![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaçsever
|
Ben de çarliston biberi tohumu almıştım. Çimlendirmeye başlayalı nerdeyse 1 ayı geçti. Çok derine dikmediğim halde (tohum boyunun 3 katı derinliğe dikmiştim) bazısı çıkmadı. Her tüpte 5-6 tane tohum ekmiştim. Ankara'da havaların soğuk geçmesi nedeniyle çıkması uzun sürdü sanırım tohumların. Aşağıda şu anki durumları görülüyor: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
Roka için geç değil mi? Sonbaharda ektiklerim bahara kadar yetip, çiçeklendiler. Hemen çiçeklenirler diye korkup bir daha ekmedim tohumunu. Eksem mi acaba ben de bir köşeye? Havuçlarım da tüm kışı bahçede aynı büyüklükte donup kalarak geçirdikten sonra havaların ısınmasıyla aniden büyümeye başladılar ama onların da sebzeyi oluşturamadan çiçeklenmelerinden korkmaya başladım. Havucun olduğunu sökmeden anlamanın yolu var mıdır? Mesela karpuzun en son yaprağının solmaya başlaması gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
|
Sn. limon, Ankara'da yalnız bugün bahçemiz 20 dereceyi gördü ![]() Rokalar 20 gün önce ekildi. 2008 rokaları yeniler çıkana kadar hem bize hem arılara çiçek olacak. Düzenleyen k0900 : 12-05-2009 saat 19:26 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Bahçeme yaz sezonu gelmiş bulunmakta ![]() Minik salatalıklar ve minik pembeler büyümeye hazırlar. Herkesin ürünü bol olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
*** Sebze dostlarım; 25 metrekarelik bahçeme;kıvırcık,maydonoz,roka,ıspanak tohumlarını birbirine karıştırarak ektim,şimdi 5,6 cm .oldular ama bir sorun var hangi tohumun hangi sebze oldugunu henüz anlayamıyorum hepsi birbirine benziyor.Sorunum şu;bu fideleri sularken eğilip bükülüyor yatıyor toprağa bunun çözümü nedir?Ne yapmalıyım olukca sık ama sebzeleri birbirindn ayırt edemiyorum.Seyreltme yapmam mı lazım?hangi boya geldıklerıne yapmalıyım seyreltmeyi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
Dün, Tokat'tan gelen biber (kahvaltılık) sırık dometes ve patlıcanlar toprakla buluştu, can suları verildı, organık gübre ile gübrelendi. Bugün, hem onlar hem biz dinleniyoruz. Yarın damlama sulamaları yapılacak. Çalışırken komşu köyden yaşlı bir çifçi geldi, maydonoz ekiyorduk, kolaylıklar diledi. Kendi maydonoz ekimini tarif etti; Ekimden sonra birkaçgün naylon altında kalacaklar. Çimlenme tarihini (**** cimlenememe) yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar soruma cevap verecek sebze konusunda deneyimli bir arkadaş var mı)cvp verirseniz acil çok sevinicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Şaşırtma hangi sebzeler için yapılır?Hangi fidenin hangi sebze oldugunu bilmiyorum o yüzden ne yapabilirim?4,5 cm.lik fideler oldular tohumları ekeli 3 hafta oldu.ne önerirsiniz çünkü bitkiler karışık? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
Maydanoz, Roka, Ispanak şaşırtma yapılmazlar, direkt ekilirler. İlk çıkan Rokadır, sonra kıvırcık gelir arkasından, Maydanoz en geç çıkar. Diğerleri henüz küçüklerse Maydanoz daha çıkmamıştır bile. Ispanak bu sıcakta daha tam büyüyemeden çiçeğe gitmeye başlar. Roka da öyle. Kıvırcık ta pek güzel olmaz. İstanbul bile bu kadar sıcaksa İzmir kimbilir nasıldır. Fideler küçükken sulama sırasında eğilip bükülmeleri normal, ilk başta yere yatsalar da bir saat içinde kendilerine gelirler merak etmeyin. Tabii hortumu direkt üzerlerine tutmuyorsunuzdur değil mi? Suyu yarım açıp, fidelerin dikili olmadığı bir kenardan suyun fidelerin köklerine doğru yavaşça akmasını sağlarsanız canınızı sıkan durum olmaz. Gelelim sorunuza; ektiğiniz tohumlar şaşırtma yapılacak türler olmadıklarına göre, çok sıkışık gördüğünüz fideleri seyreltebilirsiniz. Ben burada tohumların çimlenme aşamalarını da paylaştım ama sayfalar çoğaldığından ne nerede arayamayacağım. Ama ilgili başlıklarda size yarayacak bilgiler bulabilirsiniz. "Roka" başlığı, "Maydanoz" başlığı gibi... Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Biber ve soğanlarımı ektim. Haftaya yeni biberler ekeceğim. Mevsimi gelince marul'da ekeceğim... Sebze değil ama genede söylemek istiyorum. Çarşamba günü 2 zeytin ağacı dikeceğiz bahçemize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Limon, Duyarlılığınız için sagolun..Bu tatil gününde cevap verdiniz çok incesiniz..Ben İstanbulda yaşayan bir İzmirli'yim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Uzman Arkadaşlar, Sanırım benim sebzelerimdeki sorun şu;bugün bahçeme baktıgımda karışık ektiğim sebze tohumlarının köklerinin zayıf olması yani toprağa sağlam tutunmamışlar hafifdokunsam hemen çıkıyorlar yerlerinden.Torflu toprağa ekmiştim sanırım üstlerini kalın toprakla kapatmadım bu durumda ne önerirsiniz?Tek tek hepsini çıkarıp daha derine mi gömeyim köklerini? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Fideler zamanla tutunacaklardır, bırakın kalsınlar oldukları gibi. Dediğim gibi havaların ani ısınmasıyla fazla boylanmadan çiçeğe gidecekler diye düşünüyorum. Bunları fazla kurcalamayın bırakın oldukları kadar olsunlar. Yaz sonu, sonbahar başı Roka, Ispanak, Kıvırcık tohumlarını yeniden ekersiniz. Marul bir haftada ne olduğunu belli eder zaten. Ispanak açık yeşil ince uzun ot gibi iki yaprakla çimlenmeye başlar. Roka diğerlerine göre daha koyu yeşil ve bodur yuvarlakımsı yapraklara sahiptir. Eğer onlar ne oldukları anlaşılmayacak kadar küçüklerse Maydanozlar henüz çimlenmemişlerdir. En geç Maydanoz tohumu çimlenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Limon..Minik bahçeme keşke herşey ekebilsem diye geçiyor aklımdan şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sebze adaları
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Çok güzel olmuş, çok hoşuma gitti, sonuçları da bizimle paylaşın lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir uygulama olmuş. Elinize sağlık. Bir kasa kadife çiçeğini sırf sebze bahçesi için almıştım ama başka yerlere diktim. Bir kasa daha alıp sebze bahçemin etrafına dikmek istiyorum. Ben de 4 yıldır her bahar daha farklı düşünerek en doğrusunu bulmaya çalışıyorum. Aslında doğrusunu bulmaktan çok doğrusunu bulma arayışını seviyorum galiba. ![]() Bu sene sebze bahçemle bölük pörçük ilgilensem de her şey kendi kendine düzen içine girdi. Antenlerin önünde çilekler şahane oldular, Enginarlar toplam 6 kök oldular, ikisinde 3 adet enginarım var. Kabakları ektiğim çukurun kenarına arpacık soğanları sıralı dikmiştim, çok düzenli ve keyifli görünüyorlar. Bu sene şunu anladım ki, sebzeler dümdüz sıralı dikilip-ekilince çok düzenli görünüyorlar. Eskiden pek önem vermezdim, dağınık görünürdü sebze bahçem. Bu sene hizaya geçmiş durumdalar ![]() Meyvelitepe, havuç yetiştirdiniz mi hiç? Havuçların yeşil kısımları çok geliştiler, çiçeğe gitmeye başlıyorlar ancak kök kısımları pek gelişmedi. Havuç ta patates gibi çiçek açıp kuruduktan sonra mı toplanır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Turp çeşitleri ve kereviz gibi köklü sebzeler yetiştirdim ama havuç konusunda çok tecrübeli değilim. Geçen sonbahar ektiğim havuçlar henüz kök yapmadı. Bu yıl iki değişik havuç (aslında bildiğimiz havuç değiller, biri havuç biçiminde ama beyaz, diğeri ince uzun kahverengi bir şey) ektim. Daha yeni çimlendiler. Kadife çiçekleri ve fesleğenleri bu yıl çok bol kullandım. Kendi yetiştirdiklerim haricinde altı kasa kadife çiçeği alarak diktim. Sebze bahçesinin yanı sıra her ağaç fidanının dibinde bile birer tane var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Resimleri cekeli epey oldu ancak yeni firsat bulabildim siteye yüklemek icin. Domateslerim, kabaklarim, salataliklarim henüz cok kücük resimlerde. Bu hafta biraz daha büyüdüler. Patateslerim de sanirim bir aya kadar toplanacak hale gelir. Bir kovadan cok fazla cikmiyor ama her yaz ekmeyi aliskanlik haline getirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gecen yil salataliklar beni hayal kirikligina ugratti. Bu yil ürün alip alamayacagimi cok merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|