tohumları 2 gece nemli / ıslak tülbentin içinde beklettikten sonra 13 ağustosta plastik bardakların diplerini tealigt mum ile tek tek yakıp (forumlardan birine okumuştum sıcak çivi kullanılıyordu ben yapamadım böylesi daha kolay geldi bana) içine torf koyup tohumlarımı ektim.Fıs fısla nemlendirdikten sonra genişçe bir kutuya koyup üzerlerini poşetledim.Her sabah (topu topu 2 sabahtır) fısfısla nemlendirip tekrar üzerlerini kapatıyorum.Kışın brokoli salatanız benden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Tamam o zaman ben hemen bir de limon ağacı alayım.Limonlarım da elimin altında olsun.Unutmadan iki soru sormak istiyorum sizlere : 1-Ankara da limon ağacını (ama forumlardan takip edip de aklımda kaldığı kadarıyla evde yetiştirmeye calamondin daha uygun) özellikle calamondini alabileceğim/tanıyıp bildiğiniz bir yer var mı? 2-Maydanoz tohumlarını şimdi eksem, bütün kış kapalı balkonda tutsam ,başarı şansım nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
İkinci sorunuza yanıt vereyim. 3 yıldır maydanoz saksımı yazın balkona, kışın mutfak penceresinin önüne alıyorum. Elimin altında her daim işe yarayacak kadar oluyor. Fazla güneş sevmiyorlar. En iyisi sabah güneşi alan bir yer, mutlu oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar,Geçen hafta ektiğim köpük kaplardaki tere ve zemizotları minik minik çimlendiler.bu hafta sonu evde olacağımdan üzerlerindeki ince naylonu açıp havalandıracağım.bu arada çiçekçilerden aldığım kaliteli güllerden birisi beyazdı diğerinin rengini bilmiyorduk ama çiçekçi çok güzel bir renk vereceğine garanti etmişti gerçekten sanki güneşin renkleri ve kavuniçi tonlarda bir çiçek açtı eğer bende becerebilirsem resimlerini burada sizlerle paylaşacağım . Bu arada bende de bir limon ağacı var ve üzerinde 4 adet limon var fakat aşılı mı değilmi bilgim yok. Yine bunuda çiçek serasında almıştım limon ağacı da benim en sevdiğim bitkilerdendir.Brokoli tohumunu Koçtaş ta buldum .Sağolsun Sayın Hakan Bey söylemişti. onu da bu hafta sonu ekeceğim .Daha önce uzun ve derin saksıda ekili maydonozlarım galiba kurudular bir gün sulamayı ihmal etmedik ama sıcaklardanmıdır nedir yanık gibi kurudu gitti.Onuda bu hafta sonu söküp yeni tohum ekeceğim Sevgili Nevsune hanım gibi benimde mutfak pencerem sabah güneşi alıyor oraya koyacağım. Şu an bu pencerelerde sardunyalarım var. bunları her sene kışa girerken kartlaşan dalları kırıp yeni dalları tekrar fideliyoruz ve bodrum katımda pencere önünde bahçe masamda muhafaza ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım ben size fide demiştim ya, neden uğraştınız koçtaşla. Hadi bakalım hayırlı olsun. Bu yıl brokkoli üreticilerine sıkı rakipler var Ankara'da. Limon konusunda benim bildiğim üzerinde meyvesi varsa zaten aşılı demektir. Brokkolinin limonu da tamam, şimdiden afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune Hanım ,vallahi unutup gittim sizin söylediğiniz fideleri .O gün canım bir şeye sıkılmıştı bende binip gittim gözüme kestirdiğim çiçek,tohum malzeme v.s. aldım geldim.biraz bunlarla oyalanınca rahatladım.Limon için verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim.Her akşam onları tek tek sevip okşuyorum ya dünyalara bedel oluyor.Geçen haftadan aldığım biberlerden beş altı adet, patlıcanlardan iki adet topladım bile yemesi de pek keyifliydi.Bu kış bütün istediğim kuzeye bakan ve kışın orayı sera haline getirmek istediğim balkonumu camla kapatabilmek .Eşim söz verdi bakalım.bu aralar bunun hayalini kuruyorum...sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, bu yıl ilk kez kış sebzeleri ekeceğim. Bakalım becerebilecek miyim. ![]() Şimdilik sanırım brokoli ve brüksel lahanası tohumlarına sahip olacağım bir kaç güne kadar. ![]() Bunların haricinde kolaylıkla tohumunu bulup, kolaylıkla yetiştirebileceğim hangi sebzeleri tavsiye edersin bana? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin Penelophe ![]() Bahçeye ekeceksin değil mi? Turp çok zahmetsiz ve güzel oluyor. Kıvırcık çeşitlerinden de ekebilirsin. Karalahana, karnıbahar. Ispanak muhakkak ek.(Tüm kış canın istedikçe bahçenden alıp yemeğini, yumurtalısını, böreğini pişirince bir daha pazardan satın alamayacaksın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|